Help:Signatures

This page is a translated version of the page Help:Signatures and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Els usuaris poden signar amb facilitat els seus missatges al final d'un comentari. Normalment, la signatura es fa només en les pàgines de discussió, i no en els articles.

Opcions de signatura per defecte

Hi ha tres opcions per defecte. Quatre titlles representen la signatura completa o estàndard. Escrivint-ne sols tres es mostra solament el nom d'usuari de signatura (sense indicació de l'hora i data). Si s'escriuen cinc titlles es mostra sols l'hora i la data (sense el nom d'usuari).

Funció Codi wiki (substituït en desar) Codi wiki resultant El que es mostra
Signatura amb hora i data
~~~~
[[User:Username|Username]] 03:04, 20 May 2024 (UTC) Username 03:04, 20 May 2024 (UTC)[reply]
Sols la signatura
~~~
[[User:Username|Username]] Username
Sols hora i data
~~~~~
03:04, 20 May 2024 (UTC) 03:04, 20 May 2024 (UTC)

Si editeu sense iniciar sessió, la vostra IP prendrà el lloc del nom d'usuari. Els noms d'usuari i adreces IP també s'emmagatzemen en els historials com un registre de qui va escriure què, així que els altres sempre poden verificar les signatures.

La forma habitual d'escriure una signatura –dos guions (o un guió llarg) seguits de quatre titlles (-- ~~~~)– es deriva de la xarxa informàtica Usenet, on els dos guions marquen un bloc de signatura. Note that the two hyphens are not inserted automatically and have to be entered manually (unless you customize your signature to include them, an example of this can be seen in the next section). En fer clic al botó de signatura s'afegiran dos guions al costat de la signatura (--~~~~).

La cadena de signatura real, les titlles, automàticament se substituiran amb el nom d'usuari (vinculat a la pàgina corresponent d'usuari) i la marca d'hora/tata, en desar una edició signada. Això ajuda a altres usuaris a seguir l'ordre cronològic de les discussions, i per identificar l'autor en particular d'un comentari.

La part del nom d'usuari la controla la MediaWiki:Signature del missatge, o la MediaWiki:Signature-anon en el cas dels usuaris que no han iniciat sessió. En aquests missatges, $1 es substitueix amb el nom de l'usuari que modifica la pàgina, i $2 es substitueix amb el nom d'usuari o amb una signatura personalitzada que estigui especificada a Help:Preferències . Si l'usuari activa a les preferències les signatures crues, s'utilitzen directament els continguts de la signatura personalitzada.

Si no trobeu la titlla en el teclat, podeu usar el botó de signatura botó de signatura de la barra d'eines d'edició per defecte com una ajuda per escriure'l.

Les signatures no funcionen en els resums d'edició (no s'hi tradueixen de ~~~~), però, per descomptat, no hi hauria necessitat d'utilitzar una signatura en un resum d'edició. De totes maneres, l'hora/data i el nom d'usuari es registren sempre que es desa una edició per tal de poder-se veure després.

Tingueu en compte que les marques d'hora/data (per defecte) es desen d'acord amb les convencions de la configuració regional per defecte (llenguatge, escriptura, formats de data i hora) utilitzats en cada wiki, i no d'acord amb les convencions d'idioma que hagi escollit l'usuari en les seves preferències.

Firmes personalitzades

Els usuaris registrats poden personalitzar la seva signatura (el text que es mostra a l'enllaç que apunta al vostre nom d'usuari) canviant el camp "Signatura:" en les seves preferències . Per defecte, tot el que entra allà serà emmarcat entre [[ ]]. Per utilitzar una vinculació especial (sense enllaç automàtic), heu d'afegir el marcatge wiki i/o HTML (en la mesura del permès en el wiki) com vulgueu, i en l'entrada de la "Tracta la signatura com a text wiki (sense enllaç automàtic a la pàgina d'usuari)", però la longitud màxima és de 255 caràcters. Si us plau, tingueu en compte que les signatures tatxades sovint no agraden als altres usuaris.

Tingueu en compte que si personalitzeu la vostra signatura, heu d'evitar mostrar la identitat d'un altre compte d'usuari sense relació, llevat que també el propietari d'aquest altre compte us ho autoritzi explícitament: l'enllaç ha d'apuntar de forma inequívoca a la vostra pàgina d'usuari o a la vostra pàgina de discussió del wiki en qüestió. No obstant això, canviar la vostra signatura no modificarà el nom d'usuari que es registra als historials de les pàgines. Alguns wikis també poden haver definit una política de restricció sobre l'ús d'enllaços externs o imatges en les firmes. Consulteu les polítiques documentades i aplicades al vostre wiki sobre els comptes d'usuari i les identitats.

Si no ompliu l'entrada de la "Signatura" signareu amb el vostre nom d'usuari no enllaçat.

Les personalitzacions més comuns són les següents:

Propòsit Signatura personalitzada Signatura que es mostra (generada per quatre titlles)
Incorporació de guions en la signatura

-- [[User:Username|Username]]

-- Username 03:04, 20 May 2024 (UTC)[reply]
Adaptar el nom d'usuari que es mostra a la seva conveniència

[[User:Username|Nom d'usuari preferit]]

Nom d'usuari preferit 03:04, 20 May 2024 (UTC)[reply]
Afegir un enllaç a la pàgina de discussió

[[User:Username|Username]] ([[User talk:Username|talk]])

Username (talk) 03:04, 20 May 2024 (UTC)[reply]

Flow/Debats estructurats

Els missatges deixats mitjançant Flow/Debats estructurats ja no requereixen signatura.

Vegeu també