Help:Voorkeuren

This page is a translated version of the page Help:Preferences and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Om uw voorkeuren te kunnen wijzigen moet u eerst zijn ingelogd. Daarna klikt u op het poppetje in de rechterbovenhoek en klikt u op Voorkeuren. Als de interface op een andere taal is ingesteld, staat er waarschijnlijk Preferences. U krijgt de sectie met uw Gebruikersprofiel te zien, de pagina begint met een rij met knoppen, de instellingen zijn onderverdeeld op tabbladen met elk van die knoppen krijgt u een deel van de instellingen te zien.

Hier worden ook enkele voorkeuren besproken die door extensies worden toegevoegd, die maken dus geen onderdeel uit van de kern van de MediaWiki.

Gebruikersprofiel

Basisgegevens

Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam. Alleen gebruikers met extra bevoegdheden kunnen uw gebruikersnaam wijzigen.
Lid van groepen: Een lijst met de gebruikersgroepen waar u in zit.
Gekoppelde apps: Op wiki’s van Wikimedia kunt u via deze link externe toepassingen beheren die toegang hebben tot uw account. Zie Help:OAuth voor meer informatie.
Aantal bewerkingen: Het aantal bewerkingen dat u tot nu toe heeft gedaan op de wiki. Niet alle wiki’s laten dit zien. Aantal bewerkingen door gebruiker
Registratiedatum: Het tijdstip dat uw account is geregistreerd.
Wachtwoord wijzigen Zie onder.
Globaal account: Zie onder.
Globaal account: Geeft een link naar Special:CentralAuth, het tonen van statistieken over uw gebruikersaccount over alle Wikimedia wiki's.
Tweetrapsauthenticatie: Tweetrapsauthenticatie instellen.
Globale voorkeuren: Wiki-overstijgende voorkeuren instellen (bijvoorbeeld voor alle wiki’s van Wikimedia, zoals Commons en de verschillende taalversies van Wikipedia).

Wachtwoord wijzigen

Om uw wachtwoord te wijzigen, vult u eerst in het bovenste veld uw oude wachtwoord in en daarna tweemaal uw nieuwe wachtwoord. Als u wilt dat de website uw login onthoudt dan kunt u het veld Aangemeld blijven aanvinken. Deze functie werkt wel met cookies, dus u moet die toestaan en niet verwijderen, anders moet u bij elk bezoek opnieuw inloggen.

Globale account

Taalinstellingen

U kunt hier de taal van de website instellen. Alleen een paar knoppen als 'edit' en 'talk', en wat pagina's in de zijbalk worden hierdoor beïnvloedt. De meeste tekst op meeste pagina's wordt door deze instelling niet geraakt. Bij vertalingen is het natuurlijk ook afhankelijk wat er door de vertalers is vertaald.

Handtekening

Belangrijkste pagina: Help:Signatures

Geregistreerde gebruikers kunnen hun handtekening (de tekst die wordt weergegeven op de link die naar uw gebruikersnaam verwijst) aanpassen door het veld "Nieuwe handtekening:" in hun voorkeuren te wijzigen. Als standaard wordt alles wat u erin zet, verpakt met [[ ]]. Om een speciale link te gebruiken (zonder deze automatische link), moet u "Handtekening als wikitekst behandelen (zonder automatische koppeling naar uw gebruikerspagina)" inschakelen. Dan kunt u de Wiki-markering en ook HTML (zo ver als toegestaan op de wiki) toevoegen zoals u wilt, maar de maximale lengte is 255 tekens. Houd er rekening mee dat andere gebruikers vaak niet van opvallende handtekeningen houden.

Als u uw handtekening aanpast, moet u voorkomen dat de identiteit van een ander niet-gerelateerd gebruikersaccount wordt weergegeven, tenzij u ook eigenaar bent van dit account of expliciet geautoriseerd bent door deze gebruiker: de link moet ondubbelzinnig verwijzen naar uw effectieve gebruikerspagina of overlegpagina op de lokale wiki. Als u uw handtekening wijzigt, wordt de gebruikersnaam die is vastgelegd in de paginageschiedenis echter niet overschreven. Sommige wiki's hebben mogelijk ook een beleid over het gebruik van externe links of afbeeldingen in handtekeningen gedefinieerd. Kijk naar het gedocumenteerde en toegepaste beleid van uw lokale wiki over gebruikersaccounts en identiteiten.

