Project:Tietoa tästä sivustosta

This page is a translated version of the page Project:About and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.
MediaWikin logo (vuodesta 2021 lähtien)

Tämä wiki käsittelee MediaWikiä, ohjelmistoa joka moottoroi websivuja kuten Wikipediaa ja montaa muuta Wikimedia-säätiön projektia, kuten myös montaa muuta wikiä ympäri maailman. Wikimedia-säätiö hallinnoi sivustoa.

Kaikki tekstimuotoinen sisältö sivustolla on julkaistu sekä Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA)-lisenssin että GNU Free Documentation License (GFDL):n alla, paitsi jos se ei nimenomaisesti ole public domain-sivu. Katso täydelliset tiedot sivulta Project:Copyrights.

Mitä MediaWiki.org on

MediaWiki.org on MediaWiki-ohjelmiston ja siihen liittyvän ohjelmiston dokumentointiin tarkoitettu sivusto.

MediaWiki.org käsittelee vain yhtä aihetta: samannimistä wikin taustaohjelmistoa MediaWikiä ja liittyviä ohjelmia, kuten laajennoksia ja skinejä. Se sisältää dokumentaatiota joistain liittyvistä ohjelmistoista, jotka toimivat MediaWikin ulkopuolella, mutta ovat yhteydessä ja riippuvaisia MediaWiki-asennuksesta.

  • Manual:Sisällöt tulee olemaan kanava kattavalle MediaWikin systeeminhallinnan dokumentaatiolle.
  • Ohje:Sisällys tulee olemaan kanava MediaWiki-sivuston yleisiin käyttäjäohjeisiin (lisensoitu Public Domain / tekijänoikeusvapaana, jotta tietoa voidaan sisällyttää helposti mihin tahansa MediaWikiin).

Tämä sivusto sisältää Media-Wiki -ohjelmiston luonnehdintoja ja itseopiskeluaineistoja. Jos tavoitteenasi on kirjoittaa vapaa käsikirja muille ohjelmistoille, vilkaisepa Wikibooksia, joka on tarpeeseen paremmin sopiva sisarprojekti.

Keskustelut Wikimedia-hankkeista kuuluvat yleisesti Meta-Wikiin.

Vaikka joitakin sivuja on saatavilla muilla kielillä, on englanti yhä pääasiallinen kieli sivustolla. Kääntämistä tarvitaan.

