Hjælp:Redigering af sider

This page is a translated version of the page Help:Editing pages and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Bemærk: Når du redigerer denne side, accepterer du at udgive dine bidrag under CC0. Se Public Domain Help Pages for mere info. PD

Det er meget let at redigere indholdet i wikien, det kræver kun enkelte klik.

  1. Klik på "Redigér" side fanen øverst på siden.
  2. Foretag ændringer i teksten.
  3. Klik på "Gem side"-knappen.

Så simpelt er det!

Redigerings-regler, redigerings-konventioner og formatering

Grundreglen ved wikiredigering er vær modig. Dyk ned og foretag ændringer. Andre kan rette dine fejl senere, så hav tillid, og giv det en chance! Der er alle former for redigerings-konventioner, regler og filosofier til redigering af wiki-sider, men "hav tillid"-reglen tilsidesætter disse!

En redigering kan tilføje helt nye afsnit eller sider med oplysninger, eller det kan være så simpelt som rettelse af en tastefejl eller en stavefejl. I almindelighed, prøv at tilføje eller redigere tekst, så den er klar og præcis. Det vigtigste er altid at forbedre indholdet af wikien.

Når du skal bruge en form for formatering, såsom at tilføje en ny overskrift eller fed tekst, gør du det ved at bruge wiki syntaks eller knapperne i redigerings-værktøjslinjerne ovenfor og nedenunder. Se Help:Formatting for nogle af de mest almindelige anvendte typer af formatering.

If you want to try out editing, you can test editing on the page named Project:Sandbox , which has been specifically set aside for you to test editing.

Ret i beskrivelsen

Før du gemmer en indtastning, kan du tilføje en kort note (skal være under 500 tegn) i Resumé:-kassen, som beskriver dine ændringer. Du skal ikke bekymre dig for meget om dette, eller bruge for meget tid på at tænke over det: Bare skriv en kort beskrivelse af, hvad du lige har ændret. For eksempel kan du sige "fast tastefejl" eller "tilføjet flere oplysninger om solsikker".

Beskrivelsen bliver gemt sammen med din redigering og giver folk mulighed for at spore ændringer i wikien mere effektivt.

Forhåndsvisning

Det er en god ide at bruge "Vis forhåndsvisning"-knappen for at se, hvordan din ændring vil se ud, før du gemmer det. Dette hænger også sammen med sporing af ændringer, fordi hver gang du gemmer, vises dette til andre som en separat ændring. Det er ikke noget du skal bekymre dig for meget om, men det er en god vane at fjerne fejl i dit eget arbejde før siden gemmes ved hjælp af forhåndsvisning, snarere end at gemme flere mindre rettelser bagefter.

Ændringer

En anden mulighed er "Vis ændringer"-knappen, som giver dig mulighed for at se forskellene mellem den aktuelle version og din redigerede version.

Beskyttede sider

Sider, der er beskyttet, kan ikke redigeres af andre end brugere af en bestemt gruppe. Beskyttede sider viser i stedet "Vis kilde" i stedet for at redigere. I så fald skal du kontakte en bruger, der har tilladelse til at redigere siden, for at redigere en beskyttet side. Standardbeskyttelsesniveauerne er som følger:

  • Ingen (tillad alle brugere)
  • Autokonfirmeret (forhindrer redigeringer af nye og uregistrerede brugere)
  • Sysop (forhindrer redigeringer af alle brugere undtagen administratorer)

Andre typer redigering

Med wiki redigeringer kan du starte en ny side, flytte (eller omdøbe) en side, eller endda slette en side:

Husk altid at sigte mod forbedring af det overordnede indhold i wikien med dine redigeringer.

Diskussion

Alle artikeler har sin egen "diskussions-side", hvor du kan stille spørgsmål, komme med forslag eller diskutere rettelser. Se Help:Talk pages .