Extension:UserMerge

This page is a translated version of the page Extension:UserMerge and the translation is 100% complete.
Základní informace k tomuto rozšíření MediaWiki
UserMerge
Stav rozšíření: stabilní
Zavádění Speciální stránka , Identita uživatele
Popis Sloučí odkazy od jednoho uživatele k jinému uživateli v databázi Wiki - může také po sloučení odstranit staré uživatele
Napsal(i)
Nejnovější verze 1.10.2
Zásady kompatibility Vydání snímků následuje MediaWiki. Hlavní vývojová větev není zpětně kompatibilní.
MediaWiki >= 1.42.0
Změny v databázi Ne
Licence GNU General Public License 2.0 nebo pozdější
Zdrojový kód
  • $wgUserMergeProtectedGroups
  • $wgUserMergeEnableDelete
usermerge
Čtvrtletní stahování 287 (Ranked 18th)
Používání veřejných wikin 888 (Ranked 260th)
Přeložte rozšíření UserMerge, používá-li lokalizaci z translatewiki.net
Vagrant role usermerge
Problémy Otevřené úkoly · Nahlásit chybu

Rozšíření UserMerge umožňuje uživatelům wiki s oprávněním usermerge (byrokrat ve výchozím nastavení) sloučit jeden uživatelský účet Wiki s účtem jiného uživatele Wiki.

Funkce
  • Sloučí (odkazuje příspěvky, texty, seznamy sledovaných, upravuje počet prvního účtu A na druhý účet B)
  • Smaže první účet A po sloučení (možnost)
Omezení
  • Nemůžete odstranit uživatele A, aniž byste sloučili uživatele A s B
  • Nemůžete sloučit svůj vlastní účet (přihlášeného uživatele) s jiným uživatelem
Poznámky
  • Pokud vynecháte pole "New User" (nový uživatel), rozšíření automaticky vyplní nového uživatele jako "Anonymous" (anonymní) (user_id 0) a požádá vás o potvrzení sloučení s Anonymous. Toto se používá pro smazání uživatele: Nejprve vyprázdníte (sloučíte s uživatelem 0) příspěvky uživatele A a poté smažete uživatele A.
    • Pokud si vaše verze rozšíření stěžuje na prázdné pole "New User", můžete vyplnit "Anonymous"
  • Rozšíření vytvoří protokol sloučení uživatelů a zaznamená všechny aktivity rozšíření sloučení uživatelů.
Varování Varování: UserMerge is currently incompatible with either $wgSharedDB or CentralAuth.

Instalace

  • Stáhněte soubor/y a vložte je do adresáře pojmenovaného UserMerge ve vaší složce extensions/.
    Vývojáři a přispěvatelé kódu by si místo toho měli nainstalovat rozšíření from Git pomocí:cd extensions/
    git clone https://gerrit.wikimedia.org/r/mediawiki/extensions/UserMerge
  • Na konec vašeho souboru LocalSettings.php přidejte následující kód:
    wfLoadExtension( 'UserMerge' );
    // Ve výchozím nastavení nikdo nemůže tuto funkci používat, povolení pro byrokrata?
    $wgGroupPermissions['bureaucrat']['usermerge'] = true;
    
    // Aby bylo dostupné i pro administrátory nastavte:
    $wgGroupPermissions['sysop']['usermerge'] = true;
    
    // Volitelné: Výchozí je [ 'sysop' ]
    $wgUserMergeProtectedGroups = [ 'groupname' ];
    
  •   Dokončeno – Přejděte na stránku Special:Version vaší wiki a zkontrolujte, zda bylo rozšíření úspěšně nainstalováno.


Instalace Vagrant:

  • Pokud používáte Vagrant , instalujte s těmito parametry vagrant roles enable usermerge --provision

Použití

  • Postupujte podle Pokynů k instalaci
  • Je vytvořena nová speciální stránka Special:UserMerge s názvem Sloučení a odstranění uživatele (Merge and Delete Users)
  • Lze definovat neslučitelné uživatele (příklady):
# Povolit sloučení všech uživatelů (ve výchozím nastavení nelze skupinu 'sysop' sloučit)
$wgUserMergeProtectedGroups = [];

# Zakázat slučování uživatelů ve skupinách 'sysop' nebo 'awesomeusers'
$wgUserMergeProtectedGroups = [ 'sysop', 'awesomeusers' ];

# enable the permission for sysops
$wgGroupPermissions['sysop']['usermerge'] = true;

Můžete použít stránku Nápověda:Skrývání změn funkci MediaWiki k nahrazení informací protokolů UserMerge neutrálními informacemi.

Aktivujte RevisionDelete v souboru LocalSettings.php použitím:

$wgGroupPermissions['sysop']['deletelogentry'] = true;
$wgGroupPermissions['sysop']['deleterevision'] = true;

Poté ve Special:Log/usermerge můžete zkontrolovat a zakázat obsah protokolů vyplývající z úprav provedených UserMerge pomocí jednoduchého zaškrtávacího políčka.

Související odkazy

  • hideuser right – umožňuje "skrýt" uživatele z různých seznamů při jejich neomezeném blokování
  • phab:T8397 – označuje účty jako zamčené nebo skryté (také známé jako odebrat/smazat uživatele)