Κατέβασμα

This page is a translated version of the page Download and the translation is 86% complete.
Outdated translations are marked like this.

Τελευταία έκδοση

Λήψη του ΜεδιαΒικι 1.41.1 (.zip)

Κατεβάστε το .tar.gz

Βοήθεια με τη λήψη

Μπορεί να αποσυμπιεστεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα χωρίς επιπλέον λογισμικό, και γενικά προτείνεται για χρήστες Windows.

Χρήστες του 7-Zip: Σημειώστε ότι πριν από το 2021, το 7-Zip δεν μπορούσε να εξαγάγει σωστά τα αρχεία .tar.gz (T257102). Συνιστάται να ενημερώσετε πρώτα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Οι χρήστες macOS πρέπει να σημειώσουν ότι το Το Unarchiver έχει ένα πρόβλημα που καταστρέφει τα ονόματα αρχείων σε ταρμπάλες. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης.

Όλες οι εκδόσεις

Για χρήστες των εκδόσεων του ΜεδιαΒικι έκδοση 1.38 και προγενέστερες: Αυτές οι εκδόσεις δεν υποστηρίζονται πλέον. Ενημερώστε σε μια νεότερη έκδοση του ΜεδιαΒικι.

Αδεια

Το ΜεδιαΒικι είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια χρήσης σύμφωνα με την έκδοση 2 της GNU General Public License. Επειδή το ΜεδιαΒικι αδειοδοτείται δωρεάν, δεν υπάρχει εγγύηση, στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της GNU GPL έκδοσης 2 για λεπτομέρειες.

Απαιτήσεις συστήματος

Το ΜεδιαΒικι απαιτεί PHP 7.4.3+, λογισμικό διακομιστή ιστού και MariaDB 10.3.0+, MySQL 5.7.0+, SQLite 3.8.0+ ή PostgreSQL 10.0+. Η χρήση MariaDB ή MySQL συνιστάται καθώς το Βικιμαίδια χρησιμοποιεί το MariaDB. Όλοι οι άλλοι διακομιστές βάσης δεδομένων είναι λιγότερο δοκιμασμένοι και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα σφάλματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τις σελίδες απαιτήσεις συστήματος και συμβατότητα.

MediaWiki is not compatible with PHP 7.4.0 - 7.4.2 due to an upstream bug. Use PHP 7.4.3+ instead. See task T246594 for more information.
If using PHP 8, it is recommended to use MediaWiki 1.38.4 or higher. PHP 8 is not in use by Wikimedia wikis, and thus gets less testing, but other groups do use MediaWiki with PHP 8 without issue. If you encounter any bugs when using MediaWiki with PHP 8, please report them. See task T248925 for more information.

Λήψη μέσω γραμμής εντολών

Για να κάνετε λήψη του MediaWiki 1.41.1 σε ένα τερματικό σε μια μηχανή Linux χρησιμοποιώντας wget, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες εντολές:

wget https://releases.wikimedia.org/mediawiki/1.41/mediawiki-1.41.1.tar.gz

Εναλλακτικά, χρησιμοποιώντας το cURL:

curl -O https://releases.wikimedia.org/mediawiki/1.41/mediawiki-1.41.1.tar.gz

Εναλλακτικά, κατέβασμα από το Git

Ενεργοί προγραμματιστές του MediaWiki θα πρέπει καλύτερα να το κατεβάσουν από το Git για να λάβουν την τελευταία έκδοση του λογισμικού MediaWiki. Το αποθετήριο git περιέχει παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού, οπότε μπορείτε να αλλάξετε σε («check out») μια συγκεκριμένη έκδοση. Οι προγραμματιστές που κάνουν λήψη από το Git θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσουν μη αυτόματα εξαρτήσεις μέσω Composer .

Keep in mind that you are downloading the latest alpha version of MediaWiki, which is not recommended for production use! Although this can be used in production, it is more likely to contain bugs.

Developers wanting to install MediaWiki locally to have an environment for development of MediaWiki core or extensions should also read Πως να γίνεις hacker του Mediawikik for further instructions.

Λήψεις υπογραφών

Εναλλακτικές στη χειροκίνητη εγκατάσταση

Ορισμένοι χρήστες μπορεί να προτιμούν να παραλείψουν τη μη αυτόματη εγκατάσταση χρησιμοποιώντας ένα προ-ενσωματωμένο MediaWiki συσκευή λογισμικού ή υπηρεσίες φιλοξενίας. Τα αποθετήρια ορισμένων Διανομές Linux προσφέρουν επίσης όλο και περισσότερο πακέτα για το MediaWiki, με διαφορετικούς βαθμούς κάλυψης συχνότητας και επεκτάσεων (π.χ. Debian, Ubuntu, Fedora, Gentoo).

Ποιά είναι τα επόμενα βήματα;

Κάντε εγγραφή στη λίστα αλληλογραφίας μας όπου γίνεται η αναγγελία νέων εκδόσεων Μείνετε ενημερωμένοι στις νέες εκδόσεις και κρατήστε το διακομιστή σας ασφαλή!

Υποστηριζόμενες παλαιότερες εκδόσεις

Αν η εγκατάσταση του MediaWiki που έχετε έχει τροποποιηθεί σημαντικά, θα είναι δύσκολο να ενσωματώσετε τις τελευταίες αλλαγές/ενημερώσεις στο MediaWiki. Για να υποστηρίξουμε τέτοιους χρήστες, υποστηρίζουμε παλιές εκδόσεις του κώδικά μας μέχρι και ένα χρόνο για την έκδοση legacy και μέχρι τρια χρόνια για την μακράς διαρκείας υποστήριξη της έκδοσης legacy.

Σημειώσεις ανάπτυξης

Αν θέλετε να τρέξετε την τελευταία υπό ανάπτυξη έκδοση (π.χ. την alpha), μπορείτε είτε να την κατεβάσετε ως mediawiki-master.tar.gz, είτε να την κατεβάσετε από το Git.

Στο Git μπορείτε να κατεβάσετε είτε το πλήρες αποθετήριο (περίπου 528 MiB)

git clone https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/core.git

ή μόνο τη τελευταία έκδοση (περίπου 85 MiB - αυτό συνήθως λέγεται ένα «shallow clone»∙ λιγότερος χρόνος και μικρότερες λήψεις)[1]

git clone --depth 1 https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/core.git

Μπορείτε να δείτε επίσης τον πιο πρόσφατο πηγαίο κώδικα στον περιηγητή σας.

Παλιότερες εκδόσεις

Μπορείτε να βρείτε tarballs (με επέκταση *.tar.gz) από όλες τις εκδόσεις του MediaWiki μετά τον Μάρτιο του 2005 (η πιο παλιά είναι MediaWiki 1.3.11) στο αρχείο λήψεων MediaWiki.

Υποσημειώσεις

  1. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα αναφοράς όταν αργότερα χρησιμοποιήσετε το "git pull" για να αναβαθμίσετε τον "ρηχό κλώνο" σας και η νεότερη αναθεώρηση αναφέρεται σε παλαιότερες εκδόσεις που δεν έχουν γίνει ακόμη λήψη στο σύστημά σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε απλώς να κάνετε λήψη περισσότερων - να αυξήσετε την τιμή βάθους - ή όλες τις αναθεωρήσεις αργότερα ή να δημιουργήσετε έναν νέο ρηχό κλώνο.