Mitä MediaWiki.org ei ole

MediaWiki.org ei ole Wikipedia
Olet tällä hetkellä MediaWiki.org-sivustolla. Olet täällä todennäköisesti vahingossa, jos et ole ohjelmistokehittäjä tai palvelimen ylläpitäjä. MediaWiki.org ei ole vapaa tietosanakirja Wikipedia. Jos nimet menevät sekaisin, lue tämä artikkeli. Wikipedia on wiki, joka käyttää tällä sivustolla kuvailtua MediaWiki-ohjelmistoa. Jos sinua kiinnostaa työstää wiki-tietosanakirjaa, siirry suoraan sinne.
MediaWiki ei ole Wikimedian Wikitech
MediaWiki.org ei ole tarkoitettu Wikimediaa koskevalle tekniselle dokumentaatiolle. Lue tämä artikkeli jos nimet tai kattavuus aiheuttavat sekaanuksia. Wikimedia on joukko wikejä, jotka käyttävät tällä sivustolla kuvattua ohjelmistoa. Katso wikitech:Main Page.
MediaWiki.org ei ole ilmainen palveluntarjoaja tai web-hotelli.
Tämän sivuston tarkoitus ei ole tallentaa yksityistä, kaupallista tai muuta sisältöä, joka ei liity MediaWiki-ohjelmistoon. Sen ei myöskään ole tarkoitus olla käytettävänä testi-wikinä esim. ulkoasun muotoilun harjoitteluun (käyttäkää ainoastaan hiekkalaatikkoa siihen tai tutustukaa testi-wikiimme) eikä myöskään sitä varten, että voisit luoda toimivaa XHTML-sisältöä vieraita hankkeita varten.
Et voi hostata omaa sivustoasi, kotisivua blogia tai wikiäsi MediaWiki.orgissa. Jos sinua kiinnostaa wiki-teknologian käyttäminen johonkin muuhun yhteistyöhankkeeseen, vaikka kyseessä olisi vain yksi sivu, on monta sivustoa, jotka tarjoavat hostausta wikeille (ilmaista tai maksullista). Voit myös asentaa wiki-ohjelmiston omalle serverillesi; tästä saat lisätietoa wikikirjasta nimeltä Wiki Science.
Käyttäjillä voi, tietenkin, olla omat henkilökohtaiset käyttäjäsivunsa jne, mutta niiden täytyy sisältää tietoa jolla on käytännöllinen yhteys MediaWiki.orgin toiminnan kanssa. Jos mielit luoda itsellesi kotisivun, joka ei liity MediaWikiin, käytä yhtä monista ilmaisten kotisivujen tarjoajista Internetissä, tai etsi sopiva blogi itsellesi. Mainostaminen, vasitenkin ulkoisten linkkien kautta, voidaan poistaa käyttäjän sivulta kun sillä ei ole asiallista merkitystä käyttäjän MediaWikiin liittyvän avustamisen suhteen.
MediaWiki.org ei ole linkkien, kuvien tai media-tiedostojen kokoelma
Tämä sivusto ei ole mirrorsivusto eikä linkkien, kuvien tai media-tiedostojen kokoelma. Lataa tänne vain tiedostoja jotka ovat MediaWiki.orgille hyödyksi, ja esitä täydellinen tieto lähteestäsi ja tarjoa se vapaan lisenssin ehdoin; muussa tapauksessa se poistetaan. Lue tiedostonlatauskaava huolellisesti ja harkitse tiedostojesi lataamista Wikimedia Commonsiin, jossa niihin voidaan linkittää kaikista Wikimedia-hankkeista.
Kaikki sisältö MediaWiki.orgissa saattaa joutua säälimättömän muokkauksen kohteeksi, ja vapaasti levitettäväksi. Kun tarjoat sisältöä, suostut julkaisemaan sen vapaasti käytettäväksi Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC BY-SA)-lisenssin, tai silloin kun niin selväsanaisesti mainitaan, täysin tekijänoikeusvapaana "PD" -lisenssillä.
MediaWiki.org ei ole mainosväline
Tämä sivusto ei ole apuväline (kaupalliselle) promootiolle tai mainostukselle saati propagandalle eikä myöskään sille että edistetään jotain asiantahoa - paitsi MediaWikiä itseään ja Wikimedian hankkeita.
MediaWiki.org ei ole sillisalaattimainen kokoelma hälläväliä-tietoa
Tämä sivusto ei ole päämäärätön kokoelma kohteita, jotka liittyvät jokaiseen hankkeeseen hyödyntäen MediaWiki-ohjelmiston.

Se, että jokin liittyy johonkin wikiin tai johonkin ohjelmistokysymyseen yleisemmin, ei tarkoita että se soveltuu lisättäväksi tälle sivustolle. Yrittäkää pitäytyä tehtävässämme luoda sisältöä, joka keskittyy MediaWiki-ohjelmistoon.

MediaWiki.org ei ole keskustelusivusto eikä chatti
Älä (väärin)käytä tätä sivustoa, varsinkaan käyttäjäsivuja ja keskustelusivuja, keskustelufoorumina, purkkina jai chattina (tämä tietenkin tulkitaan määrän ja sisällön pohjalta). Meillä on IRC-kanava sitä tarkoitusta varten: #mediawiki connect.
Tutustu myös muihin suositeltuihin kommunikaatiokanaviin.

MediaWiki.orgin historia

Ensimmäinen muokkaus tässä nykyisessä wikissä tällä sivustolla tapahtui elokuussa 2004. Kaikki sisältö on yhä ja tietty tulee olemaan työn alla. Lisää ohjelmistomme historiasta löytyy sivulta MediaWikin historia.

Yhteydenotot

Tieto löytyy sivulta Viestintä .

Katso myös

  • Esittely - usean sivun esittely MediaWikiin suunnistuslaatikon kera.