Läsning/Webb/Stationära förbättringar/Test av fjärde prototypen

This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Fourth prototype testing and the translation is 100% complete.

I vår senaste prototyp presenterade vi innehållsförteckningens nya placering. Majoriteten av alla läsare och redigerare gav oss positiv feedback. Denna ändring kommer med en utmaning som flera redigerare nämnde i sin återkoppling: vad ska man göra med länkarna i sidospalten? Nedan följer vårt förslag för hur vi ska göra det. Vi har delat upp sidospalten i två delar: wikinavigering och sidverktyg, vi har också flyttat sidverktygen till andra sidan. Om du är intresserad kan du läsa mer om hur vi kom fram till det här förslaget.

Instruktioner

 1. Öppna prototypen i en ny flik (på en dator).
 2. Skapa ett nytt avsnitt på den här sidan med formuläret här nedanför (det kommer förifyllt med frågor du kan svara på).
 3. Fyll i vad du tycker om prototypen i ditt nyskapade avsnitt.

⚠ Kom ihåg att detta är en prototyp och länkarna utanför den nyss testade funktionaliteten inte fungerar, och du kan komma att stöta på buggar eller småfel.

⚠ Formuläret "nytt avsnitt" är tyvärr inte kompatibelt med VisualEditor (VE). Om du använder VisualEditor, får du skapa ett nytt avsnitt och kopiera ut och klistra in återkopplingsfrågorna (listas nedanför).

⚠ Medan du testar skulle vi vilja att du fokuserar på wikinavigeringens och sidverktygens nya presentation. Men vi uppskattar idéer och tankar om all funktionalitet.

ⓘ Om du istället skulle föredra att lämna återkoppling via mejl, kontakta Olga Vasileva på olga wikimedia.org.

Förhandsvisning av återkopplingsfrågor

 1. Försök hitta länkarna "Vad som länkar hit" och "Ladda ned som PDF". Säg till om du inte hittar dem.
 2. Vi har flyttat sidverktygen till andra sidan (på andra sidan vänsterspalten). Vad tycker du om verktygens nya placering? Om du inte gillar det, kan du berätta för oss varför du tycker så, och vad du skulle föredra istället?
 3. Fokusera på den nya vänsterspalten, ovanför den nya innehållsförteckningen. Som vi beskrivit i inledningen har vi delat upp den gamla sidospalten i två menyer: wikinavigering och sidverktyg. Vad tycker du om denna uppdelning? Finns det några länkar du tycker ligger i fel meny? Saknas det något?
 4. Testa att fälla ihop och sedan fästa wikinavigeringen (den gamla vänsterspalten). Vad tycker du? Tycker du denna meny ska vara öppen eller stängd som standard? Kom ihåg att menyns status kommer behållas mellan sidor. Om du fäller ihop den kommer den förblir ihopfälld.
 5. Testa att fälla ihop och sedan fästa sidverktygen. Vad tycker du?
 6. Vi har också ändrat upplägget för sidors titelrad och raden för sidverktyg/flikar. Vad tycker du om det här upplägget? Har du några funderingar?
 7. Använder du ofta verktygen för avancerade användare? Om du inte gör det kan du hoppa över den här frågan. Om du gör det kan du bocka i rutan längst ner i det högra hörnet vid namn "Avancerade verktyg" för att aktivera dem i prototypen. Du kommer få se en lista över länkar som inspirerats av MoreMenu. Vad tycker du om placeringen av dessa verktyg med de andra sidverktygen? Om du inte gillar det, kan du berätta för oss varför och vad du skulle föredra istället?
 8. Navigera till diskussionssidan. Är det viktigt att tillgången till sidverktygen på diskussionssidorna är densamma som på vanliga sidor? Borde det skilja sig åt? Om du tycker det, vad tycker du vi ska göra med sidverktygen på diskussionssidor?
 9. Hur bred brukar din skärm vara? Tenderar du att krympa ditt fönster när du använder Wikimedia-projekt för att se på flera sidor samtidigt? Om du gör det, vad tycker du om upplevelsen på en mindre skärm?
 10. Skriv gärna några sista tankar, idéer eller frågor.

Återkoppling