Extension:UserMerge

This page is a translated version of the page Extension:UserMerge and the translation is 97% complete.
MediaWiki manüel uzantıları
UserMerge
Sürüm durumu: kararlı
Uygulama Özel sayfa , Kullanıcı kimliği
Açıklama Kaynakça viki veritabanındaki bir kullanıcıdan başka bir kullanıcıya birleştirir - birleştirme işleminden sonra eski kullanıcıları da silebilir
Yazar(lar)
En son sürüm 1.10.2
Uyumluluk politikası MediaWiki ile birlikte anlık görüntüler yayımlanır. Master geriye dönük olarak uyumlu değil.
MediaWiki >= 1.37.0
Veritabanı değişiklikleri Hayır
Lisans GNU Genel Kamu Lisansı 2.0 veya üstü
İndir
  • $wgUserMergeProtectedGroups
  • $wgUserMergeEnableDelete
usermerge
Quarterly downloads 263 (Ranked 20th)
Public wikis using 888 (Ranked 260th)
Translatewiki.net adresinde mevcutsa, UserMerge uzantısını çevirin
Vagrant rolü usermerge
Sorunlar Açık görevler · Hata bildir

UserMerge uzantısı, usermerge iznine (varsayılan olarak Bürokrat) sahip wiki kullanıcılarının bir viki kullanıcısının hesabını başka bir viki kullanıcı hesabıyla birleştirmesini sağlar.

Özellikler
  • birleştirme (katkıları, metinleri, izleme listelerini, ilk A hesabının sayısını ikinci bir hesaba B ile düzenleme)
  • Birleştirme işleminden sonra ilk A hesabını silme (seçenek kutusu)
Sınırlamalar
  • A kullanıcısını B ile birleştirmeden A kullanıcısını silemezsiniz
  • kendi hesabınızı (oturum açan kullanıcı) farklı bir kullanıcıyla birleştiremezsiniz
Notlar
  • "Yeni Kullanıcı" alanını atlarsanız, uzantı Yeni Kullanıcıyı otomatik olarak "Anonim" (user_id 0) olarak doldurur ve Anonim bir birleşimi onaylamanızı ister. Bu, kullanıcının silinmesi için kullanılır: A kullanıcısının katkılarını önce boşaltır (kullanıcı 0 ile birleştirir) ve sonra A kullanıcısını silersiniz.
    • Uzantı sürümünüz boş bir "Yeni Kullanıcı" alanından şikayet ediyorsa "Anonim" doldurabilirsiniz
  • uzantı bir Kullanıcı Birleştirme günlüğü oluşturur ve tüm Kullanıcı Birleştirme uzantısı etkinliğini günlüğe kaydeder.
Uyarı Uyarı: UserMerge is currently incompatible with either $wgSharedDB or CentralAuth.

Kurulum

  • Dosyaları indirin ve extensions/ klasörünüzdeki UserMerge adlı dizine yerleştirin.
    Developers and code contributors should install the extension from Git instead, using:cd extensions/
    git clone https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/extensions/UserMerge
  • LocalSettings.php dosyanızın altına aşağıdaki kodu ekleyin:
    wfLoadExtension( 'UserMerge' );
    // Varsayılan olarak kimse bu işlevi kullanamaz, bürokrat için etkinleştirilsin mi?
    $wgGroupPermissions['bureaucrat']['usermerge'] = true;
    
    // To enable for administrators add this:
    $wgGroupPermissions['sysop']['usermerge'] = true;
    
    // isteğe bağlı: varsayılan [ 'sysop' ]
    $wgUserMergeProtectedGroups = [ 'groupname' ];
    
  •   Yapıldı – Uzantının başarıyla yüklendiğini doğrulamak için vikinizde Special:Version seçeneğine gidin.


Vagrant kurulumu:

  • Vagrant kullanıyorsanız, vagrant roles enable usermerge --provision ile yükleyin

Kullanım

  • Kurulum Talimatlarını izleyin
  • yeni bir Özel SayfaKullanıcıları Birleştir ve Sil başlıklı Özel:UserMerge oluşturulur
  • birleştirilemeyen kullanıcılar tanımlanabilir (örnekler):
# Tüm kullanıcıların birleştirilmesine izin ver (varsayılan olarak, 'sysop' grubu değiştirilemez)
$wgUserMergeProtectedGroups = [];

# 'sysop' veya 'awesomeusers' gruplarındaki kullanıcıların birleştirilmesine izin verme
$wgUserMergeProtectedGroups = [ 'sysop', 'awesomeusers' ];

# enable the permission for sysops
$wgGroupPermissions['sysop']['usermerge'] = true;

UserMerge günlük bilgilerini tarafsız bilgilerle değiştirmek için MediaWiki'nin Help:RevisionDelete özelliğini kullanabilirsiniz.

"LocalSettings.php" dosyasındaki RevisionDelete'i aktif edin:

$wgGroupPermissions['sysop']['deletelogentry'] = true;
$wgGroupPermissions['sysop']['deleterevision'] = true;

Ardından, Special:Log/usermerge sayfasından, UserMerge tarafından yapılan değişikliklerden kaynaklanan günlük içeriğini basit onay kutusuyla kontrol edebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz.


Ayrıca bakınız

  • hideuser right - Kullanıcıları süresiz olarak engellerken çeşitli listelerden "gizlemeye" izin verir
  • phab:T8397 - Kilitli/gizli hesapları işaretlemesi (diğer adıyla kullanıcıyı kaldır/sil)