Ajuda:Llista de seguiment

This page is a translated version of the page Help:Watchlist and the translation is 47% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

La vostra llista de seguiment serveix per rastrejar canvis, de manera similar a la llista de Canvis recents , però està limitada a mostrar només els canvis a través del vostre conjunt de pàgines «vigilades». Podeu desplegar la vostra llista de seguiment clicant a l'enllaç de la «Llista de seguiment» en el menú del vostre compte, a la part superior dreta. Tanmateix, això només està disponible per a usuari que s'han registrat i han iniciat la sessió.

Afegir pàgines a la llista de seguiment

Abans de veure alguna cosa interessant aquí, necessiteu afegir algunes pàgines a la llista de seguiment. Feu-ho navegant a una pàgina que us interessi i feu clic a la icona d'estrella   (o a la pestanya «Vigila»).

A page already in your watchlist will be marked with a blue star (  or "Desatén" tab).

If you want to remove pages from your watchlist, click on the blue star icon   (or "Desatén" tab).

Watchlist Expiry

A new watchlist feature is included in MediaWiki 1.35 : Watchlist Expiry. With this feature, you can optionally select to watch a page for a temporary period of time. Once the watch period has expired, the page will be automatically removed from your watchlist. You can update the watch period at any time, including switching from temporary to permanent status. Temporarily watched pages are usually represented by a half star (as opposed to a full star, which represents permanently watched pages). To find out when Watchlist Expiry will be enabled on your wiki, you can check out the release schedule on Meta-wiki. For documentation on how to use the feature, please visit Help:Watchlist expiry .

Why a watchlist

La funció de llista de seguiment és útil principalment en un wiki amb molta activitat, on la llista de «Canvis recents» es torna un trànsit pesat. En un wiki típic amb poc trànsit, normalment es pot veure tota l'activitat de canvis a través de tot el wiki sense sentir-se aclaparat. En un wiki amb més activitat, podeu trobar que moltes edicions s'estan duent a terme en pàgines que personalment considereu menys interessants. Per ajudar a rastrejar canvis que són més interessants, comenceu a vigilar pàgines!

Típicament vigilaríeu pàgines relacionades a les vostres àrees d'interès, i també de les pàgines que voleu controlar el seu contingut. If you make a significant edit to a page, you might want to watch the page (so you know when there are any follow-up edits). Note that there is a also a checkbox on the edit screen ("Vigila aquesta pàgina") for this purpose.

Your watchlist is personal. You can watch any page you want. That choice will remain private.

Use your watchlist

A la llista de seguiment, alguns noms de pàgines apareixen en negreta. Això indica si heu visitat o no una pàgina per veure el canvi. És semblant als correus electrònics llegits i sense llegir d'una safata d'entrada. La llista de «Canvis recents» també tindrà text en negreta, però per raons diferents. Aquí les negretes indiquen els canvis fets a les pàgines de la vostra llista de seguiment.

You can combine different kinds of filters to display the results you want.

Notificacions per correu electrònic

Segons les preferències corresponents, se us poden notificar també per correu electrònic els canvis fets a les pàgines que vigileu. La preferència principal que ho activa és "Envia'm un correu electrònic quan es modifiqui una pàgina de la meva llista de seguiment".

Després de rebre per correu electrònic una notificació sobre una pàgina, si voleu seguir rebent notificacions sobre canvis futurs fets a la mateixa pàgina, heu de visitar la pàgina amb la sessió iniciada.

Watchlist feed with token

You can set up an RSS or Atom feed of your watchlist that is accessible even when logged out:

  • If you would prefer an Atom feed rather than an RSS one, add "&feedformat=atom" to the Link of your feed.
  • To further customise your watchlist feed add different parameters to the link, see API:Watchlist_feed .

Vegeu també