Flow/Permanente lenker

This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Permalinks and the translation is 94% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎English • ‎català • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎suomi • ‎中文 • ‎日本語

Permalinks

Permanente lenker gjør det mulig for brukere å skape lenker til en sak, eller å sitere presie elementer fra en sak.

Tavlens permanente lenke

Som alle andre sider på din wiki så er tavlens permanente lenke URL-en som vises i nettleserens navigasjonsrad, eller for interne lenker sidens tittel. https://meta.wikimedia.org/wiki/User talk:Example og [[User talk:Example]] er begge permanente lenker til hele tavlen.

Sakens permanente lenke

En saks navnerom er Sak:

Hvis du er på en tavle, så kan du finne sakens permanente lenke ved å klikke på ikonet med tre punkt på høyre side. Hvis du er på selve saken så er sakens permanente lenke i URL-en som vises i nettleserens adresselinje, eleHelp:Flow/Topics/nblr du kan klikke på ikonet med tre punkt.

Sakens lenke er formatert med en tilfeldig rekkefølge av bokstaver, sakens universelle unike identifikator (UUID). Denne lenke har ingen hierarkisk sammenheng mellom tavla og saken. Eksempel: Topic:Sojhhtquzbhj3d7q

UUID-en gjør det mulig å endre sakens tittel, e.g. for å gjøre den tydeligere, uten at det er nødvendig å bekymre seg om at innkommende lenker vil bli brutt. Det er også nødvendig for noen kommende tillegg, hvor en sak kan bli vist på flere tavler, eller flere wikier. Det var ikke mulig å lage en URL som bruker tittelen fordi mange titler vil ha samme innhold: «Hallo», «Tusen takk», «Jeg trenger hjelp av deg», osv. Vi ser på løsninger for å få mer lesbare URL-er, som fortsatt vil inkludere den unike ID-en.

Innleggets permanente lenke

Et innleggs permanente lenke er nåbar ved å klikke på ikonet med tre punkt til høyre for selve meldingen.

Innleggs lenker er formatert med en saks permanente lenke og et anker til selve innlegget.

Eksempel: Topic:Sojhhtquzbhj3d7q#flow-post-sojhhtr5w6j2go86

For å utheve en bestemt sak, så kan noen elementer bli lagt til av Flow i URL-en som kommer opp i nettleserens adressefelt. Kopiere denne URL-en vil fortsatt fungere.

Tips: Hvis du inkluderer et annet innleggs permanente lenke i din egen kommentar, så vil enhver bruker som klikker på den lenka se innlegget uthevet med en grønn rad.