Help:Gestió de fitxers

This page is a translated version of the page Help:Managing files and the translation is 83% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Si hi ha habilitada la càrrega de fitxers, podreu carregar determinats tipus de fitxers al wiki. Això és particularment útil per a carregar imatges que voleu afegir en una pàgina, però també podeu carregar altres tipus de fitxers. Per a habilitar aquesta característica, potser haureu de configurar la càrrega de fitxers.

Carregar un fitxer

  1. En el vostre ordinador, prepareu el fitxer en la seva forma definitiva. Assegureu-vos que el fitxer és exactament com desitgeu.
  2. A la barra lateral, sota "eines", cliqueu a "Puja un fitxer".
  3. Cliqueu a "Navega..." (al costat de "Nom del fitxer font:") per localitzar el fitxer en el vostre ordinador. (El botó "Navega..." podria tenir un altre nom: depèn del navegador que empreu.)
  4. Canvieu el “Nom del fitxer de destinació:” a alguna cosa descriptiva, si cal.
  5. Escriviu el “Resum”, si cal.
  6. Cliqueu al botó “Carrega un fitxer”.

Si es tracta d'un fitxer de grans dimensions, és possible que hagi d'esperar diversos segons per tal de completar-se la càrrega.

Pàgina de descripció del fitxer

Each file gets its very own “file description page” on the wiki. The page name will be File : followed by the destination filename you provided. You can edit this page to provide more information about the file. For example, many public wiki projects are quite sensitive to copyright issues, and so you should explain on the description page where you got the file from, and what its copyright status is. Any other useful descriptive notes could also be added there.

Utilitzar el fitxer

Després que heu pujat un fitxer, no apareix automàticament a cap pàgina, ni tan sols a la pàgina on vau clicar a l'enllaç "Puja un fitxer". Heu de decidir a quines pàgines del wiki voleu que aparegui.

Podeu incloure fotografies i altres imatges en una pàgina. Per exemple, podríeu voler que en una pàgina sobre una persona n'aparegués la fotografia que heu carregat prèviament. Per a informar-vos sobre com incloure imatges, vegeu Ajuda:Imatges .

Alguns fitxers, pel seu tipus, no es poden incloure en una pàgina (per exemple un full de càlcul, suposant que el wiki permeti pujar aquesta mena de fitxers). També pot passar que el fitxer sigui una imatge tan gran que només tingui sentit utilitzar-la en una pàgina pròpia (per exemple un mapa molt detallat). O potser simplement voleu informar els lectors d'on poden descarregar o substituir el fitxer. En tots aquests casos, no voleu incloure el fitxer en una altra pàgina, sinó que només voleu que la pàgina tingui un enllaç cap a la pàgina de descripció del fitxer (o cap al fitxer mateix). Per a saber com enllaçar cap a un fitxer, vegeu Help:Enllaçar cap a fitxers .

Llistes de fitxers en el wiki

Hi ha diverses pàgines especials que us ajuden a veure i gestionar els fitxers que s'han carregat. Aneu a "Pàgines especials" (al menú "eines", a l'esquerra) i llavors veureu...

Mireu Help:Pàgines especials per als detalls d'altra informació disponible aquí.

Vegeu també

  • The Attachments extension can be used to attach files to pages.