Project:За сайта

This page is a translated version of the page Project:About and the translation is 98% complete.
Логото на МедияУики (от 2021)

Това уики е за документация, обсъждане и разработка на софтуера МедияУики, софтуерът, който задвижва сайтове като Уикипедия и други проекти на Фондация Уикимедия, както и много други уикита по света. Този сайт се хоства на сървърите на Фондация Уикимедия.

Цялото текстово съдържание на MediaWiki.org е лицензирано и достъпно според условията на лиценза на Криейтив Комънс Признание-Споделяне на споделеното 4.0 (CC BY-SA 4.0) и/или Лиценза за свободна документация на ГНУ (GFDL), с изключение на страниците, на които изрично е отбелязано, че тяхното съдържание е обществено достояние. Вижте страницата за Проект:Авторски права за по-подробна информация.

Какво Е MediaWiki.org

MediaWiki.org е единствено за документация на софтуера МедияУики.

MediaWiki.org има само една тема: уики енджина (комплекта програмни инструменти) МедияУики и свързания с него софтуер, като разширения и оформления. Той включва документация за софтуер, който работи външно, но се свързва с и разчита на инсталирана версия на МедияУики.

  • Ръководство:Съдържание ще бъде начална точка за цялостна документация за системно администриране на МедияУики.
  • Helps:Съдържание ще бъде начална точка за общо използване на МедияУики (лицензирано като Обществено достояние за лесно включване в нови уикита, които използват МедияУики).

Този сайт включва описания и самоучители за софтуера МедияУики. Ако целта ви е да създадете свободен наръчник за друг софтуер, можете да го направите в Уикикниги, сроден проект точно за тази цел.

Обсъждания за проектите на Уикимедия би следвало да се извършват на Мета-Уики.

Макар, че има много страници на други езици, основният език на сайта е английски. Този сайт се нуждае от преводачи.

Какво НЕ Е MediaWiki.org

MediaWiki.org не е Уикипедия
You are currently at a website called MediaWiki.org. Unless you are a software developer or someone who installs computer software, you probably ended up here accidentally. MediaWiki.org не е свободната енциклопедия Уикипедия; вижте тази статия, ако сте объркани за имената. Уикипедия е просто уики, което използва софтуера, който е документиран на този сайт. Ако интересите ви са свързани с допринасяне към енциклопедията, можете да започнете оттук.
МедияУики не е Уикимедия Уикитех
MediaWiki.org не е предназначен за специфичната техническа документация на Уикимедия. Моля, прочетете тази статия, ако сте объркани относно имената и обхвата. Уикимедия е група от уикита, използващи част от софтуера, документиран на този сайт. Моля, вижте wikitech:Main Page.
MediaWiki.org не е безплатен доставчик на хостинг услуги или уебпространство
Този сайт не складира лично, комерсиално или каквито и да било други съдържания и информации, които не са свързани със софтуера МедияУики. Също така той не бива да бъде използван и за тестово уики; за изпробване на системата и възможностите за форматиране се използва единствено пясъчника. За свободни проби може да се използва тестовото уики или да създадете валиден XHTML съдържание за чуждестранни проекти.
Не можете да публикувате собствен сайт, лична страница, блог или уики в MediaWiki.org. Ако желаете да използвате технологията уики в проект за сътрудничество върху нещо друго, дори и да е върху една единствена страница, има много сайтове, които предлагат хостинг за уикита, безплатно или срещу заплащане. Можете също да инсталирате уики софтуера на ваш сървър; вижте уикикнигата Wiki Science за повече информация по темата.
Разбира се потребителите могат да имат свои лични страници, но те се използват за релевантни информации с работата им по MediaWiki.org. Ако целта ви е да създадете свой собствен сайт или блог, който не е свързан с МедияУики, изберете си някой от многото доставчици на такава услуга в интернет. Рекламите, особено външните препратки, могат да бъдат премахвани от потребителските страници, когато не съдържат релевантно съдържание за МедияУики.
MediaWiki.org не е хранилище за препратки, изображения и други мултимедийни файлове
Този сайт не е огледален сайт, нито е хранилище за препратки, изображения или други мултимедийни файлове. Позволено е качването само на файлове, които са полезни за развитието и обогатяването на MediaWiki.org и съдържат подробна информация за източник и свободно лицензиране; всичко останало ще бъде изтрито. Прочетете внимателно инструкциите за качване и обмислете възможността да качвате файловете си в Общомедия, където ще могат да бъдат ползвани във всички проекти на Уикимедия.
Цялото съдържание на MediaWiki.org може да бъде свободно редактирано и разпространявано без ограничения. С публикуването на съдържание, вие се съгласявате то да бъде достъпно според условията на лиценза на Криейтив Комънс за Признание-Споделяне на споделеното (CC BY-SA) или ако е изрично упоменато - като Обществено достояние.
MediaWiki.org не е място за реклама
Този сайт не е място за промотиране, реклама, пропаганда или застъпничество от какъвто и да било род - различно от това за МедияУики и проектите на Фондация Уикимедия.
MediaWiki.org не е безразборен набор от информация
Този сайт не е безразборно събрана информация за каквото и да е. Това че нещо се случва в кое да е уики или какви да е общи софтуерни проблеми не означава, че информацията е подходяща за включване в този сайт. Придържайте се към задачата за създаване на съдържания, които са свързани със софтуера МедияУики.
MediaWiki.org не е форум или чат
Не е добра идея този сайт, особено потребителските страници и беседи, да се използва като форум, табло за съобщения или за чат. МедияУики има свой канал за чат в IRC на $freenode за целта: #mediawiki connect.
Вижте препоръчителните канали за комуникация.

История на MediaWiki.org

Първата редакция в това уики е направена през август 2004. Цялото съдържание все още е, и със сигурност ще продължи да бъде, в процес на разработка и допълване. За повече информация относно историята на софтуера, вижте История на МедияУики.

Контакти

Вижте Комуникация .

Вижте също

  • Въведение — въведение в няколко страници за МедияУики