Project:Over deze site

This page is a translated version of the page Project:About and the translation is 86% complete.
Outdated translations are marked like this.
Het MediaWiki logo

Deze wiki gaat over MediaWiki, de software die websites aandrijft zoals Wikipedia en andere projecten van de non-profitorganisatie Wikimedia Foundation, evenals vele andere wikis over heel de wereld. Deze website wordt vriendelijk gehost door de Wikimedia foundation.

Alle tekstinhoud van de website MediaWiki.org wordt vrijgegeven onder de Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA) en GNU Free Documentation License|GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL), behalve pagina's waarop expliciet vermeld staat dat hun inhoud valt onder publiek domein. Zie Project:Copyrights voor alle details.

Wat MediaWiki.org is

MediaWiki.org is voor de documentatie van de MediaWiki software en de software die er in integreerd.

MediaWiki.org heeft maar één onderwerp: de wiki-engine MediaWiki en daarmee verbonden software, zoals extenties en skins. Het bevat documentatie voor sommige gerelateerde software die extern draait, maar verbinding maakt met en afhankelijk is van een MediaWiki-installatie.

  • Handleiding:Inhoud zal de "voordeur" zijn voor een begrijpelijke MediaWiki-systeemadministratie-documentatie.
  • Help:Inhoud al de "voordeur" zijn voor een MediaWiki generieke hulp van de websitegebruiker (in licentie gegeven als publiek domein voor een makkelijke integratie in om het even welke MediaWiki-instantie).

Deze website bevat beschrijvingen en tutorials voor de MediaWiki-software. Als je op zoek bent naar hoe je een vrije handleiding voor andere software kunt schrijven, neem dan een kijkje op Wikibooks, wat een zusterproject is dat bedoeld is voor dergelijke onderwerpen.

Discussie over Wikimedia projecten in het algemeen vinden plaats op Meta-Wiki.

Hoewel er sommige pagina's in andere talen zijn, is Engels de belangrijkste taal op de hele website. Vertaling inspanningen nodig.

Wat MediaWiki.org niet is

MediaWiki.org is niet Wikipedia
You are currently at a website called MediaWiki.org. Unless you are a software developer or someone who installs computer software, you probably ended up here accidentally. MediaWiki.org is niet de vrije encyclopedie Wikipedia. Lees de pagina over de namen. Als je geïnteresseerd bent om te werken aan de wiki-encyclopedie, probeer het dan!
MediaWiki is niet Wikimedia Wikitech
MediaWiki.org is niet bedoeld voor Wikimedia-specifieke technische documentatie. Please read this article if you are confused about the names and scope. Wikimedia is een groep wiki's die draait op de software die hier is gedocumenteerd. Zie wikitech:Main Page.
MediaWiki.org is geen website voor vrije webruimte
Deze website is niet bedoeld om privé-, commercielë of andere inhoud op te slaan die niet aan de MediaWiki-software verwant is. Het mag ook niet als testwiki gebruikt worden om b.v. het formatteren uit te proberen (gebruik daarvoor onze zandbak of kijk op onze testwiki) of geldige XHTML-inhoud voor andere projecten tot stand te brengen.
U mag niet uw eigen website, homepage, blog of wiki bij MediaWiki.org beginnen. Als u bij het gebruiken van de wikitechnologie in een samenwerking of iets anders geïnteresseerd bent, zelfs als het maar één enkele pagina is, zijn er vele websites die hiervoor geschikt zijn (vrij of betalend). U kunt de wikisoftware ook op uw eigen server installeren, zie het WikiWetenschapsBoek op de Engelstalige Wikibooks voor informatie hoe dit te doen.
Natuurlijk kunnen gebruikers hun eigen persoonlijke pagina's hebben, maar die zijn bedoeld voor informatie relevant aan het werken op MediaWiki.org. Als je op zoek bent naar hoe je een persoonlijke webpagina moet maken die niet gerealiseerd is met de MediaWikisoftware, maak dan gebruik van één van de vele vrije homepaginaproviders op het internet of zoek een blog voor jezelf. Reclame of spam, vooral externe links, worden verwijderd van een gebruikerspagina wanneer er geen bijdragen zijn geweest gerelateerd tot MediaWiki.
MediaWiki.org is geen bewaarplaats van links, afbeeldingen, of mediabestanden
Deze website is noch een mirror noch een verzameling van links, afbeeldingen, of mediabestanden. Upload a.u.b. alleen bestanden die nuttig zijn voor MediaWiki.org en die alle informatie van hun bron en een vrije licentie hebben; al de rest zal worden verwijderd. Lees het uploadformulier zorgvuldig en denk na over het eventueel uploaden op Wikimedia Commons, waardoor deze bestanden op alle Wikimediaprojecten gebruikt kunnen worden.
Alle inhoud die toegevoegd wordt op MediaWiki.org mag vrij bewerkt en hergebruikt worden. Door het opslaan van tekst, ga je akkoord om het onder de Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA) te laten vallen, of als het uitdrukkelijk vermeld staat, als publiek domein.
MediaWiki.org is geen plaats voor advertenties
Deze website is geen plaats voor (commerciële) promotie of advertenties, propaganda of advocacy - buiten MediaWiki zelf en de Wikimediaprojecten.
MediaWiki.org is geen onbeperkte verzameling van informatie
Deze website is geen onbeperkte verzameling van punten met betrekking tot elk project gebruik te maken van MediaWiki-software. Dat iets verband houdt met iedere wiki of iedere software betekent niet dat het geschikt is om te worden opgenomen op deze website. Probeer bij het onderwerp te blijven: informatie genereren over de MediaWiki software.
MediaWiki.org is geen forum of een chatruimte
(Mis)bruik deze website niet, vooral gebruikerspagina's en overlegpagina's, als forum of chatruimte (wat een vraag is van kwantiteit en inhoud, natuurlijk). We hebben daarvoor een IRC-kanaal op $freenode: #mediawiki verbind.
Zie ook de aanbevolen communicatiemogelijkheden.

Geschiedenis van MediaWiki.org

De eerste bewerking in de huidige wiki op deze website gebeurde in augustus 2004. Alle inhoud is nog steeds, en natuurlijk zal dat zo blijven, werk in uitvoering. Voor meer informatie over de softwaregeschiedenis, zie MediaWiki geschiedenis.

Contact

Zie Communicatie .

Zie ook

  • Introductie op verschillende pagina's die je in MediaWiki inleiden. (met een navigatiebox)