Ajuda:Extensió:Translate/Instal·lació

This page is a translated version of the page Help:Extension:Translate/Installation and the translation is 88% complete.

L'extensió Translate, per la seva naturalesa de ràpid creixement, requereix una versió relativament recent de MediaWiki per poder-hi treballar. L'objectiu és donar suport a la versió de desenvolupament i les dues últimes versions estables de MediaWiki. En els gestors de paquets, la versió pot ser massa vella per complir els requisits. En aquest cas, cal descarregar una nova versió de mediawiki.org o des del repositori Git de Wikimedia.

L'extensió Translate utilitza un model de desenvolupament continu, el que significa que l'última versió no hauria d'estar totalment trencada, perquè totes les confirmacions per l'extensió Translate són revisades per parelles i passen les proves unitàries. La funcionalitat bàsica és bastant estable, però pot haver-hi canvis més grans de tant en tant.

Requisits

El següent programari és necessari per instal·lar aquesta extensió:

  1. Versió recent de MediaWiki
  1. SQL database. MariaDB is recommended. We don't test other database engines, but they should mostly work thanks to the database abstraction layer in MediaWiki.
  1. Extensió:UniversalLanguageSelector (inclòs en MediaWiki Language Extension Bundle )
  2. (opcional) Phpyaml per a una anàlisi i generació YAML més ràpida i millor
  3. (opcional) ElasticSearch per a funcions de cerca avançada i memòria de traducció
  4. (opcional) Accés d'internet al servidor de serveis de traducció automàtica
PHP ha d'estar instal.lada amb el mòdul curl per permetre la functionalitat de suggerències.

MediaWiki ha de tenir la cua de feines funcionant correctament. Si la cua de feines no està processada, res funcionarà amb Translate.

A més, es requereix l'accés shell per executar scripts de manteniment.

Es recomana l'ús de memcached per a l'emmagatzematge en memòria cau i, per exemple l'accelerador APC de PHP en un entorn de producció.

Instruccions d'instal·lació

Aneu a MediaWiki Language Extension Bundle per obtenir enllaços i instruccions de baixada. The bundle includes additional extensions commonly used together with the Translate extension. It also includes a functioning default configuration to get you started. Consulteu la Ajuda:Extensió:Translate/Configuració per a una descripció d'aquestes opcions.