Translator hub/nl

This page is a translated version of the page Translator hub and the translation is 100% complete.
Deze pagina behandelt het vertalen van inhoud op mediawiki.org. Kijk op Translatewiki.net/nl voor het vertalen van de MediaWiki software zelf.
  • Gebruikers
  • Systeembeheerders
  • Ontwikkelaars
  • Vertalers

Dit is de plaats waar beginnende vertalers worden ondersteund. Gevorderde gebruikers kunnen zien hoe ze pagina's voor vertaling kunnen markeren. Lees eerst hoe het werkt, voordat u begint met vertalen.

MediaWiki.org gebruikt voor het vertalen Extension:Translate/nl . U vindt hier meer informatie daarover. Lees Help:Extension:Translate/nl . Meer informatie voor beginnende vertalers: Project:Language policy/nl .

Als u ons wilt helpen met vertalen

Wij bevelen aan om een introductie te lezen over het gebruik van de extensie Translation. Volg bij het vertalen hoe het in de praktijk het beste werkt.

Ga naar Project:Translation voor meer informatie over het vertaalproject in uw taal.

Nieuwe vertalers

Het is voor een beginnende vertaler het beste om te beginnen met het vertalen van een vertaalbericht op een al gedeeltelijk vertaalde pagina. De al actieve vertaler zal dan uw werk zien en uw vertalingen snel gaan controleren. Als u wat foutjes maakt, dan zullen ze snel worden aangepast. Dit is een van de goede redenen voor het volgen van pagina's.

U kunt dan in uw eigen taal overleggen op de overlegpagina met die vertaler, die subpagina heeft dan de toevoeging van de landcode (als die pagina bestaat).

Gevorderde vertalers

U kunt ook eerst meer lezen over hoe u een pagina kunt voorbereiden op vertaling (met een voorbeeld). Na het voorbereiden moet u wachten totdat die pagina wordt verwerkt door de vertalingenbeheerder die de pagina voor vertaling markeert.

Vertalingenbeheerders

Alleen leden in die groep kunnen een pagina markeren voor vertaling. Als dat markeren voor laten vertalen maar niet lijkt te gebeuren dan kunt u een gebruiker in deze lijst daarom vragen.

Aanbevolen

Zie ook