Als u "Ruwe handtekeningen" inschakelt, maar geen aangepaste handtekening toevoegt, tekent u met uw niet gekoppelde gebruikersnaam.

De meest voorkomende aanpassingen zijn:

Doel Ruwe handtekening Weergave van de handtekening (gegenereerd met vier tildes)
De streepjes insluiten in de handtekening

-- [[User:Username|Username]]

-- Username 07:36, 12 April 2024 (UTC)[reply]
Het aanpassen van de weergegeven gebruikersnaam

[[User:Username|Voorkeursgebruikersnaam]]

Voorkeursgebruikersnaam 07:36, 12 April 2024 (UTC)[reply]
Een link toevoegen aan een overlegpagina

[[User:Username|Username]] ([[User talk:Username|talk]])

Username (talk) 07:36, 12 April 2024 (UTC)[reply]

E-mail

Indien u ons een e-mailadres gegeven heeft, klik dan op "controleer adres" om deze functies te kunnen gebruiken. U zult een e-mail ontvangen, als u die opent en op de link klikt dan heeft u uw e-mailadres bevestigt.

E-mail bevestiging
Andere gebruikers toestaan mij e-mails te sturen Hierdoor kan een geregistreerde gebruiker u een e-mail sturen met de link Deze gebruiker e-mailen op de zijbalk van uw gebruikerspagina. E-mails worden verzonden met een webinterface, uw e-mailadres wordt niet bekend, behalve als u antwoordt op de e-mail
E-mails van gloednieuwe gebruikers toestaan Gebruikers die zichzelf met een e-mailadres hebben geregistreerd kunnen u dus een e-mail sturen.
Mij een kopie zenden van e-mails die ik naar andere gebruikers stuur
Voorkom dat deze gebruikers e-mails naar mij kunnen sturen: Met deze optie kunt u bepaalde lastige gebruikers uitsluiten van het naar u verzenden van e-mails.
Mij e-mailen bij bewerkingen van pagina’s of bestanden op mijn volglijst Hiermee ontvangt u automatisch een e-mail wanneer een pagina op uw volglijst wordt bewerkt. Kan op enkele grote wiki's niet beschikbaar zijn.
Mij e-mailen bij kleine bewerkingen van pagina’s en bestanden op mijn volglijst Hetzelfde behalve bij minor edits . Dit kan op enkele grote wiki's niet beschikbaar zijn.
Mij e-mailen bij antwoorden op een onderwerp dat ik volg Hetzelfde behalve voor Liquid Threads discussies, alleen beschikbaar als die extensie is geïnstalleerd.

Uiterlijk

Vormgeving

Hier kunt het uiterlijk/vormgeving kiezen, u kunt eerst de skins bekijken (klik op de "Voorvertoning" naast de skin) voordat u er een kiest. Zie Help:Vormgevingen voor meer details. Bevat ook een link naar uw CSS en JavaScript specifiek voor dat skin.

Datumopmaak

Bepaalt de weergave van het datumformaat en de tijdzone van de interface zoals de recente wijzigingen en uw volglijst. Een datum wordt in Wikitext niet automatisch in een ander formaat gezet. Dit bevat ook handtekeningen, als u de tijdzone aanpast en anders de wiki standaard in de interface maakt, dan komen de tijden in de interface niet overeen met die bij de handtekeningen.

Bestanden

Hier kunt u aangeven hoe afbeeldingen worden getoond. Deze instelling werkt niet als een afbeelding wordt getoond door de hele URL te plakken in de tekst (als dat door de wiki wordt toegestaan).

