Översättarnas mötesplats

This page is a translated version of the page Translator hub and the translation is 100% complete.
Den här sidan handlar om att översätta innehåll på mediawiki.org. För information om att översätta MediaWikis programvara, läs Translatewiki.net .
  • Användare
  • Systemadministratörer
  • Utvecklare
  • Översättare

Detta är platsen för översättare, där nybörjare får hjälp. Erfarna användare kan ta reda på hur man markerar sidor för översättning. Så du borde först ta reda på hur det fungerar, innan du börjar översätta sidor.

MediaWiki.org använder Tillägg:Translate för översättning. Den här wikin är där man kan hitta detaljerad information om detta. Se Help:Tillägg:Translate . Du hittar mer information för nybörjare på Portal:Språkpolicy .

Om du behöver hjälp med en översättning

Det rekommenderas att läsa Exempelsida för översättningar för att få en introduktion till tillägget Translate. Följ god sed.

För mer information om översättningsprojektet för ditt språk, gå till Project:Translation .

Nya översättare

För nybörjare är det bäst att översätta meddelanden på en sida där en annan översättare redan har börjat översätta. Den ursprungliga översättaren kommer förmodligen spåra dina redigeringar och kontrollerar förhoppningsvis dina översättningar. Om det finns några misstag i ditt arbete, fixar de det. Det är bara en av flera bra anledningar att bevaka sidor.

Om du vill, kan ni diskutera översättare emellan på ditt språk på diskussionssidan, som paras ihop med undersidan på ditt språks språkkod (om den finns).

För avancerade översättare

Om du vill lära dig mer om hur man förbereder en sida för översättning, gå till sidöversättningsexempel. I slutändan av det här arbetet behöver du vänta på att den förberedda sidan bearbetas av en översättningsadministratör som markerar sidan för översättning.

Översättningsadministratörer

Endast användare i gruppen översättningsadministratörer kan markera sidor för översättning. Har du väntat på att en sida ska markeras en viss tid kan du begära att någon gör det här.

Rekommenderas

Se även