Help:Gebruikerspagina

This page is a translated version of the page Help:User page and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Een ̺user pagina is een pagina over een wikigebruiker met een account op de wiki, en die (hoogstwaarschijnlijk) een bijdrager is.

Als u zich hebt geregistreerd, is uw gebruikersaccount gemaakt, maar u hebt nog geen gebruikerspagina of overlegpagina. Vervolgens kunt u uw eigen gebruikerspagina maken. Uw gebruikerspagina is rechtsboven gekoppeld. Wat belangrijker is, anderen zullen op verschillende plaatsen links naar uw gebruikerspagina zien, waardoor samenwerking veel gemakkelijker wordt. Dit omvat de weergaves "Recente wijzigingen" en "paginageschiedenis" (zie Help:Wijzigingen bijhouden ). U kunt ook een koppeling maken naar uw gebruikerspagina binnen de tekst van een wikipagina, wat vooral handig is op overlegpagina's wanneer u met uw naam ondertekent.

Als u zich niet hebt geregistreerd (niet ben ingelogd), wordt u geïdentificeerd met uw eigen IP-adres. Maar in dit stadium zal er geen gebruikerspagina of overlegpagina bestaan. De overlegpagina van deze IP-gebruiker wordt automatisch aangemaakt wanneer het eerste artikel eraan wordt toegevoegd. U kunt vervolgens de gebruikerspagina van het IP-adres maken.

Wat te plaatsen op uw gebruikerspagina

Gebruikerspagina's zijn net zo flexibel als elke andere wiki-pagina, het is een pagina die helemaal over u gaat, dus over het algemeen zullen mensen u vrijelijk uw gebruikerspagina laten schrijven in elk formaat dat u kiest. Het is een functie om andere mensen te helpen weten wie u bent en om de online gemeenschap dichter bij elkaar te brengen. Zie het als een profiel-pagina. Misschien wilt u vermelden waar u vandaan komt en wat uw werk is. U kunt ook aangeven wat uw belangrijkste interessegebieden zijn met betrekking tot het onderwerp van de wiki, en bijdragen beschrijven die u hebt gedaan of gebieden waar u geïnteresseerd bent om aan te werken.

Gebruiker kladblok / ontwikkelingsgebied

U kunt uw gebruikerspagina gebruiken als kladblok. Een gebied voor het ontwikkelen van ideeën zonder de main namespace te vervuilen (zie Help:Namespaces/nl ). Als subpagina's zijn ingeschakeld (zie Help:Subpagina's ), kunt u ze nuttig vinden voor het maken van subpagina's onder uw gebruikerspagina. U moet echter voorkomen dat u te veel moeite doet binnen uw eigen deel van de wiki. Wees moedig! Bewerk belangrijke wiki-artikelen! Als uw wiki een gedeelde Zandbak-pagina heeft, kunt u deze ook gebruiken voor snelle (niet-permanente) wiki-experimenten.

Gebruikerspagina's van anderen

Zoals hierboven vermeld, ziet u links naar gebruikerspagina's van anderen, op verschillende plaatsen in de wiki.

Bijdragen van gebruikers

Wanneer u de gebruikerspagina van een andere persoon bekijkt, verschijnt er een extra link "gebruikersbijdragen" in de "hulpmiddelen" van de zijbalk. Hiermee gaat u naar een lijst met alle wikibewerkingen van deze gebruiker. Gebruik dit om een idee te krijgen van hoe productief iemand is, of om bewerkingen op te sporen die zijn gemaakt door een gebruiker die problemen veroorzaakt / slechte wiki-bewerkingen uitvoert.

De pagina van iemand anders bewerken

Het wordt over het algemeen beschouwd als slechte etiquette om de gebruikerspagina van een andere persoon te herschrijven of te herformuleren. U mag de inhoud op de gebruikerspagina van iemand anders niet wijzigen zonder hun toestemming. Bewerken is niet verboden, maar u moet voorkomen dat u informatie (of vooral meningen) toevoegt die verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als afkomstig van die gebruiker, in situaties waarin dit mogelijk overstuur kan veroorzaken. Sommige soorten bewerkingen zijn algemeen aanvaardbaar en zullen waarschijnlijk geen overstuur veroorzaken:

  • Repareren van interne links, wanneer een pagina is verplaatst of verwijderd
  • Repareren van gebroken externe links
  • Categoriseren of vaststellen van categorieën van gebruikerspagina's.

Overlegpagina's van gebruikers

Elke gebruikerspagina heeft een bijbehorende overlegpagina; Een "user talk pagina". Dit is een speciaal soort overlegpagina, voor het achterlaten van berichten gericht aan een bepaalde gebruiker. Zie deze pagina.

Als u een koppeling wilt maken naar de gebruikerspagina van de gebruiker die op die koppeling klikt, gebruikt u Special:MyPage. Als u een koppeling naar de overlegpagina van de gebruiker wilt maken, gebruikt u Special:MyTalk.