Ajuda:Modificació de pàgines

This page is a translated version of the page Help:Editing pages and the translation is 97% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

És molt fàcil editar el contingut d'una wiki:

  1. Feu clic a la pestanya "Modifica" de dalt de la pàgina.
  2. Feu els vostres canvis a la caixa d'edició.
  3. Feu clic sobre el botó "Desa la pàgina".

Així de simple!

Normes i convencions d'edició i format

La regla número u per editar un wiki és sigueu agosarat. Llanceu-vos-hi i feu canvis. D'altres podran corregir els errors més endavant així que tingueu confiança i proveu-ho! Hi ha tot tipus de convencions, normes i principis per editar pàgines wiki, però la "regla número u" està per damunt de totes!

Una edició pot consistir en nous paràgrafs complets o pàgines noves d'informació, o bé pot ser tant simple com corregir una errada o una falta d'ortografia. En general, intenteu escriure de forma clara i concisa. Més important encara, assegureu-vos de mantenir sempre l'esperit de millorar el contingut del wiki.

Quan necessiteu utilitzar algun tipus de format, com un nou encapçalament o un text en negreta, ho podeu fer utilitzant la sintaxi wiki o els botons de la barra d'edició situats sobre la caixa d'edició. Consulteu Ajuda:Format per veure alguns dels tipus de format habituals que s’utilitzen.

If you want to try out editing, you can test editing on the page named Project:Sandbox , which has been specifically set aside for you to test editing.

Resum de la modificació

Abans de desar els canvis, podeu afegir una breu nota (no ha de superar els 500 caràcters) en la caixa "Resum:" descrivint els vostres canvis. No us hi capfiqueu massa ni hi perdeu gaire temps, només cal una breu descripció d'allò que heu canviat. Per exemple "errada corregida" o "afegida informació sobre els gira-sols".

El resum es desa junt amb la modificació i permet fer un seguiment de canvis en el wiki més eficaçment.

Previsualització

És recomanable utilitzar el botó "Mostra una previsualització" per veure com quedarà el que heu canviat, abans de desar-ho. Això també està relacionat amb el seguiment de canvis ja que cada vegada que deseu es mostrarà als demès com un canvi independent. No és una cosa per preocupar-se'n gaire, però és bo tenir el costum d'eliminar errades pròpies, utilitzant la previsualització, en lloc de desar diverses correccions menors posteriorment.

Mostra dels canvis

Una altra opció és el botó "Mostra els canvis" que us permet veure les diferències entre la versió actual i la vostra versió modificada.

Pàgines protegides

Les pàgines protegides solament les poden editar els usuaris d'un grup concret; hi apareixerà "Mostra el codi" en comptes de "Modifica". Si voleu editar la pàgina protegida, poseu-vos en contacte amb un usuari que estigui autoritzat a editar-la. Els nivells de protecció per defecte són els següents:

  • Cap (permès a tots els usuaris)
  • Autoconfirmat (impedeix les edicions d'usuaris nous o no registrats)
  • Sysop (impedeix les edicions de tots els usuaris excepte els administradors)

Altres tipus d'edició

Amb edicions wiki podeu començar una pàgina nova, moure (o reanomenar) una pàgina o fins i tot esborrar una pàgina:

Recordeu de mantenir sempre l'esperit de millorar amb les vostres edicions els continguts generals del wiki.

Discussió

Tot article té la seva pròpia "pàgina de discussió" on podeu formular preguntes, fer suggeriments o discutir sobre correccions. Vegeu Help:Pàgines de discussió .