This page is a translated version of the page Help:Searching and the translation is 39% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD
For documentation of the search feature in Wikimedia wikis, see Help:CirrusSearch .

La forma més ràpida de trobar informació en MediaWiki és buscant-la directament. A cada pàgina hi ha un quadre de cerca.

Introduïu paraules i frases clau i premeu Retorn o feu clic a la icona de la lupa (o al botó Cerca o Vés quan utilitzeu altres pells). Si una pàgina té el mateix títol que el que busqueu accedireu directament a aquesta pàgina. En cas contrari, es busca en totes les pàgines del wiki (amb algunes restriccions, vegeu més endavant), i presenta una llista d'articles que coincideixen amb els vostres termes de cerca, o un missatge que us informa que cap pàgina té tots els termes de cerca.

Com funciona?

  • Cerca a totes les pàgines del wiki amb algunes restriccions.
  • El contingut de l'article se cerca en el seu format cru (wikitext), és a dir, el text que apareix al quadre d'edició quan cliqueu a "modifica", no la pàgina final. Això vol dir que no cercarà el contingut d'una plantilla inclosa, però el text no visible dels enllaços sí.

This means that content coming from an included template will not be picked up, but the target of piped links will be.

  • La funcionalitat de cerca es pot considerar que opera en paraules senceres, separades per espais o altres signes de puntuació. Per tant, si el terme de cerca inclou la paraula "llibre", els resultats no inclouran les pàgines que només continguin la paraula "llibres" o "llibretes". I si el terme de cerca inclou el terme 'inter', els resultats no inclouen les pàgines que només continguin la paraula "internacional", però poden incloure les pàgines que (erròniament) continguin el terme "inter-nacional".

So if your search term includes the word 'book', the results will not include pages that only have the word 'books' or 'booklet'. And if your search term includes the term 'inter', the results will not include pages that only have the word 'international', but they may include pages that have the term 'inter-national'.

  • Els resultats només inclouen les pàgines que contenen totes les paraules en la seva recerca.
  • You can search for all words that begin with a prefix by adding * at the end of a word in your query. For example, book* will return results for book and books.
  • Podeu cercar una expressió mitjançant cometes dobles. Es pot considerar que una expressió consta de paraules senceres de manera que l'expressió "primer ministre" no es trobarà si se cerca "mer min", però si se cerca "Primer Minestre".

A phrase can be considered to consist of whole words, so the phrase 'Prime Minister' will not be found by a search for "ime Min", but it will be found by a search for "Prime Minister".

Restringint la recerca

Si cliqueu sobre el botó de "Cerca" sense anotar res, sereu portat a "Special:Search", on apareixeran opcions de cerca extres (també disponibles des de qualsevol resultat de llistes de recerca)

Trobareu útil restringir les recerques a pàgines dins d'algun espai de noms, per ex. Cerca només dins de les pàgines de User. Marqueu la casella de l'espai de noms que requeriu per a aquesta cerca.

See also