This page is a translated version of the page Help:Structured Discussions/Permalinks and the translation is 94% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎English • ‎català • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎suomi • ‎中文 • ‎日本語

Permalinks

Ikilinkkien avulla lukijat voivat linkata aiheeseen tai siteerata tarkasti aihetta.

Palstan ikilinkki

Muiden wikisivujen tapaan palstan ikilinkki on selaimen osoiterivillä oleva URL tai sisäisissä linkeissä sivun otsikko. https://meta.wikimedia.org/wiki/User talk:Example ja [[User talk:Example]] ovat molemmat ikilinkkejä koko palstaan.

Aiheen ikilinkki

Aiheen nimiavaruus on Aihe:

Jos olet keskustelualueella, aiheen ikilinkki on nähtävissä kolme pistettä -ikonia klikkaamalla. Jos olet aiheessa itsessään, aiheen ikilinkki on nähtävissä selaimen osoiterivin URLissa tai klikkaamalla kolme pistettä -ikonia.

Aiheiden linkit on muotoiltu sattumanvaraisesti jaksotetuilla kirjaimilla, joista muodostuu niiden "universally unique identifier (UUID)" (suom. maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tunniste). Tämä linkki ei sisällä mitään hierarkista suhdetta palstan ja aiheen välillä. Esimerkki: Topic:Sojhhtquzbhj3d7q

UUID mahdollistaa Aiheen otsikon muuttamisen, esimerkiksi sen selkeyttämisen, ilman että tarvitsee huolehtia linkkien rikkoutumisesta. Sitä tarvitaan myös joihinkin tuleviin ominaisuuksiin, joiden avulla aiheen voi näyttää useilla eri seinillä tai jopa useissa wikeissä. Otsikkoa käyttävää URL-linkkiä ei voitu luoda, koska moni aihe käyttää samanlaisia otsikoita: "Hei", "Kiitos", "tarvitsen apua" jne. Tutkimme mahdollisuuta luoda ihmisläheisempiä URLeja, joissa olisi yhä ainutlaatuinen tunniste.

Viestin ikilinkki

Viestin ikilinkki on saavutettavissa klikkaamalla kolme pistettä -kuvaketta, joka on viestin oikeassa reunassa.

Viestin linkit on muotoiltu Aiheen ikilinkillä ja ankkuroitu itse viestiin.

Esimerkki: Aihe:Sojhhtquzbhj3d7q#flow-post-sojhhtr5w6j2go86

Aiheen korostamiseksi Flow lisää joitakin elementtejä URLiin, joka on selaimesi osoiterivillä. URLin kopioiminen toimii silti.

Vinkki: Jos lisäät toisen viestin ikilinkin omaan kommenttiisi, kuka tahansa toinen linkkiä klikkaava näkee viestin vihreällä palkilla korostettuna.