Help:Redireccions

This page is a translated version of the page Help:Redirects and the translation is 52% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Les redireccions s'utilitzen per reenviar a l'usuari d'una pàgina a una altra (de diferent nom). Poden ser útils si un article és esmentat per diferents noms, o si el seu nom es pot escriure de diverses maneres.

Two types of redirections exist:

  • Hard redirection: Readers navigated to the redirect page are taken directly to the target page (usually other pages of the same wiki).

Only hard redirection is described in this current article.

  • Soft redirection: Readers are left on the redirect page but given the option of clicking the link to the target page.

Usually this is achieved via a template; see corresponding article on Meta.

In wikis with $wgDisableHardRedirects enabled (such as most public Wikimedia projects), it's not possible to create a hard redirect to special pages (e.g. Special:MyLanguage) or pages located on another wiki; they will be automatically "softened".

Appearance

For hard redirects, you immediately get the target page. However, it shows a small notice after the top title to indicate you arrived here indirectly.

Help:Redirects
De MediaWiki
(S'ha redirigit des de: Help:Redirect)

Crear una redirecció

When a page is moved, a redirect from the old to the new pagename is automatically created.

Els usuaris que tenen el dret "suppressredirect" poden reanomenar una pàgina sense crear una redirecció. Per defecte, aquest dret s'assigna als administradors i als bots.

Per crear una redirecció, heu de començar creant una nova pàgina de nom el que voleu redirigir a una altra. Feu-ho escrivint el nom desitjat en el quadre de cerca (mireu en Help:Inici d'una nova pàgina ). També podeu convertir en redirecció una pàgina existent, anant a la pàgina i clicant a la pestanya "Modifica" de dalt de tot. En qualsevol dels casos, a continuació heu d'inserir el codi següent a dalt de tot del quadre d'edició de la pàgina:

#REDIRECT [[NomDeLaPàgina]]

on NomDeLaPàgina és el nom de la pàgina de destinació. La paraula "redirect" no distingeix entre majúscules i minúscules, però no ha d'haver cap espai abans del símbol "#". Qualsevol text abans del codi desactivarà el codi i evitarà la redirecció. Qualsevol text o codi contingut després del codi de redirecció serà ignorat (i s'hauria d'eliminar d'una pàgina existent). No obstant això, per posar o mantenir el nom de la pàgina actual que apareix en una categoria, l'etiqueta habitual per a aquesta categoria s'introdueix o es manté en una línia després de la introducció del codi de redirecció.

Redirections can be simple page names or specified using a namespace. They can be suffixed with a section name if you have the corresponding anchor defined on the target page.[1]

Examples of valid operational redirections:

  • #REDIRECT[[Help:Magic_words#Page_names]]
  • #redirect [[Help:Magic_words#URL_encoded_page_names]]
  • #Redirect [[Manual:$wgConf]]
  • #REDIRECT [[MediaWiki/fr]] the translated page is imposed

Podeu utilitzar 'Mostra una previsualització' (utilitzant el botó de sota la finestra d'edició, o usant Alt+P) per comprovar que heu introduït el nom de la pàgina de destí correcta.

When redirection is valid (and operational) you will see in the previewed text the name of the target you have provided, following a 'next line' icon (image) for example as follows:

 Help:Magic words#URL encoded page names

This is what you must get.

Quan la redirecció no és vàlida, el text previsualitzat sembla un element de llista numerat amb la pàgina de destinació en blau: (també serà el contingut de la pàgina de redirecció si deseu tal qual):

1. REDIRECT  NomDeLaPàgina

Si el NomDeLaPàgina, com l'heu escrit, no és una pàgina vàlida, apareixerà en vermell. Fins que no hi hagi una pàgina de destinació vàlida, no hauríeu de fer la redirecció.

Limitations

A redirect target cannot depend on a variable, template, or parser function. If that is the case, the browser will not be automatically redirected on visiting the page.

Example of redirection not allowed (not operational):

JavaScript page redirect

In order to avoid JavaScript functionality from breaking, all JavaScript pages have a different redirect syntax from regular pages. This syntax allows for proper execution of the page by the browser's JavaScript engine, as well as being recognised by MediaWiki as a redirect. To create a JavaScript page redirect, the format that must be used is as follows:

/* #REDIRECT */mw.loader.load( "{{fullurl:Target.js|action=raw&ctype=text/javascript}}" );

Where Target.js is the target page name.

Veure una redirecció

Després de fer una redirecció a una pàgina, ja no es pot arribar a aquesta pàgina mitjançant l'ús del seu nom o per qualsevol enllaç mitjançant aquest nom. No obstant això, sota el títol de la pàgina de destinació, apareix un missatge on se us avisa que heu estat redirigit, i on hi ha un enllaç cap a la pàgina d'origen. Feu clic en l'enllaç per tornar a la pàgina redirigida, que té el símbol de la fletxa gran doblegada i la destinació de la redirecció. This adds &redirect=no URL parameter.

Help:Redirection
De MediaWiki
Pàgina de redirecció

  Help:Redirect

En fer això, podeu fer totes les coses que permet qualsevol pàgina wiki. Podeu anar a la pàgina de discussió per debatre el redireccionament. Podeu veure l'historial de la pàgina, incloent un registre de la redirecció. Podeu editar la pàgina si el redireccionament està erroni, i es pot tornar a una versió anterior i suprimir la redirecció.

Esborrar una redirecció

Generalment no hi ha necessitat d'eliminar redireccions. No ocupen una quantitat significativa d'espai de base de dades. Si el nom de la pàgina té sentit vague, no passa res, i alguns beneficis, en tenir-lo com una redirecció a la pàgina més rellevant o actual.

If want to move a page over a redirect that has only one edit in its history and targeted to the old page name, there is no need to delete the redirect: it is overwritten. If the redirect has more than one history entry, or the redirect target is somewhere else, then it can only be deleted-and-moved by an administrator.

Si necessiteu esborrar una redirecció, per exemple, si el nom de la pàgina és ofensiu, o desitgey que la gent deixi de referir-se a un concepte amb aquest nom, a continuació, només heu d'anar a la pàgina de redirecció com es va esmentar anteriorment, i seguiu els procediments de Ajuda:Supressió i recuperació .

Problematical redirects

Redireccions dobles

Una redirecció doble és una pàgina que redirecciona ​​a una pàgina que és per ella mateixa una redirecció, llavors no funcionarà.[2] En el seu lloc, la gent es trobaran amb una vista de la pàgina de redirecció. Es tracta d'una restricció deliberada, en part per evitar bucles infinits, i en part per mantenir les coses simples.

Convé que vigileu de no crear redireccions dobles i que si en veieu les elimineu, convertint-les en redireccions simples. El cas més habitual és després de fer un canvi de nom significatiu. Amb l'enllaç "Què hi enllaça" de la caixa d'eines podeu trobar les redireccions dobles que afecten una pàgina particular, i amb la pàgina Special:DoubleRedirects podeu trobar totes les del wiki.

L'opció $wgFixDoubleRedirects arregla automàticament les redireccions dobles amb una cua de tasques. Tanmateix, com que tendeix a agreujar els reanomenaments vandàlics de les pàgines, per defecte està inhabilitat. Podeu utilitzar la paraula màgica __STATICREDIRECT__ per a ometre en una pàgina particular la reparació de redireccions dobles.

Broken redirects

If the target page does not exist, the redirect is broken: redirection will not occur. You may find all broken redirects at Special:BrokenRedirects.

Una redirecció a una pàgina en la categoria d'espai de noms

Per redirigir a una pàgina de categoria i evitar la redirecció que apareix en aquesta categoria, heu de precedir a la paraula "Categoria" amb dos punts, en cas contrari la pàgina de redirecció també es classificarà en la pròpia categoria:

#REDIRECT [[:Category:Glossary]]

Transcluding a redirect

When a page called for inclusion is a redirect page, the redirect target is included instead, with the same parameters, without any redirect message. A double redirect does not work.

This allows to create several names for the same template.

Links to redirect

An internal link to a redirect page has CSS class mw-redirect. This can be useful to make them stand out, for clean-up work involving bypassing redirects.

Vegeu també

Referències

  1. From 2006 development, after 2004 bug report.
  2. This may be controlled by $wgMaxRedirects .