Hoe een bijdrage te leveren

This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 100% complete.
Other languages:


Plug-in Noun project 4032.svg
De inhoud van alle Wikimedia projects is vrijgegeven onder gratis licenties. Schrijf code om toegang te krijgen tot, combineren van en laten groeien van deze onmetelijke bron van kennis. Follow the tutorial om te beginnen met de API, beschikbaar op alle MediaWiki wiki's en andere API's voor inhoud en Wikidata. Ook open data sources, inclusief XML en SQL dumps, zijn beschikbaar.
Source code project 1171.svg
Onze code is gratis en open source. Kies een project, maak een verbetering en rond een taak af!

Wikimedia-projecten gebruiken een veelvoud aan talen zoals PHP en JavaScript in MediaWiki en zijn extensies, Lua (in Templates), CSS/LESS (in themas etc), Objective-C, Swing en Java (in Mobiele Apps en Kiwix), Python (in Pywikibot), C++ (in Huggle) of C# (in AWB).

Maak bots om inhoud te verwerken en host je eigen materiaal op Toolforge. Hack op mobiele apps of op desktop-applicaties. Of help Site Reliability Engineering bij het onderhouden van de server-configuratie.
Hammer - Noun project 1306.svg
Testen
Help de kwaliteit van onze projecten te verbeteren door middel van geautomatiseerde PHP Unit testing, testen van webbrowsers Selenium en Continue integratie. Rapporteer je gevonden bug of help met bestaande bug meldingen.
OOjs UI icon message.svg
Als Techambassadeur kan je andere Wikimedianen helpen met technische problemen, Technieuws communiceren om gebruikers te informeren over wat er staat te gebeuren en lid worden van de ambassadeurslijst om een brugfunctie te vervullen tussen ontwikkelaars en je lokale wiki.
OOjs UI icon book-ltr.svg
Engelstalige schrijvers kunnen de documentatie van MediaWiki verbeteren, andere essentiële hulppagina's en, in feite iedere pagina van deze website.
OOjs UI icon language-ltr.svg
Spreek je vloeiend een andere taal dan Engels dan kun je meehelpen door deze website en de MediaWiki-software te vertalen.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr.svg
Help gebruikers en ontwikkelaars die antwoorden zoeken op support-desk of de MediaWiki communicatie- en sociale media- kanalen.
Vitruvian Man Noun project 6674.svg
Help de Wikimedia design principes toe te passen in projecten die UX terugkoppeling vragen.
Community Noun project 2280.svg
Maak kennis met de gemeenschap, virtueel of in het echt.
Learning - The Noun Project.svg
Handleidingen voor MediaWiki en Wikimedia technologieën

Meer nuttige informatie

Communicatie

  • Er zijn verschillende manieren waarop je in contact kan komen met de Wikimedia-gemeenschap.
  • Je kan ook Wikimedia-nieuws volgen en delen langs je sociale netwerk.
  • Je kan ook inschrijven op Tech News om een wekelijkse samenvatting van recente softwarewijzigingen te ontvangen op je gebruikers-Talk-pagina, zonder technisch jargon.

Bewerken en discussiëren in MediaWiki

Indien je MediaWiki nog niet eerder hebt gebruikt: