Help:Ondertekenen

This page is a translated version of the page Help:Signatures and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Gebruikers kunnen hun berichten eenvoudig ondertekenen aan het einde van een reactie. Ondertekenen gebeurt normaal gesproken alleen op overlegpagina's, niet op gezamenlijk geschreven artikelen.

Standaard opties voor ondertekenen

Er zijn drie standaardopties. Vier tildes zijn standaard (volledige handtekening). Het typen van drie tildes resulteert in een handtekening met alleen de gebruikersnaam (zonder tijdstempel). Het typen van vijf tildes resulteert in een zuivere tijdstempel (zonder gebruikersnaam).

Functie Wiki-opmaak (wordt aangepast bij opslaan) Het resultaat in wiki-code Weergave
Ondertekening plus tijdstempel
~~~~
[[User:Username|Username]] 00:03, 18 July 2024 (UTC) Username 00:03, 18 July 2024 (UTC)[reply]
Alleen ondertekenen
~~~
[[User:Username|Username]] Username
Alleen tijdstempel
~~~~~
00:03, 18 July 2024 (UTC) 00:03, 18 July 2024 (UTC)

Als u bewerkt zonder eerst in te loggen, neemt uw IP-adres de plaats in van de gebruikersnaam. Gebruikersnamen en IP-adressen worden ook opgeslagen in de paginageschiedenis als een registratie van wie wat heeft geschreven, zodat anderen altijd ondertekeningen kunnen verifiëren.

Het gebruikelijke formaat om een handtekening in te typen - twee afbreekstreepjes (of een lange streep) gevolgd door vier tildes (-- ~~~~) - is afgeleid van het computernetwerk Usenet, waar twee afbreekstreepjes een blok voor de handtekening markeren. Note that the two hyphens are not inserted automatically and have to be entered manually (unless you customize your signature to include them, an example of this can be seen in the next section). Als u op de knop handtekening klikt, worden er twee afbreekstreepjes bij de ondertekening (--~~~~) toegevoegd.

De daadwerkelijke ondertekening, de tildes, wordt automatisch vervangen door gebruikersnaam (linkt naar de juiste gebruikerspagina) en tijdstempel (tijd/datum), wanneer u een ondertekende bewerking opslaat. Dit helpt andere gebruikers de chronologische volgorde van de discussies te volgen en de auteur van een bepaald commentaar te identificeren.

Het gedeelte gebruikersnaam wordt gecontroleerd door het bericht MediaWiki:Signature, of MediaWiki:Signature-anon voor gebruikers die niet zijn aangemeld. $1 op die berichten wordt vervangen door de gebruikersnaam die de pagina redigeert, en $2 met de gebruikersnaam of een aangepaste ondertekening zoals gespecificeerd in Help:Voorkeuren . Indien de gebruiker in de voorkeuren Wikitext handtekeningen ingeschakeld heeft, wordt de inhoud van de aangepaste handtekening rechtstreeks gebruikt.

Als op uw toetsenbord geen knop met tilde aanwezig is, kunt u de knop   van de standaard werkbalk bewerken gebruiken.

Het ondertekenen werkt niet in een samenvatting van bewerkingen (ze vertalen daar niet van ~~~~), maar natuurlijk zou dit niet nodig zijn om dit in een samenvatting van een bewerking te gebruiken. De datum en uw gebruikersnaam worden in ieder geval al opgenomen en weergegeven.

Merk op dat tijdstempels nu standaard worden opgemaakt en opgeslagen volgens de standaard landinstellingsconventies (taal, script, datum- en tijdnotatie) die op elke wiki worden gebruikt, en niet volgens de conventies van uw huidige voorkeurstaal.

Aangepaste handtekeningen

Geregistreerde gebruikers kunnen hun handtekening (het deel tussen de twee koppeltekens en het tijdstempel, dus de tekst die wordt weergegeven op de link die naar uw gebruikersnaam verwijst) aanpassen door het veld "Nieuwe handtekening:" in hun voorkeuren wijzigen. Als standaard wordt alles wat u erin zet, verpakt met [[ ]]. Om een speciale link te gebruiken (zonder deze automatische link), moet u "Handtekening als wikitekst behandelen (zonder automatische koppeling naar uw gebruikerspagina)" inschakelen. Dan kunt u de Wiki-markering en ook HTML (zo ver als toegestaan op de wiki) toevoegen zoals u wilt, maar de maximale lengte is 255 tekens. Houd er rekening mee dat andere gebruikers vaak niet van opvallende handtekeningen houden.

Als u uw handtekening aanpast, moet u voorkomen dat de identiteit van een ander niet-gerelateerd gebruikersaccount wordt weergegeven, tenzij u ook eigenaar bent van dit account of expliciet geautoriseerd bent door deze gebruiker: de link moet ondubbelzinnig verwijzen naar uw effectieve gebruikerspagina of overlegpagina op de lokale wiki. Als u uw handtekening wijzigt, wordt de gebruikersnaam die is vastgelegd in de paginageschiedenis echter niet overschreven. Sommige wiki's hebben mogelijk ook een beleid over het gebruik van externe links of afbeeldingen in handtekeningen gedefinieerd. Kijk naar het gedocumenteerde en toegepaste beleid van uw lokale wiki over gebruikersaccounts en identiteiten.

Als u Handtekening als wikitekst behandelen (zonder automatische koppeling naar uw gebruikerspagina) inschakelt, maar geen aangepaste handtekening toevoegt, tekent u met uw gebruikersnaam die dan geen link is.

De meest voorkomende aanpassingen bij Handtekening als wikitekst behandelen (zonder automatische koppeling naar uw gebruikerspagina) zijn:

Doel Wikitext handtekening Weergave van de handtekening (gegenereerd met vier tildes)
De streepjes insluiten in de handtekening

-- [[User:Username|Username]]

-- Username 00:03, 18 July 2024 (UTC)[reply]
Het aanpassen van de weergegeven gebruikersnaam

[[User:Username|Voorkeursgebruikersnaam]]

Voorkeursgebruikersnaam 00:03, 18 July 2024 (UTC)[reply]
Een link toevoegen aan een overlegpagina

[[User:Username|Username]] ([[User talk:Username|talk]])

Username (talk) 00:03, 18 July 2024 (UTC)[reply]

Flow/Gestructureerde Discussies

Berichten die op Flow/Gestructureerde Discussies worden geplaatst, vereisen geen handtekeningen.

Zie ook