 • Maximale afmetingen van afbeeldingen op de beschrijvingspagina: - Hier kunt u instellen hoe groot een voorvertoning van een afbeelding is. Als u uw schermresolutie weet dan kunt u dit hier een op twee afmetingen kleiner zetten dan uw eigen scherm. Als u een echt langzame verbinding heeft, dan kunt u dit hier vrij klein instellen, zeg 320×240.
 • Grootte miniatuurafbeelding: - Hier kunt u de grootte van een miniatuur (thumbnail) instellen. Dat werkt alleen voor degene waar de auteur geen grootte voor heeft bepaald, een miniatuur wordt NIET groter dan het origineel.
 • Media Viewer inschakelen: Op Wikimedia wiki's bepaalt deze instelling (standaard: aan) of de extensie Media Viewer gebruikt moet worden voor een mooiere weergave van afbeeldingen.

Verschillen

Pagina-inhoud onder wijzigingen niet weergeven
Toggle the display of the page text below the diff. This text is the later of the two revisions of the page.
Wijzigingen weglaten na terugdraaien
Whether to show the diff of the rolled back revision after a rollback.

Some extensions also add their own preferences related to diffs. One such extension is Extensie:RevisionSlider , which can be disabled in preferences using the "De paginageschiedenisbalk niet laten zien" preference in that section.


Gevorderde instellingen

 • Koppelingen onderstrepen:
  Bepaald of links automatisch onderstreept worden. Dit kan het gemakkelijker maken om links te onderscheiden van andere inhoud, het kan ook verwarring veroorzaken als een link een underscore bevat.
 • Verborgen categorieën weergeven
  Bepaalt of de verborgen categorieën onderaan de pagina worden getoond.
 • Toon een bevestigingsvenster wanneer er op een terugdraaikoppeling wordt geklikt.

Formules

Hier kunt u instellen hoe mathematische vergelijkingen beschreven worden met gebruik van de tag ‎<math>. Mathematische formules die geladen zijn als afbeelding of geschreven buiten de tag math worden door deze instelling niet beïnvloedt. De voorkeuren bij math zijn alleen zichtbaar als Extension:Math is geïnstalleerd.

Bewerken

Dit zijn de instellingen om pagina's te bewerken, inclusief of ze pagina's moeten volgen die u aangemaakt heeft of bewerkt.

Algemene instellingen

 • Bewerken van deelpagina’s mogelijk maken met een rechtermuisklik op een tussenkop
  Als uw webbrowser het ondersteunt, dan zorgt het rechtsklikken op de kop van een sectie ervoor dat de editor wordt geopend voor die sectie (dit is dezelfde functionaliteit als de link [edit]).
 • Dubbelklikken voor bewerken
  Als uw webbrowser het ondersteunt, dan zorgt het dubbelklikken ergens op de pagina (als dat geen link is) ervoor dat de editor wordt geopend voor de pagina. Het is dus hetzelfde als klikken op de tab Bewerken.

Een extensie, zoals WikiLove/nl , TwoColConflict , FlaggedRevs en ProofreadPage kan ook eigen voorkeuren aan deze sectie toevoegen.

Tekstverwerker

 • Lettertypestijl bewerkingsvenster:
  Bepaalt het lettertype voor de tekst in het bewerkingsvenster (en in diffs). Optie zijn Monospaced lettertype, Sans-serif lettertype, en Serif lettertype.
 • Mijn bewerkingen standaard als kleine bewerking markeren
  Zorgt ervoor dat elke wijziging als klein worden gezien, tenzij de checkbox geleegd wordt. Bij enkele wiki's, zoals de Engelse Wikipedia, is deze voorkeur uitgeschakeld (het wordt te gemakkelijk om een niet kleine bewerking als klein te markeren).
 • Een melding geven bij een lege (of standaard ongedaan maken) bewerkingssamenvatting
  Toon een waarschuwing ("Let op: u hebt geen bewerkingssamenvatting opgegeven.

Als u nogmaals op "$1" klikt wordt de bewerking zonder samenvatting gepubliceerd.") bij het opslaan van een bewerking zonder bewerkingssamenvatting. Kan zinvol zijn omdat een bewerkingssamenvatting de bewerking voor anderen gemakkelijker te begrijpen maakt.

