Help:Preferències

This page is a translated version of the page Help:Preferences and the translation is 41% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

En fer clic en l'enllaç Preferències de la part superior dreta mentre esteu connectat, us permetrà canviar les vostres preferències. Se us presentarà la secció del Perfil d'usuari, així com una barra de pestanyes a la part superior per canviar altres tipus de configuracions.

Note that some of the preferences discussed here are added by extensions and are not a part of MediaWiki core.

Perfil d'usuari

Informació bàsica

Nom d'usuari: El vostre nom d'usuari. Només els usuaris de confiança poden canviar el vostre nom d’usuari.
Membre dels grups: A list of the user groups you are in.
Aplicacions connectades: Als wikis de Wikimedia, aquest enllaç us permet gestionar les aplicacions externes que tenen permís d'accedir al vostre compte. Per a més informació, vegeu Help:OAuth .
Nombre d'edicions: Quantes edicions heu realitzat. No tots els wikis la tenen. See Help:User contributions#Number of edits
Hora de registre: The time your account was registered.
Canvia la contrasenya vegeu més endavant
Compte global: vegeu més endavant
Compte global: Provides a link to Special:CentralAuth, displaying statistics about your user account across all Wikimedia wikis.
Autentificacion de dos factors : Manage two factor authentication.
Preferències globals: Manage global preferences.

Canvia la contrasenya

Per canviar la contrasenya, introduïu la contrasenya antiga, en la primera entrada de text, i la nova contrasenya en les dues últimes. Si desitgeu que aquest lloc recordi les vostres dades d'accés, accepteu Recorda el meu inici de sessió en aquest equip. Tingueu en compte que aquesta funció requereix tenir les galetes habilitades en el vostre navegador, i si la galeta s'elimina o expira ja no serà recordada.

Compte global

Internacionalització

Des de les vostres preferències podeu seleccionar en quin idioma us agradaria que es mostrés la interfície. Només seran afectats els botons, com 'modifica' o 'discussió', així com unes poques pàgines de la barra lateral. El text principal de les pàgines no serà canviat per a la majoria de les pàgines, però sí en algunes pàgines, com algunes de la Wikimedia Meta Wiki.

Signatura

Main page: Help:Signatures

Els usuaris registrats poden personalitzar la seva signatura (el text que es mostra a l'enllaç que apunta al vostre nom d'usuari) canviant el camp "Signatura:" en les seves preferències . Per defecte, tot el que entra allà serà emmarcat entre [[ ]]. Per utilitzar una vinculació especial (sense enllaç automàtic), heu d'afegir el marcatge wiki i/o HTML (en la mesura del permès en el wiki) com vulgueu, i en l'entrada de la "Tracta la signatura com a text wiki (sense enllaç automàtic a la pàgina d'usuari)", però la longitud màxima és de 255 caràcters. Si us plau, tingueu en compte que les signatures tatxades sovint no agraden als altres usuaris.

Tingueu en compte que si personalitzeu la vostra signatura, heu d'evitar mostrar la identitat d'un altre compte d'usuari sense relació, llevat que també el propietari d'aquest altre compte us ho autoritzi explícitament: l'enllaç ha d'apuntar de forma inequívoca a la vostra pàgina d'usuari o a la vostra pàgina de discussió del wiki en qüestió. No obstant això, canviar la vostra signatura no modificarà el nom d'usuari que es registra als historials de les pàgines. Alguns wikis també poden haver definit una política de restricció sobre l'ús d'enllaços externs o imatges en les firmes. Consulteu les polítiques documentades i aplicades al vostre wiki sobre els comptes d'usuari i les identitats.

Si no ompliu l'entrada de la "Signatura" signareu amb el vostre nom d'usuari no enllaçat.

Les personalitzacions més comuns són les següents:

Propòsit Signatura personalitzada Signatura que es mostra (generada per quatre titlles)
Incorporació de guions en la signatura

-- [[User:Username|Username]]

-- Username 13:33, 22 April 2024 (UTC)[reply]
Adaptar el nom d'usuari que es mostra a la seva conveniència

[[User:Username|Nom d'usuari preferit]]

Nom d'usuari preferit 13:33, 22 April 2024 (UTC)[reply]
Afegir un enllaç a la pàgina de discussió

[[User:Username|Username]] ([[User talk:Username|talk]])

Username (talk) 13:33, 22 April 2024 (UTC)[reply]

Opcions de correu electrònic

Si heu proporcionat una adreça de correu electrònic, haureu de fer clic en el botó "verifica l'adreça" per poder utilitzar aquestes funcions. Rebreu un missatge de correu electrònic, i tot seguit haureu d'obrir i seguir l'enllaç per habilitar les funcions.

