Reading/Web/Desktop Improvements/Fourth prototype testing

This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Fourth prototype testing and the translation is 93% complete.

Viime prototyypissämme esittelimme uuden sijainnin sisällysluettelolle. Suurin osa lukijoista ja muokkaajista antoi meille positiivista palautetta. Tämä muutos tuo mukanaan haasteen, jonka monet muokkaajat mainitsivat palautteessaan: mitä tehdä sivupalkin linkeillä? Alla on ehdotuksemme tämän ratkaisemiseksi. Olemme jakaneet sivupalkin kahteen osaan: wikin navigointiin ja sivutyökaluihin, ja olemme siirtäneet sivutyökalut sivun toiselle puolelle. Jos olet kiinnostunut, niin voit lukea lisää siitä, miten päädyimme tähän ehdotukseen.

Ohjeet

 1. Avaa prototyyppi uudessa välilehdessä (pöytätietokoneella tai kannettavalla tietokoneella).
 2. Luo uusi osio tälle sivulle käyttämällä alla olevaa lomaketta (pohja on esitäytetty kysymyksillä joihin vastaat).
 3. Täytä luomasi osio palautteella, jonka haluat antaa prototyypistä.

⚠ Otathan huomioon, että koska tämä on prototyyppi, suurin osa linkeistä ei oikeasti toimi, ja saatat törmätä myös muihin bugeihin ja oikkuihin.

⚠ "Uusi lomake -osio" ei valitettavasti toimi visuaalisessa muokkaimessa (VisualEditor, VE). Jos kuitenkin käytät visuaalista muokkainta, voit luoda uuden tyhjän osion ja kopioida alla luetellut palautekysymykset siihen.

⚠ Testauksen aikana toivomme, että keskityt sisällysluettelon uuteen esitysasuun sekä sivutyökaluihin. Joka tapauksessa kaikentyyppinen palaute ja ideat myös muista toiminnoista ovat tervetulleita.

ⓘ Jos haluat antaa palautetta mieluummin sähköpostitse, lähetä se Olga Vasilevalle osoitteeseen olga wikimedia.org.

Palautelomakkeen kysymykset

 1. Etsi linkit "Tänne viittaavat sivut" ja "Lataa PDF-tiedostona". Jos et löydä, kerro meille.
 2. Olemme siirtäneet sivutyökalut sivun toiselle puolelle (sivupalkkia vastapäätä). Mitä mieltä olet näiden työkalujen uudesta sijainnista? Jos et pidä tästä, voitko kertoa meille, miksi et ja mitä haluaisit sen sijaan?
 3. Keskity uuteen sivupalkkiin, joka on uuden sisällysluettelon yläpuolella. Kuten johdannossa todettiin, olemme jakaneet vanhan sivupalkin kahteen valikkoon: wiki-navigointi- ja sivutyökalut. Mitä mieltä olet tästä jaosta? Ovatko jotkin linkit mielestäsi väärässä valikossa? Puuttuuko jotain linkkejä?
 4. Yritä tiivistää ("collapse") ja kiinnittää ("pin") wikin navigointi (vanha sivupalkki). Mitä mieltä olet? Pitäisikö tämän valikon olla oletusarvoisesti auki vai tiivistetty? Muista, että valikon tila on jatkuva sivujen välillä. Jos tiivistät sen, se pysyy tiivistettynä.
 5. Tiivistä ja kiinnitä sivutyökalut. Mitä mieltä olet?
 6. Olemme myös vaihtaneet sivun otsikkorivin ja sivun työkalupalkin/välilehtipalkin järjestystä. Mitä mieltä olet tästä uudesta järjestykestä?
 7. Käytätkö usein kokeneille käyttäjille tarkoitettuja työkaluja? Jos et, voit ohittaa tämän kysymyksen. Jos kyllä, napsauta oikeassa alakulmassa olevaa "Lisätyökalut" ("Advanced tools") -valintaruutua ottaaksesi ne käyttöön prototyypissä. Näet luettelon linkeistä, jotka ovat saaneet vaikutteita MoreMenusta. Mitä mieltä olet näiden työkalujen sijoittelusta muiden sivutyökalujen kanssa? Jos et pidä tästä, voitko kertoa meille miksi et ja mitä suosisit sen sijaan?
 8. Siirry keskustelusivulle. Onko tärkeää, että keskustelusivuilla on sama pääsy sivutyökaluihin? Pitäisikö sen olla erilainen? Jos kyllä, mitä meidän pitäisi mielestäsi tehdä keskustelusivuilla oleville sivutyökaluille?
 9. Kuinka leveä näyttösi yleensä on? Onko sinulla tapana pienentää ikkunaa, kun käytät Wikimedia-projekteja useiden sivujen katseluun kerralla? Jos on, mitä mieltä olet kokemuksesta pienemmässä ikkunassa?
 10. Lisää vielä mahdolliset vimeiset ajatuksesi, ideasi tai kysymyksesi.

Feedback