 • Waarschuwen als u een bewerkte pagina wilt verlaten die nog niet is opgeslagen
  Toont een pop-up (webbrowser specifiek) bij het sluiten van een bewerkingspagina zonder het publiceren van een bewerking. Het voorkomt het verloren gaan van een bewerking.
 • Bewerkingsbalk inschakelen
  Schakelt de werkbalk van de 2010 wikitext editor in.
 • ⧼visualeditor-preference-betatempdisable⧽
 • Bewerkingsmodus:
 • De visuele editor en de nieuwe wikitekstmodus in gestructureerde discussies inschakelen
  Meerdere instellingen die of en onder welke voorwaarden de Visual Editor beschikbaar is bij het bewerken van een pagina. Opties zijn: alleen de Visual Editor gebruiken (voor namespaces die het ondersteunen), alleen de source editor gebruiken, onthouden welke editor gebruikt is bij de vorige bewerking en tabs tonen voor beide. Dit alleen tonen als Extension:VisualEditor is geïnstalleerd.

Voorvertoning

 • Voorvertoning weergeven wanneer u begint met bewerken
  Zorgt voor een voorvertoning (van de pagina voor de bewerking) naast de box voor het bewerken bij het bewerken van een pagina, alsof u een voorvertoning doet zonder een bewerking te doen.
 • Voorvertoning boven bewerkingsveld weergeven
  Bepaalt of de voorvertoning boven of onder het veld om de tekst te bewerken komt te staan. Standaard staat de voorvertoning er onder.

Vertaalopties

Voorvertoning

 • Voorvertoning weergeven wanneer u begint met bewerken
 • Voorvertoning boven bewerkingsveld weergeven
 • Voorvertoning weergeven zonder de pagina opnieuw te laden

Recente wijzigingen

Deze voorkeuren hebben wat gevolgen voor Verwante wijzigingen, Gekoppelde verwante wijzigingen en Recente wijzigingen. Zie Help:Wijzigingen bijhouden voor meer informatie.

Weergaveopties

 • Weer te geven dagen in recente wijzigingen: - Hier kunt u aangeven hoe ver terug u wilt gaan met het volgen van recente wijzigingen van pagina's. Er zit wel een maximum aan het aantal dat getoond wordt (zie onder).
 • Standaard aantal weer te geven bewerkingen in de recente wijzigingen, paginageschiedenis en de logboeken: - Hier kunt u het aantal weer te geven wijzigingen bepalen.

Gevorderde instellingen

 • Wijzigingen per pagina groeperen in recente wijzigingen en op mijn volglijst - Uitgebreide recente wijzigingen maken een lijst mogelijk met wijzigingen per pagina. Hiervoor moet wel JavaScript ingeschakeld zijn.
 • Gebruik de niet-JavaScript interface - Schakelt de nieuwe filters voor beoordelen bewerking in of uit, een complexer UI voor het tonen en filteren van wijzigingen (ontwikkeld in 2017). Hiervoor moet JavaScript ingeschakeld zijn.
 • Toont Wikidata aanpassingen in recente wijzigingen: Per geselecteerd Wikimedia project waar data van Wikidata van beschikbaar is, kunt u de wijzigingen zien aan Wikidata items verbonden met pagina's van uw wiki, als ook wijzigingen aan de wiki-pagina's zelf. Wie weet kunt u die die vandaal die de wiki lastig valt wel zo vinden.