Confirmació de correu electrònic
Permet que altres usuaris m'enviïn missatges per correu electrònic Això permet que altres usuaris registrats us enviïn un correu electrònic mitjançant l'enllaç "Envia un missatge de correu electrònic a aquest usuari" que hi ha a la barra lateral de la vostra pàgina d'usuari. Els correus electrònics s'envien mitjançant una interfície web, i la vostra adreça no es revela als remitents fins que no els responeu per correu electrònic.
Permet correus electrònics d'usuaris novells This allows users without the autoconfirmed permissions to send you emails.
Envia’m còpies dels missatges que enviï als altres usuaris
Prohibeix a aquests usuaris que m'enviïn correus electrònics: Aquesta opció us permet especificar quins usuaris no podran enviar-vos correus electrònics directes. No veuran l'enllaç "Envia un correu electrònic" a la barra lateral de la vostra pàgina d'usuari.
Envia'm un correu electrònic quan es modifiqui una pàgina de la meva llista de seguiment Causes you to be automatically sent an email when a pages on your watchlist is edited. May not be available on some large wikis.
Notifica'm per correu també en casos d'edicions menors Same thing except for minor edits . May not be available on some large wikis.
Envia'm un missatge de correu electrònic per les respostes dels temes que vigilo Same thing except for Liquid Threads discussions, Only available if that extension is installed.

Aparença

Aparença

Aquí podeu triar l'aparença que voleu utilitzar. Podeu veure les aparences disponibles abans d'escollir-ne una, fent clic a l'enllaç "prova" del costat de cada aparença. Please refer to Ajuda:Aparences for more details. Also includes a link to your skin-specific CSS and JavaScript for that skin.

Format de la data i decalatge horari

Determines the date format and timezone that the interface of pages such as recent changes or your watchlist display. Any dates that appear in Wikitext will not be automatically reformatted. In particular, this includes signatures, so if you set a timezone other than the wiki default times shown in the interface won't match those in signatures.

Fitxers

Aquí podeu determinar com es mostraran les imatges. Les imatges mostrades enganxant directament un URL (si el wiki ho permet) no es veuran afectades per aquest ajust.

 • Límit de mida d'imatges en les pàgines de descripció dels fitxers: - Aquesta configuració us permet triar la mida de les previsualitzacions d'imatges definides en les pàgines com a imatge (Fitxer:). Si sabeu quina és la resolució de la vostra pantalla actual potser voldreu establir aquesta o una o dos mides més petites que la vostra pròpia pantalla, per a les imatges que s'hi mostrin. Si teniu una connexió lenta (com una línia commutada) és possible que vulgueu limitar-les a 320×240.
 • Mida de la miniatura: - Definiu la mida en que apareguin les miniatures. Aquest ajust no afectarà les miniatures amb dimensions determinades per un editor, ni pot augmentar les imatges més enllà de les seves dimensions originals.
 • Utilitza el visor multimèdia: Als wikis de Wikimedia, aquesta opció (activada per defecte) determina si ha d'utilitzar-se el visor multimèdia, que proporciona una experiència més fluïda en la visualització d'imatges.

Difs

Amaga el contingut de la pàgina sota la taula de diferències
Toggle the display of the page text below the diff. This text is the later of the two revisions of the page.
No mostris les diferències després de realitzar una recuperació
Whether to show the diff of the rolled back revision after a rollback.

Some extensions also add their own preferences related to diffs. One such extension is Extension:RevisionSlider , which can be disabled in preferences using the "No mostrar el control lliscant de revisions" preference in that section.


Opcions avançades

 • Subratlla els enllaços:
  Determines whether links are underlined automatically. This may make it easier to distinguish links from other content, but may also cause confusion if a link includes an underscore.
 • Mostra les categories ocultes
  Determines whether hidden categories are displayed at the bottom of the page.
 • Mostra una petició de confirmació en clicar un enllaç de reversió

Com es mostren les fórmules

Aquí podeu controlar com es mostraran les equacions matemàtiques descrites utilitzant l'etiqueta ‎<math>. Les fórmules matemàtiques carregades com imatges o escrites fora de l'etiqueta de matemàtiques no es veuran afectades per aquest ajust. Tingueu en compte que les preferències de matemàtiques només seran visibles si Extension:Math està instal·lat.

