Help:Discussions Estructurades/Guia ràpida

This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Quick tour and the translation is 96% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació.
PD

Aquesta pàgina és una guia ràpida sobre Discussions Estructurades.

Discussions Estructurades abans es deia Flow.

Aquí obtindreu la informació més important sobre Discussions Estructurades i aprendreu com s'utilitza. Tots els termes específics (en cursiva en el text) estan definits al glossari.

Per què calia Flow

Flow és una manera nova de debatre. L'estructura de les discussions ha canviat: ara una pàgina de discussió (un tauler) és un agregat de temes, i cada tema és independent i es pot seguir per separat. Flow permet als usuaris escollir quins temes volen seguir; ja no cal seguir tota la pàgina.

Els temes nous s'afegeixen a dalt de tot de la pàgina. Els temes es poden ordenar per la data de creació i per la data d'activitat més recent. Les «Discussions Estructurades» permeten debatre tant mitjançant l'editor visual com mitjançant l'editor de wikitext del 2017.

Cada resposta conté botons d'acció (respon, agraeix) llestos per utilitzar. Ja no cal que augmenteu el sagnat de les vostres respostes, ni que arxiveu les discussions ni que signeu. Les discussions són més àgils i més accessibles per a tothom.

Interfície

Disseny general d'un tauler de Flow. No s'hi mostren alguns elements que van al voltant dels missatges (signatura, botons per respondre, eines...).

Títol del tauler
Quadre desplegable per navegar els temes

Camp per començar un nou tema
Títol del tema
Missatge 1
Missatge 2
Resposta al missatge 2 (creada prement el botó "Respon" de sota del missatge 2)
Missatge 3
(Camp de resposta)
Un altre tema amb un altre títol
Missatge 1
(Camp de resposta)
Descripció del tauler

Com s'utilitza Flow

Fonaments de l'edició

 
La barra d'eines de les «Discussions Estructurades», amb botons d'estil, enllaços, esments i (a la dreta) canviar a un editor diferent (wikitext o visual).

Podeu participar en les converses mitjançant dos sistemes d'edició: el visual (predeterminat) i el wikitext del 2017. En tot moment podeu canviar entre el mode visual i el wikitext.

Quan responeu o creeu un tema nou, teniu una barra d'eines amb quatre botons:

  • 3 botons a l'esquerra (en un teclat d'escriptura de dreta a esquerra):
    • afegeix estil
    • afegeix un enllaç (amb suggeriments i cerca)
    • menciona a algú (amb suggeriments i cerca)
  • un botó a la dreta per canviar d'editor.

En el mode d'edició visual, funcionen tant les dreceres de wikitext com les dreceres de Flow.

Durant la sessió, el lloc web recorda quin sistema preferiu, excepte si heu definit un editor preferit a les vostres preferències (pestanya «Caixa d'edició»).

If you have opted-out the 2017 wikitext editor and/or the visual editor, you will have a simple wikitext fieldset to post or edit a reply, with no toolbar. Select "Enable the visual editor and the new wikitext mode in Structured Discussions" in your preferences ("Caixa d'edició" tab) to opt-in and have a toolbar.

Recordeu: ja no no cal que sagneu el text quan escriviu o signeu el missatge!

Tots aquests fonaments de l'edició són aplicables a totes les discussions, respostes o per quan escriviu el tema, la descripció o el resum.

Respondre

Al tema en general

En aquest cas, cada participant respon a sota de la discussió, en ordre cronològic. És com una conversa wiki tradicional però sense sagnia, o com respondre correus electrònics. El vostre missatge apareix sota tots els comentaris i depèn del tema.

Si heu de dir alguna cosa especial a algú, podeu esmentar l'usuari o respondre-li (vegeu més endavant). El botó "respon" s'utilitza en aquest cas, per a crear una digressió. Aquesta digressió crea una sagnia. Es poden afegir fins a set digressions.

El vostre missatge apareix sota el comentari a què responeu, amb una sagnia (si no és que és l'últim del tauler). També podeu simplement donar les gràcies a algú.

A una persona específica en un tema

Si voleu dir alguna cosa a algú en particular, ho podeu fer esmentant la persona en la vostra resposta al tema en general o fent clic al botó Respon just a sota de la publicació. Fent clic a «Respon» afegireu una publicació, a sota de la publicació que voleu respondre directament, excepte si aquesta publicació és l'última de totes les discussions. En aquest cas, assumirem que la resposta és general del tema i la resposta apareixerà directament a sota de l'última publicació.

To provide a better context in your reply, you can also quote someone's message by copy-pasting part of it.

El vostre missatge depèn del missatge a què responeu. Aquesta publicació s'ha dissenyat com a resposta específica. Serà separada de la discussió general per una línia grisa. Tanmateix, tothom qui estigui seguint aquest tema rebrà una notificació de la vostra resposta, com amb totes les respostes.

Crear una discussió

 
Com crear una discussió: feu clic a la barra "Comença un nou tema".

En una pàgina que utilitzi «Discussions Estructurades», crear un tema és fàcil: només cal que feu clic al camp «Comença un nou tema» i «Discussions Estructurades» prepararà dos camps.

El primer camp és "Comença un nou tema": escolliu un títol adient. El segon camp és "Envia un missatge nou a": afegiu-hi el text que vulgueu enviar. Si voleu atreure els lectors, escolliu un bon títol, perquè serà l'única cosa que els apareixerà a les Notificacions.

Quan ja ho tingueu llest, feu clic al botó "Afegeix el tema". El vostre missatge ja és en línia i tothom qui estigui seguint aquesta pàgina rebrà una notificació sobre la creació d'aquest tema.

Quan creeu un tema, se us hi subscriu automàticament: quan algú respongui, rebreu una notificació.

Seguir

Un tema

Per a seguir un tema específic, feu clic a l'estrella que hi ha dalt de tot del tema, al costat del títol. Es torna blava. Si ja era blava és que ja estàveu seguint aquest tema.

Mentre seguiu aquest tema, rebreu una notificació per cada modificació que s'hi faci, i una entrada a la vostra llista de seguiment.

Quan creeu un tema, se us hi subscriu automàticament.

Una pàgina de discussió

Per a seguir una pàgina de discussió sencera, feu clic a l'estrella que hi ha a dalt de tot de la pàgina, al costat del camp de cerca. Es torna blava. Si ja era blava és que ja estàveu seguint aquesta pàgina.

Mentre seguiu aquesta pàgina de discussió, rebreu una notificació per cada tema que s'hi creï, i una entrada a la vostra llista de seguiment.

Notificacions

A les vostres Preferències, pestanya «Notificacions», podeu inhabilitar les notificacions de les «Discussions Estructurades». La llista de seguiment se us continuarà actualitzant amb una entrada per cada tema creat en una pàgina de discussió que seguiu o per cada resposta en un tema que seguiu.

Navegació i arxivament

Tots els temes presents en un tauler es llisten en una taula de continguts ("Navega els temes") perquè pugueu navegar-hi fàcilment.

L'arxivament és automàtic: totes les converses desapareixen quan ja no són actives. Podeu mostrar els temes antics desplaçant-vos avall en la pàgina o cercant a la taula de continguts.

Per aprofundir-hi