Te tonen wijzigingen

 • Kleine bewerkingen in recente wijzigingen verbergen - Hiermee kunt u de wijzigingen die als minor (zie Help:Pagina's bewerken ) zijn aangebracht verbergen. Enkele gebruikers doen veel kleine wijzigingen na elkaar als ze een sjabloon aanpassen, of als ze wat tikfouten verbeteren. Dit kunt u, voor de huidige sessie, ook doen als u de pagina met recente wijzigingen bekijkt.
 • Gemarkeerde bewerkingen in recente wijzigingen verbergen - Door het inschakelen kunt u markeringen als patrolled (zie Help:Gecontroleerde wijzigingen ) verbergen. U kunt dit ook tijdelijk inschakelen op de pagina met de recente wijzigingen. Het wordt niet getoond als u deze markeringen niet mag zien.
 • Categorisatie van pagina's in recente wijzigingen verbergen - Hiermee kunt u wijzigingen aan de categorieën verbergen (zie Help:Categoziation ). Dit heeft alleen effect voor wijzigingen aan pagina's als er dan een categorie p die pagina is die u volgt. Bij het volgen van de pagina of als de categorie wordt gewijzigd, wordt elke wijziging wel getoond. U kunt dit ook tijdelijk inschakelen op de pagina met de recente wijzigingen.
 • Gemarkeerde pagina's in de lijst met nieuwe pagina's verbergen - Hetzelfde als "Gemarkeerde bewerkingen in recente wijzigingen verbergen", maar voor Special:NewPages (enkele wiki's doen alleen een controle (patrolling) bij aanmaak van een pagina en dus niet van het bewerken van een pagina) U kunt dit ook tijdelijk uitschakelen bij nieuwe pagina's.

Volglijst

Dit zijn de instellingen waarmee u de volglijst kunt instellen (Zie Help:Volglijst ). De meeste van deze opties zijn ook op de volglijst beschikbaar, maar door ze bij uw voorkeuren in te stellen, kunst het gedrag van de volglijst instellen zonder uw instellingen elke keer in te vullen.

Volglijst bewerken

Zorgt voor een aantal links voor het bekijken en bewerken van de volglijst van de gebruiker, dat kan een geformatteerde lijst zijn met vinkjes om ze te verwijderen (Titels op uw volglijst bekijken en verwijderen) of een kale lijst met pagina-titels in een tekstveld (Ruwe volglijst bewerken). Er is ook een optie om de eigen volglijst te legen (Volglijst wissen).

Weergaveopties

 • Weer te geven dagen in uw volglijst: - Hier kunt u aangeven tot hoe ver terug de volglijst moet gaan. Deze lijst wordt afgebroken als het aantal te tonen bewerkingen is bereikt (zie hieronder).
 • Maximale aantal bewerkingen in uw volglijst: - Hier kunt u het aantal weer te geven wijzigingen bepalen.

Gevorderde instellingen

 • Volglijst uitbreiden om alle wijzigingen te tonen, en niet alleen de recentste - Breidt de volglijst uit om alle relevante wijzigingen aan pagina's te tonen (beperkt door de bovenstaande instellingen van de tijd en het aantal), dus niet alleen de laatste bewerking van de pagina.
 • De volglijst automatisch herladen wanneer er een filter wordt veranderd (JavaScript vereist) - Wanneer u een filterinstelling wijzigt (op de volglijst zelf, niet in uw voorkeuren), zorgt dat voor het automatisch herladen van de pagina. Als dit niet is ingesteld, dan hebben wijzigingen aan de filters pas effect als er op de knop "show" wordt gedrukt om de lijst te verversen.
 • Volgen/niet volgen-markers (×/+) toevoegen aan pagina's met wijzigingen in mijn volglijst (JavaScript vereist voor schakelfunctionaliteit) - Voegt een knop toe aan de volglijst om pagina's te verwijderen. Als JavaScript ingeschakeld is, dan gaat de knop buiten de rij gegevens en kunt u het terugzetten als er per ongeluk op de knop is gedrukt. Als JavaScript uitgeschakeld is, dan wordt de pagina opnieuw geladen om het verzoek te laten bevestigen en is er geen optie om de gegevens terug te zetten.
 • Gebruik de niet-JavaScript interface - Schakelt de nieuwe filters voor beoordelen bewerking in of uit, een complexer UI voor het tonen en filteren van wijzigingen (ontwikkeld in 2017). Hiervoor moet JavaScript ingeschakeld zijn
 • Toont Wikidata aanpassingen in uw volglijst: Per geselecteerd Wikimedia project waar data van Wikidata van beschikbaar is, kunt u de wijzigingen zien aan Wikidata items verbonden met pagina's van uw wiki, als ook wijzigingen aan de wiki-pagina's zelf. Wie weet kunt u die die vandaal die de wiki lastig valt zo wel vinden.

