Com contribuir-hi

This page is a translated version of the page How to contribute and the translation is 100% complete.
Other languages:


Plug-in Noun project 4032.svg
El contingut de tots els projectes Wikimedia és publicat sota llicències lliures. Podeu escriure codi per a obtenir, mesclar i engrandir aquesta immensa font de coneixement lliure. Seguiu el tutorial per començar a utilitzar l'API Web, disponible en tots els wikis creats amb MediaWiki, a més d'altres APIs per al contingut i Wikidata. També estan disponibles altres fonts obertes de dades, com ara bolcats XML i SQL.
Source code project 1171.svg
Tot el nostre codi és lliure i obert. Escolliu un projecte, envieu-hi un pedaç i solucioneu una tasca pendent!

Els projectes de Wikimedia empren diversos llenguatges de programació, com ara PHP i JavaScript a MediaWiki i les seves extensions, Lua (a les Plantilles), CSS/LESS (a les pells, etc.), Objective-C, Swing i Java (a les aplicacions mòbils de Wikimedia i Kiwix), Python (a Pywikibot), C++ (a Huggle) o C# (a AWB).

Creeu bots per a processar continguts i allotgeu les vostres eines a Toolforge. Contribuïu a les aplicacions mòbils, o d'escriptori. També podeu ajudar el departament d'Site Reliability Engineering a mantenir la configuració dels servidors.
Hammer - Noun project 1306.svg
Ajudeu a millorar la qualitat dels nostres projectes mitjançant proves de PHPUnit i integració contínua. Informeu d'un error de programari o ajudeu amb els informes d'error ja existents.
OOjs UI icon message.svg
Com a ambaixador tècnic, podeu ajudar altres "wikimedistes" amb qüestions tècniques, distribuir als usuaris el butlletí Tech News (notícies tècniques) per a informar-los dels canvis que els afectaran, i unir-vos al grup d'ambaixadors i a la llista de correu per fer de pont entre els desenvolupadors i el vostre wiki local.
OOjs UI icon book-ltr.svg
Si sabeu escriure en anglès, podeu millorar la documentació de MediaWiki, altres pàgines essencials de suport i, de fet, qualsevol pàgina d'aquest lloc web.
OOjs UI icon language-ltr.svg
Si sabeu prou bé un idioma que no sigui l'anglès, podeu contribuir al projecte traduint aquest lloc web i el programa MediaWiki.
OOjs UI icon speechBubbles-ltr.svg
Ajudeu els usuaris i els desenvolupadors amb dubtes al Support desk o als canals de comunicació i les xarxes socials de MediaWiki.
Vitruvian Man Noun project 6674.svg
Ajudeu a aplicar els principis de disseny de Wikimedia en els projectes que busquen un intercanvi d'opinions sobre l'experiència d'usuari.
Community Noun project 2280.svg
Conegueu altres membres de la comunitat, en línia o en persona.
Compass-noun-project.svg
Instruccions i guies per a les tecnologies de MediaWiki i Wikimedia

Més informació útil

Comunicació

Podeu posar-vos en contacte amb la comunitat de Wikimedia de diverses maneres.

Editar i debatre a MediaWiki

Si no heu utilitzat MediaWiki abans, tingueu en compte això: