Manual:Pywikibot/Resum

This page is a translated version of the page Manual:Pywikibot/Overview and the translation is 67% complete.

Pywikibot és una llibreria de Python i una col·lecció d'eines que automatitzen el treball a webs MediaWiki. Tot i que inicialment va ser dissenyat per a la Wikipedia, ara s'usa a tot de projectes de la Wikimedia Foundation i a moltes altres wikis MediaWiki.

El projecte va començar el 2003 i actualment es troba en la versió 7.4.0. Presenta un ple ús de l'API , i està actualitzat amb les noves característiques del MediaWiki i un disseny del paquet basat en Python. Però també funciona amb instal·lacions més antigues de MediaWiki 1.23 o posteriors.

Pywikibot es compatible amb Microsoft Windows, OS X i Linux quan s'usa una versió compatible del Python. També hauria de funcionar a qualsevol altre sistema operatiu que tingui una versió compatible del Python instal·lada. Per comprovar si teniu el Python instal·lat i trobar la seva versió, escriviu python al terminal.

Python 3.5.3 or higher is currently required to run the bot, but Python 3.6 or higher is recommended.

Components

Two master folders are present in the library archive:

  • pywikibot contains all the master files, that will interact with MediaWiki websites.

It's the master part of the library: they're used when you load PWB in your own Python scripts and when you launch plug-and-play tools.

  • scripts contains already written, known and proven scripts.

They are ready to be used. See the list and docs for each one in Manual:Pywikibot/Scripts .

Llicència

Aquí podeu veure els fitxers LICENSE per Pywikibot.

Altres llicències