Te tonen wijzigingen

 • Kleine bewerkingen op mijn volglijst verbergen
 • Botbewerkingen op mijn volglijst verbergen
 • Eigen bewerkingen op mijn volglijst verbergen
 • Bewerkingen van anonieme gebruikers op mijn volglijst verbergen
 • Bewerkingen van aangemelde gebruikers op mijn volglijst verbergen
 • Categorisatie van pagina's op mijn volglijst verbergen
 • Gemarkeerde wijzigingen op mijn volglijst verbergen
  Deze opties kunt u gebruiken om wijzigingen waarin u geen belang stelt niet in de volglijst te laten weergeven. De optie categorisatie heeft alleen gevolgen als per categorie wordt gekeken, niet bij het kijken naar de pagina tijdens het toevoegen/verwijderen van een categorie.

Te volgen pagina's

 • Pagina's en bestanden die ik bewerk aan mijn volglijst toevoegen
 • Pagina's en bestanden die ik hernoem aan mijn volglijst toevoegen
 • Pagina's en bestanden die ik verwijder aan mijn volglijst toevoegen
 • Pagina's waarop ik heb teruggedraaid aan mijn volglijst toevoegen
 • Nieuwe bestanden die ik upload aan mijn volglijst toevoegen
  Selecteert standaard het veldje om een pagina te volgen bij het uitvoeren van bepaalde acties. Het volgen kan dan wel handmatig uit worden gezet door het vinkje weg te halen. Een actie kan verborgen worden als u die actie niet uit mag voeren.

Token

 • Volglijst token: Dit token wordt gebruikt om een RSS feed te maken van uw volglijst. Iemand die dit token kent kan uw volglijst zien. In dat geval kunt u het resetten. U moet dan wel de URL van uw feed aanmelding aanpassen zodat het nieuwe token wordt gebruikt.

Zoeken

Algemeen

 • Aantal weer te geven zoekresultaten op elke pagina: - Het maximum aantal te tonen resultaten per pagina. Standaard is dit 20, het maximum is 500 resultaten per pagina met resultaten.

Aanvullingssuggesties

Deze voorkeuren worden bij het aanvullen van suggesties gebruikt voor het geven van suggesties voor de artikeltitel bij het zoeken, hierbij kunnen mogelijke tikfouten worden gecorrigeerd.

 • Standaard (aanbevolen)
  • Verbetert maximaal twee typefouten. Verwijdert doorverwijzingen die sterk lijken op de hoofdtitel.
 • Subphrase matching (aanbevolen voor langere paginatitels)
  • Corrigeert maximaal twee typefouten. Lost nabije doorverwijzingen op. Vergelijkt deelzinnen in titels.
 • Strikte modus (geavanceerd)
  • Geen spellingscorrectie. Accenten worden niet genegeerd. Strikte overeenkomst.
 • Doorverwijzingsmodus (geavanceerd)
  • Geen spellingcorrectie. Lost doorverwijzingen op.
 • Doorverwijzingsmodus met vergelijking van deelzinnen (geavanceerd)
  • Geen typfoutverbetering. Lost nabije doorverwijzingen op. Vergelijkt deelzinnen in titels.
 • Klassiek zoeken op voorvoegsel
  • Geen spellingcorrectie. Vindt overeenkomst aan het begin van de titels.

Uitgebreid zoeken

 • Uitgebreid zoeken niet meer weergeven bij gebruik van Speciaal:Zoeken - Schakelt het geavanceerd zoeken uit. Geavanceerd zoeken voegt een formulier toe aan de pagina Speciaal: Zoeken. Hierdoor kunt u gespecialiseerde zoekopdrachten uitvoeren, zelfs als u geen zoeksyntaxis kent. Het verandert ook de manier waarop naamruimten kunnen worden geselecteerd..