Caixa d'edició

Aquestes són les opcions per al control d'edició de pàgines, incloent si són mostrades automàticament ("Previsualització") les pàgines que acabeu d'editar o crear.

Opcions generals

 • Habilita l'edició per seccions en clicar amb el botó dret sobre els títols de les seccions (cal JavaScript)
  Assuming your browser supports it, causes right-clicking on a section heading to open up the editor for that section (this is the same functionality as the [edit] link).
 • Edita les pàgines amb un doble clic
  Assuming your browser supports it, causes double-clicking (anywhere on the page, except for when clicking on a link) to open up the editor for that page, in the same way as clicking on the edit tab at the top.

Some extensions, such as WikiLove , TwoColConflict , FlaggedRevs , and ProofreadPage also add their own preferences to this section.

Edició

 • Edita l'estil de l’àrea d'edició
  Determines the font that text in the edit window (and in diffs) displays in. Options are Lletra monoespaiada, Lletra de pal sec, and Lletra amb gràcia.
 • Marca totes les contribucions com a edicions menors per defecte
  Causes all edits to be marked as minor, unless the checkbox is explicitly deselected with each edit. Some wikis, such as the English Wikipedia, have disabled this preference (because it makes it too easy to accidentally mark a non-minor edit minor).
 • Avisa'm quan deixi en blanc el resum de la modificació (o el resum per defecte)
  Will display a warning message ("Recordatori: Heu deixat en blanc el resum de l'edició.

Si torneu a clicar al botó de "$1", l'edició es guardarà sense resum.") when you try to save an edit without providing an edit summary. Can be useful since edit summaries make an edit easier for others to understand.

 • Avisa'm quan surti d'una pàgina d'edició amb canvis sense desar
  Displays a browser-specific alert popup if you try to close an edit page without publishing your in-progress edit, preventing the edit from being lost.
 • Habilita la barra d'edició
  Enables the 2010 wikitext editor's editing toolbar.
 • ⧼visualeditor-preference-betatempdisable⧽
 • Pestanyes d'edició:
 • Enable the visual editor and the new wikitext mode in Structured Discussions
  Various settings that control whether, and under what circumstances, the Visual Editor is provided used when you edit a page. Options are to use only the Visual Editor (for namespaces that support it), use only the source editor, remember which editor was used for the previous edit, or show edit tabs for both. Only shown if Extension:VisualEditor is installed.

Previsualització

 • Mostra una previsualització en començar a editar
  Results in a preview window (of the page before your edit) appearing alongside the edit box when you edit a page, as if you had pressed "Show preview" and made no changes.
 • Mostra una previsualització abans del quadre d'edició
  Determines whether to display the preview window above or below the edit textbox. Below is the default position.

Opcions de traducció

Previsualització

 • Mostra una previsualització en començar a editar
 • Mostra una previsualització abans del quadre d'edició
 • Mostra la previsualització sense recarregar la pàgina

Canvis recents

Some of these preferences impact Special:RelatedChanges and Special:RecentChangesLinked as well as Special:RecentChanges. See Help:Seguiment de canvis for more information.

Opcions d'aparença

 • Dies a mostrar en els canvis recents: - Aquí podeu especificar fins a quin dia enrere es mostraran les pàgines als canvis recents. Noteu que la llista s'aturarà prematurament si se supera el nombre d'edicions a mostrar (vegeu més avall).
 • Nombre d'edicions a mostrar per defecte en canvis recents, historials de pàgines i registres: - Aquí podeu especificar el nombre d'edicions que s'han de mostrar.

Opcions avançades

 • Agrupa els canvis per pàgina en canvis recents i llista de seguiment - Els canvis recents millorats condensa les edicions en una llista per pàgina. Això requereix que JavaScript estigui habilitat.
 • Utilitza la interfície sense JavaScript - Enables or disables new filters for edit review, a more complicated UI for displaying and filtering changes developed in 2017. This requires JavaScript be enabled.
 • Mostra les modificacions de Wikidata en els canvis recents: En alguns projectes de Wikimedia que agafen dades de Wikidata, aquesta opció us permet veure els canvis dels elements de Wikidata que estan connectats amb les pàgines del vostre wiki, a més dels canvis de les pàgines wiki mateixes. Això pot ajudar a enxampar els actes vandàlics fets a Wikidata i que es podrien veure al vostre wiki.

