Fordítói portál

This page is a translated version of the page Translator hub and the translation is 100% complete.
Ez a lap a mediawiki.org tartalmának fordításával kapcsolatos. Magának a MediaWiki szoftvernek a fordításával kapcsolatban lásd a Translatewiki.net lapot.
  • Felhasználók
  • Rendszergazdák
  • Fejlesztők
  • Fordítók

Ez a fordítók találkozóhelye, ahol a kezdők segítséget kérhetnek az induláshoz. A haladó felhasználók megismerhetik a lapok fordításra jelölésének módját. A fordítás előtt érdemes megismerkedned a rendszer működésével.

A MediaWiki.org a lokalizációhoz a Kiterjesztés:Translate eszközt használja. Ezen wikin további információkat találhatsz ennek használatáról. Lásd: Segítség:Kiterjesztés:Fordítás Kezdőknek szóló további információkat a Projekt:Nyelvi irányelv lapon találhatsz.

Ha szeretnél segíteni a fordításban

Javasoljuk, hogy a Translation kiterjesztés használata előtt nézd át a példalapot. Fordítás közben kövesd a legjobb módszereket.

További információk a nyelved fordítási projektjével kapcsolatban: Project:Translation

Új fordítóknak

Kezdők számára érdemes egy olyan lapon dolgozni, aminek fordítását már elkezdték. Az eredeti fordító valószínűleg figyelemmel fogja követni a munkádat, így az esetleges hibákat kijavítja. Ez egy további ok a figyelőlista használatára.

Az adott fordítás készítői az adott nyelvkódú allap vitalapján (ha létezik) beszélhetik meg a felmerülő kérdéseket.

Haladó fordítóknak

További információkat a lapok fordításra való előkészítéséről az oldalfordítási példán találhatsz. A munka végén meg kell várnod, míg a lapot egy fordítási adminisztrátor fordíthatónak jelöli.

Fordítási adminisztrátorok

A lapokat csak a fordítási adminisztrátorok jelölhetik fordításra. Ha senki sem jelölte az elkészült lapot fordításra, felkeresheted az ezen listán szereplő felhasználók egyikét.

Ajánlott lapok

Lásd még