Gadgets

Belangrijkste pagina: Extension:Gadgets

In dit gedeelte van uw voorkeuren kunt u de beschikbare gadgets in- of uitschakelen. Deze gadgets zijn door de interfacebeheerders van uw wiki ingesteld om de mogelijkheden van uw webbrowser uit te breiden.

Bètafuncties

Op Wikimedia wiki's, kunt u met de tab Bètafuncties experimentele functies inschakelen, die functies zijn dus niet algemeen zonder instelling in gebruik en belangrijker, ze zijn mogelijk nog wat minder foutvrij in gebruik. U kunt dus problemen en bugs ontdekken en ook ontdekken dat een dergelijke functie opeens zonder aankondiging veel beter of heel anders werkt.

Elke functie heeft een tab voor "Overleg" of discussie, als u opmerkingen over of een probleem met die pagina heeft...

De volgende bètafuncties zijn beschikbaar:

Deze functies zijn alleen op sommige wiki's beschikbaar:

Dit zijn op sommige wiki's betafuncties en op andere wiki's is het standaard voor iedereen ingeschakeld:

 • Automatisch alle bèta-functies inschakelen: Als u dit inschakelt dan worden bèta-functie direct voor u beschikbaar zodra ze uitgebracht worden als Bèta-functie.

Meldingen

Belangrijkste pagina: Help:Notifications

In dit gedeelte kunt u aangeven welke meldingen u wilt ontvangen en hoe u die wilt ontvangen.

Opt-in and opt-out

Als u zich afmeldt voor een bepaald type meldingen, dan worden deze meldingen die worden gegenereerd terwijl u bent afgemeld, niet voor u gegenereerd en niet opgeslagen in de databases. Een pt-in zal ze achteraf niet weergeven. De enige meldingen die kunnen worden weergegeven zijn de meldingen die bestonden voor de opt-out.

Mededelingen per e-mail of op wiki

Om meldingen aan of uit te zetten voor welke categorie dan ook klik op het selectievakje om het vinkje weg te halen/plaatsen. U kunt bijna alle meldingen zowel uitschakelen als inschakelen. (Sommige meldingen, zoals wijzigingen van uw gebruikersrechten of nieuwe berichten op de overlegpagina kunnen niet worden uitgeschakeld: ze zijn te belangrijk om te worden gemist.) U kunt ook instellen hoe vaak u meldingen per email wilt ontvangen, zoals voor elk nieuw bericht een emailbericht, of een korte verslag per dag of week. Wanneer u klaar bent, vergeet niet om op "Opslaan" te drukken aan de onderkant van de pagina om uw instellingen op te slaan.

Gebruikers negeren

U kunt meldingen van individuele gebruikers ter plaatse dempen door hun gebruikersnaam in te voeren in het vak onder aan de notificatievoorkeuren. Wanneer u begint met het typen van de gebruikersnamen wordt deze automatisch aangevuld. Gebruikers zonder JavaScript moeten één gebruikersnaam per regel typen, zonder wikitext of voorvoegsel.

U ontvangt nog steeds meldingen als een gedempte gebruiker schrijft of deelneemt aan uw gebruikerspagina (ongeacht of de pagina gebruik maakt van Flow of ongestructureerde wikitext), of een beoordeling geeft van een pagina die u hebt gemaakt. Het gedrag van de volglijst en de e-mails worden niet beïnvloed door de negeerlijst.

De genegeerde gebruiker krijgt nog steeds een succesvolle melding als hij die voorkeur heeft ingeschakeld. De negeerlijst van een gebruiker is privé van alle andere gebruikers op de wiki, inclusief moderatoren of andere functiehouders.

Pagina's negeren

Het negeren van pagina's is mogelijk voor "page linked"-meldingen

U kunt "paginagelinkte" meldingen voor een pagina dempen door de paginanaam in het vak onderaan de meldingsvoorkeuren te typen.

Wanneer u begint met het typen van de paginatitels zal deze automatisch worden aangevuld.

Gebruikers zonder JavaScript zouden een paginatitel per regel moeten typen, zonder wikitext of voorvoegsel.


Zie ook