EditorVisual/Portal

This page is a translated version of the page VisualEditor/Portal and the translation is 100% complete.

Us donem la benvinguda al portal de l'EditorVisual, una nova forma de modificar la Wikipèdia que està sent desenvolupada per la Fundació Wikimedia. Es tracta d'una eina que permet modificar les pàgines sense haver d'aprendre el codi wiki. Esperem que ajudi els usuaris a contribuir a la Wikipèdia.

Llegiu Help:EditorVisual/Guia d'usuari .
Descobriu com crear enllaços, afegir o moure imatges, crear citacions, inserir plantilles, modificar taules, etc. Incloeu el navegador, el sistema operatiu i la pell de Wikipèdia que esteu utilitzant (normalment Vector, però a vegades Monobook).

Sobre l'EditorVisual

L'EditorVisual és una manera "visual" de modificar la Wikipèdia. Històricament, modificar la Wikipèdia ha exigit als usuaris aprendre el codi wiki, un llenguatge d'etiquetatge bastant complex, fins i tot per fer retocs en una pàgina. El 2001, això era acceptable; el 2015, està foragitant els contribuïdors. Esperem que l'EditorVisual sigui útil als contribuïdors presents i més acollidor per als usuaris novells.

L'EditorVisual ha estat disponible com a versió "alfa" d'alta voluntària a MediaWiki.org des de mitjan 2012, a la Wikipèdia en anglès des del desembre del 2012, en unes altres 14 llengües des de l'abril del 2013 i en gairebé totes les altres des del començament de juny del 2013. A data de juliol del 2015, ha estat disponible per defecte tant per als redactors no registrats com per als registrats a més del 75% de les Wikipèdies. Tenim pensat habilitar-lo per defecte en la majoria de la resta de llengües al final del 2015. Des del final del novembre del 2014, també es disponible com a funcionalitat beta d'alta voluntària a tots els wikis de WMF llevat de Wiktionary i Wikisource.

Publiquem notícies multilingües, centrat en els wikis de WMF.

Utilitzar l'EditorVisual

 
Using the visual editor to increase the indentation of a bulleted list.

Si us interessa utilitzar l'EditorVisual per fer modificacions, tenim una guia que explica com es fa, així com una llista de les dreceres de teclat més comunes.

Actualment, l'EditorVisual té alguns errors de programari i limitacions. Si trobeu cap problema, no dubteu a informar-ne a la pàgina de comentaris. Entre les limitacions actuals hi ha les següents:

  • Càrrega lenta: Les pàgines llargues i complexes triguen una mica a carregar-se a l'EditorVisual. En el futur, el programa serà molt més ràpid i permetrà carregar-hi pàgines més llargues.
  • Modificacions incompletes: Alguns elements de format complex es mostren i se'n pot modificar el contingut, però no se'n pot modificar l'estructura o afegir-hi entrades (per exemple, les llistes de definicions). Millorar això és una de les nostres prioritats.
  • Funciona a la majoria de pàgines de contingut, però no a les de discussió: L'EditorVisual només està habilitat en alguns espais de noms. A la majoria de Wikipèdies, l'EditorVisual es pot emprar en articles i pàgines User: (Usuari:), File: (Fitxer:), Help: (Ajuda:) i Category: (Categoria:). Actualment no és disponible a les pàgines Wikipèdia: (Viquipèdia:) ni a cap mena de pàgines de discussió.

Recomanem que els usuaris cliquin a "Revisa els canvis" abans de desar la pàgina i que informin de qualsevol problema que trobin.

Com hi podeu ajudar

Perquè l'EditorVisual sigui tan bo com pot arribar a ser, hi ha moltes coses amb què necessitem ajuda. Evidentment, gran part consisteix a utilitzar el programa, trobar-hi errors i informar-nos-en, però també hi ha moltes altres tasques, com ara les següents:

  • Actualitzeu les pàgines d'ajuda: Tots els nostres projectes tenen pàgines d'ajuda perquè els usuaris novells hi contribueixin més fàcilment. Malauradament, totes depenen de l'editor de codi, i a mesura que l'EditorVisual evolucioni, totes les captures de pantalla i els tutorials quedaran obsolets. Aniria molt bé que poguéssiu actualitzar les pàgines d'ajuda, basant-vos en el tutorial sobre l'EditorVisual.
  • Afegiu TemplateData a les plantilles: L'EditorVisual té un editor de plantilles ben maco, que es descriu amb més detall a la pàgina d'ajuda. Com veureu si l'utilitzeu a la Wikipèdia, algunes plantilles tenen paràmetres amb nom i unes bones descripcions que les fan fàcils d'emprar, mentre que altres no. Això és perquè les plantilles necessiten tenir "TemplateData" perquè aquesta característica funcioni. Si us interessaria afegir TemplateData, tenim una guia de com es fa, juntament amb una llista de les plantilles més importants on afegir-lo.
  • Ajudeu la vostra comunitat: Vegeu la llista de maneres útils d'ajudar la vostra comunitat local per optimitzar l'experiència de fer modificacions amb l'editor visual.
  • Ajudeu els usuaris novells: Si el llançament de l'EditorVisual és un èxit, tindrem molts més usuaris novells que de costum, i encara que fer modificacions serà més fàcil, entendre com s'interactua amb la comunitat seguirà sent difícil. Podríeu passar alguna estona a la Taverna o al canal d'IRC d'ajuda per ajudar els nouvinguts a aclimatar-se a la Wikipèdia.

Vegeu també