Hoe kan jij helpen?

This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 100% complete.
Other languages:


Plug-in Noun project 4032.svg
De inhoud van alle Wikimedia projects is vrijgegeven onder gratis licenties. Schrijf code om toegang te krijgen tot, combineren van en laten groeien van deze onmetelijke bron van kennis. Follow the tutorial om te beginnen met de API, beschikbaar op alle MediaWiki wiki's en andere API's voor inhoud en Wikidata. Overige open data sources, inclusief XML and SQL dumps, zijn ook beschikbaar.
Source code project 1171.svg
Onze code is gratis en open source. Choose a project, maak een verbetering en completeer een taak!

Wikimedia-projecten gebruiken een veelvoud aan talen zoals PHP en JavaScript in MediaWiki en zijn extensies, Lua (in Templates), CSS/LESS (in themas etc), Objective-C, Swing en Java (in Mobiele Apps en Kiwix), Python (in Pywikibot), C++ (in Huggle) of C# (in AWB).

Maak bots om inhoud te verwerken en host je eigen materiaal op Toolforge. Hack op mobiele apps of op desktop-applicaties. Of help Site Reliability Engineering bij het onderhouden van de server-configuratie.
Hammer - Noun project 1306.svg
Help de kwaliteit van onze projecten te verbeteren door middel van geautomatiseerde Browser testing,PHP Unit testing en Continue integratie. Rapporteer je eerste bug of help met bestaande bug meldingen.
OOjs UI icon message.svg
Als Techambassadeur kan je andere Wikimedianen helpen met technische problemen, Technieuws communiceren om gebruikers te informeren over wat er staat te gebeuren en lid worden van de ambassadeurslijst om een brugfunctie te vervullen tussen ontwikkelaars en je lokale wiki.
OOjs UI icon book-ltr.svg
Engelstalige schrijvers kunnen de documentatie van MediaWiki verbeteren, andere essentiële hulppagina's en, in feite iedere pagina van deze website.
OOjs UI icon language-ltr.svg
Spreek je vloeiend een andere taal dan Engels dan kun je meehelpen door deze website en de MediaWiki-software te vertalen.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr.svg
Help gebruikers en ontwikkelaars die antwoorden zoeken op support-desk of de MediaWiki communicatie- en sociale media- kanalen.
Vitruvian Man Noun project 6674.svg
Help de Wikimedia design principles toe te passen in projecten die UX terugkoppeling zoeken.
Community Noun project 2280.svg
Maak kennis met de gemeenschap, virtueel of in het echt.
Compass-noun-project.svg
Handleidingen voor MediaWiki en Wikimedia technologieën

Meer nuttige informatie

Communicatie

Er zijn verschillende manieren waarop je in contact kan komen met de Wikimedia-gemeenschap.

Bewerken en discussiëren in MediaWiki

Indien je MediaWiki nog niet eerder hebt gebruikt: