Project:Over deze site

This page is a translated version of the page Project:About and the translation is 100% complete.
Het MediaWiki logo (vanaf 2021)

Deze wiki gaat over MediaWiki, de software die websites aandrijft zoals Wikipedia en andere projecten van de non-profitorganisatie Wikimedia Foundation, evenals vele andere wiki's over heel de wereld. Deze website wordt gehost door de Wikimedia foundation.

Alle tekstinhoud van de website MediaWiki.org wordt vrijgegeven onder de licenties Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) en GNU Free Documentation License|GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL), behalve pagina's waarop expliciet vermeld staat dat hun inhoud valt onder publiek domein. Zie Project:Copyrights voor alle details.

Wat MediaWiki.org is

MediaWiki.org is voor de documentatie van de MediaWiki-software en de software die er in geïntegreerd is.

MediaWiki.org heeft maar één onderwerp: de wiki-engine MediaWiki en daarmee verbonden software, zoals extensies en vormgevingen (skins). Het bevat documentatie voor sommige gerelateerde software die extern draait, maar verbinding maakt met en afhankelijk is van een MediaWiki-installatie.

  • Handleiding:Inhoud zal de "voordeur" zijn voor een begrijpelijke systeemdocumentatie van de MediaWiki.
  • Help:Contents/nl zal de "voordeur" zijn voor gebruikershulp van de generieke MediaWiki-software (in licentie gegeven als publiek domein voor een makkelijke integratie in om het even welke MediaWiki-site).

Deze website bevat beschrijvingen en tutorials voor de MediaWiki-software. Als u op zoek bent naar hoe u een vrije handleiding voor andere software kunt schrijven, neem dan een kijkje op Wikibooks, wat een zusterproject is dat bedoeld is voor dergelijke onderwerpen.

Discussie over Wikimedia-projecten in het algemeen vinden plaats op Meta-Wiki.

Hoewel er pagina's in andere talen zijn, is Engels de belangrijkste taal op de hele website. Er zijn vertalingsinspanningen nodig.

Wat MediaWiki.org niet is

MediaWiki.org is niet Wikipedia
U bent nu op de website MediaWiki.org. Als u geen software-ontwikkelaar en ook geen software-installateur bent, dan bent u hier vermoedelijk per ongeluk gekomen. MediaWiki.org is niet de vrije encyclopedie Wikipedia. Lees dit artikel als de namen verwarrend zijn. Wikipedia is een wiki waarop de software draait die door deze site wordt gedocumenteerd. Als u geïnteresseerd bent om te werken aan de wiki-encyclopedie, probeer het aldaar!
MediaWiki is niet Wikimedia Wikitech
MediaWiki.org is niet bedoeld voor Wikimedia-specifieke technische documentatie. Lees dit artikel als u nog wat nadenkt over namen, doel en de zin van deze website. Wikimedia is een groep wiki's die draait op software die hier gedocumenteerd wordt. Zie wikitech:Main Page.
MediaWiki.org is geen website of provider van webruimte
Deze website is niet bedoeld om privé-, commerciële of andere inhoud op te slaan die niet aan de MediaWiki software verwant is. Het mag ook niet als testwiki gebruikt worden om b.v. het formatteren uit te proberen (gebruik daarvoor onze zandbak of kijk op onze testwiki) of geldige XHTML-inhoud voor andere projecten tot stand te brengen.
U mag geen eigen website, homepage, blog of wiki op MediaWiki.org hosten. Als u interesse heeft om wikitechnologie te gebruiken voor samenwerking op een ander vlak, ook al is het maar een pagina, dan zijn er veel websites die wiki hosting aanbieden, zowel gratis als betaald. U kunt ook de wiki op uw eigen server installeren, lees voor informatie hierover het Wiki science wikibook.
Natuurlijk kunnen gebruikers hun eigen persoonlijke pagina's hebben, maar die zijn bedoeld voor informatie relevant aan het werken op MediaWiki.org. Als u op zoek bent naar hoe u een persoonlijke webpagina moet maken die niet gerelateerd is aan de MediaWiki, maak dan gebruik van één van de vele vrije homepaginaproviders of zoek een blog voor uzelf. Reclame of spam, vooral externe links, worden verwijderd van een gebruikerspagina wanneer er geen bijdragen zijn gerelateerd aan MediaWiki.
MediaWiki.org is geen bewaarplaats van links, afbeeldingen, of mediabestanden
Deze website is noch een mirror noch een verzameling van links, afbeeldingen, of mediabestanden. Upload a.u.b. alleen bestanden die nuttig zijn voor MediaWiki.org en die alle informatie van hun bron en een vrije licentie hebben; de rest zal worden verwijderd. Lees het uploadformulier zorgvuldig en denk na over het eventueel uploaden op Wikimedia Commons, waardoor deze bestanden op alle projecten van Wikimedia gebruikt kunnen worden.
Alle inhoud die toegevoegd wordt op MediaWiki.org mag vrij bewerkt en hergebruikt worden. Door het opslaan van tekst, gaat u akkoord om het onder de Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA) laten vallen of als het uitdrukkelijk vermeld staat, onder publiek domein.
MediaWiki.org is geen plaats voor advertenties
Deze website is geen plaats voor (commerciële) promotie, advertenties, propaganda of lobbygroep, maar dient voor MediaWiki en haar projecten.
MediaWiki.org is geen onbeperkte verzameling van informatie
Deze website is geen onbeperkte verzameling van items met betrekking tot elk project dat gebruik maakt van de MediaWiki-software. Dat iets verband houdt met iedere wiki of iedere software betekent niet dat het geschikt is om te worden opgenomen op deze website. Probeer bij het onderwerp te blijven: informatie genereren over de MediaWiki-software.
MediaWiki.org is geen forum of chatruimte
(Mis)bruik deze website niet, vooral gebruikerspagina's en overlegpagina's, als forum of chatruimte. We hebben daarvoor een IRC-kanaal: #mediawiki verbinden.
Zie ook de aanbevolen communicatiemogelijkheden.

Geschiedenis van MediaWiki.org

De eerste bewerking in de huidige wiki op deze website gebeurde in augustus 2004. Alle inhoud is nog steeds, en natuurlijk zal dat zo blijven, werk in uitvoering. Voor meer informatie over de softwaregeschiedenis, zie MediaWiki geschiedenis.

Contact

Zie Communicatie .

Zie ook

  • Introductie op verschillende pagina's die u in MediaWiki inleiden (met een navigatiebox).