Project:Om denna webbplats

This page is a translated version of the page Project:About and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.
MediaWikis logotyp (sedan 2021)

Denna wiki är för dokumentation, diskussion och utveckling av mjukvaran MediaWiki, mjukvaran som driver webbsidor som Wikipedia och andra projekt från allmännyttig stiftelsen , utöver många andra wikis över världen. Den är är vänligt tillhandahållen av Wikimedia Foundation.

Allt textinnehåll på sidan MediaWiki.org publiceras under Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA) och GNU Free Documentation License (GFDL), utom för sidor som anger att dess innehåll är allmän egendom. Se Project:Copyrights för utförliga detaljer.

Vad MediaWiki.org är

MediaWiki.org är till för dokumentation av MediaWiki och mjukvara som integrerar till den.

MediaWiki.org har endast ett ämne: wikimotorn MediaWiki och relaterad mjukvara, t.ex. tillägg och grafiska teman. Den innehåller dokumentation för viss relaterad programvara som körs externt men angår och beror på en MediaWiki-installation.

  • Manual:Innehåll är framsidan till utförlig systemadministrationsdokumentation för MediaWiki.
  • Help:Innehåll är framsidan till generell användarhjälp för MediaWiki (licensierad som allmän egendom för enkel integrering i godtycklig MediaWiki-instans).

Denna webbplats innehåller beskrivningar av och handledning för Mediawiki-mjukvaran. Om du vill skriva en fri manual för annan mjukvara, ta en titt på Wikibooks, som är ett systerprojekt anpassat för såna saker.

Diskussion om Wikimedia-projekt i allmänhet bör gå till Meta-Wiki.

Det finns några sidor översatta till andra språk, men det huvudsakliga språket på denna webbplats är engelska. Översättningsansträngningar behövs.

Vad MediaWiki.org inte är

MediaWiki.org är inte Wikipedia
Du är för närvarande på en webbplats som heter MediaWiki.org. Så länge du inte är en programvaruutvecklare eller någon som installerar programvara har du nog inte råkat hamnat här. MediaWiki.org är inte den fria encyklopedin Wikipedia. Om du är fundersam kring namnen, var god läs denna artikeln. Wikipedia är en wiki som använder mjukvaran som dokumenteras på denna webbplats. Om du är intresserad av att arbeta på den fria encyklopedin, gå direkt dit.
MediaWiki är inte Wikimedia Wikitech
MediaWiki.org är inte menat för Wikimedia-specifik teknisk dokumentation. Var god läs den här artikeln om du är osäker på namnen och inriktningarna. Wikimedia är en grupp wikier som drivs på vissa av programvarorna som dokumenteras här. Se wikitech:Main Page.
MediaWiki.org är inte en gratis server eller webbutrymmesleverantör
Denna webbplats ska inte lagra privat, kommersiellt eller något annat typ av innehåll som är obesläktat med mjukvaran MediaWiki. Det ska heller inte användas som en test-wiki t.ex. för att testa formatering (använd endast vår Sandlåda till det eller ta en titt på vår test-wiki) eller att skapa fullvärdigt XHTML-innehåll för främmande projekt.
Du får inte lagra din egen webbplats, hemsida, blogg, eller wiki på MediaWiki.org. Om du är intresserad av att använda wiki-teknologin för en kollektiv insats på någonting annat, även om det bara är en enkel sida, finns det många webbsidor som erbjuder wiki-hosting, antingen gratis eller för pengar. Du kan också installera wiki-mjukvara på din server; se Wiki Science wikibok för information om hur du gör detta.
Användare kan så klart få sina egna personliga sidor, men de används för information relevant för att arbeta på MediaWiki.org. Om du räknar med att göra en personlig webbsida som inte är relaterad till MediaWiki, var snäll och utnyttja en av de många fria hemsideleverantörer på Internet eller hitta en passande blogg för dig. Annonsering, speciellt externa länkar, kan tas bort från en användares sida när det inte finns någon relevant användarinsats relaterad till MediaWiki.
MediaWiki.org är inte ett förråd av länkar, bilder eller mediafiler
Den här sidan är varken en spegel eller ett förråd av länkar, bilder eller mediafiler. Var snäll och bara ladda upp filer som är användbara för MediaWiki.org och ange full information på källa och en fri licens; alting annat kommer att raderas. Läs uppladdninginstruktionerna noga och tänk på att ladda upp mediafiler till Wikimedia Commons, där de kan länkas till från alla Wikimedia-projekt.
Allt innehåll som läggs till på MediaWiki.org kan behöva bli redigerat obarmhärtigt och omfördelat på begäran. Genom att lägga fram något innehåll, accepterer du att publicera det för fri användning under Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA), eller om det är tydligt angivet, som Allmän Domän.
MediaWiki.org är inte ett fordon för annonsering
Denna sida är inte ett fordon för (kommersiell) promotion eller annonsering, propaganda eller försvar - annat än för MediaWiki självt och Wikimedia-projekten.
MediaWiki.org är inte en godtycklig samling av information
Denna sida är inte en godtycklig samling av stycken av information om vadsomhelst. Att någonting köpslår med någon wiki eller med någon mjukvara i allmänhet betyder inte att det är passande för inneslutning på denna sida. Var snäll och försök att stanna på uppgiften att skapa innehåll angående MediaWiki.
MediaWiki.org är inte ett forum eller ett chattrum
(Miss)använd inte denna sida, speciellt användarsidor och pratsidor, som forum, anslagstavlor eller chattrum (vilket så klart är en fråga om kvantitet och innehåll). Vi har en IRC-kanal för det: #mediawiki anslut.
Se även de rekommenderade kommunikationskanalerna.

Historia om MediaWiki.org

Den första redigeringen i den nuvarande wikin på denna sida gjordes i Augusti 2004. Allt innehåll är fortfarande och kommer så klart att vara arbete under utveckling. För mer om mjukvaruhistoria, se MediaWiki-historia.

Kontakt

Se Kommunikation .

Se även

  • Introduktion - flersidesintro till MediaWiki med navigationsbox