Canvis mostrats

 • Amaga les edicions menors en la pàgina de canvis recents - Us permet amagar edicions marcades com a menors (vegeu Ajuda:Modificació de pàgines ). Ja que alguns usuaris fan ràpidament un munt de petits retocs per actualitzar plantilles o arreglar els errors ortogràfics, llavors és possible que aquesta opció us sigui útil. També podeu activar aquesta funció temporalment en la pàgina de canvis recents.
 • Amaga edicions patrullades als canvis recents - This enables you to hide edits marked as patrolled (see Help:Edicions patrullades ). You can also turn this on temporarily from the recent changes page. May not appear if you don't have sufficient permissions to see patrolled edits.
 • Amaga la categorització de les pàgines - This enables you to hide changes to categories (see Help:Categoziation ). Note that this only affects changes to pages within the category when watching the category; if you are watching the page, or the category is edited directly, any edits will still be shown. You can also turn this on temporarily from the recent changes page.
 • Amaga pàgines patrullades de la llista de pàgines noves - Same as "Amaga edicions patrullades als canvis recents", but for Special:NewPages (some wikis only use patrolling for new page creation, and not edits to existing pages). You can also turn this on temporarily from the new pages list itself.

Llista de seguiment

Aquestes són les opcions per controlar el comportament de la llista (Vegeu Ajuda:Llista de seguiment ). La majoria d'aquestes opcions també estan disponibles en la mateix pantalla de la llista de seguiment, però si les establiu en les vostres preferències, controlareu el comportament predeterminat de la llista de seguiment, llavors cada vegada que visiteu la llista, d'entrada, ja es realitzaran les mateixes accions.

Edita la llista de seguiment

Provides a set of links to view and edit the pages on your watchlist, either as a formatted list of links with checkboxes to remove them (Mostra i suprimeix títols de la llista de seguiment), a raw list of page titles in a text box (Edita la llista de seguiment crua). The final option is to clear your watchlist entirely (Neteja la llista de seguiment).

Opcions de visualització

 • Nombre de dies per mostrar en la llista de seguiment: - Here you can specify how far back the watchlist will go. Note that the list will stop prematurely if the number of edits is exceeded (see below).
 • Nombre màxim de modificacions a mostrar en la llista de seguiment: - Here you can specify how many edits should be displayed.

Opcions avançades

 • Desplega la llista de seguiment per a mostrar tots els canvis afectats, no només els més recents - Expands the watchlist to display all relevant changes to pages (limited by the time and number settings above), rather than merely the most recent edit to page.
 • Recarrega la llista de seguiment automàticament sempre que canviï un filtre (cal JavaScript) - When you change one of the filter settings (on the watchlist itself, not in your preferences), causes the page to be automatically reloaded. If this is not set, then the changes to the filters will not take affect until you click on the "show" button to refresh the list.
 • Afegeix marcadors directes (×/+) per a les pàgines en seguiment amb canvis (cal Javascript per a la funcionalitat d'alternar) - Adds a button on the watchlist itself to remove pages. If JavaScript is enabled, then the button crosses out the entry and allows you to add it back if the clicked on it accidentally. If JavaScript is disabled, then it goes to a separate page load to confirm the request, and there's no UI to add the entry back.
 • Utilitza la interfície sense JavaScript - Enables or disables new filters for edit review, a more complicated UI for displaying and filtering changes developed in 2017. This requires JavaScript be enabled
 • Mostra les modificacions a Wikidata en la llista de seguiment: En alguns projectes de Wikimedia que agafen dades de Wikidata, aquesta opció us permet veure els canvis dels elements de Wikidata que estan connectats amb les pàgines del vostre wiki, a més dels canvis de les pàgines wiki mateixes. Això pot ajudar a enxampar els actes vandàlics fets a Wikidata i que es podrien veure al vostre wiki.

Canvis mostrats

 • Amaga les edicions menors de la llista de seguiment
 • Amaga de la llista de seguiment les edicions fetes per usuaris bots
 • Amaga les meues edicions de la llista de seguiment
 • Amaga a la llista les edicions d'usuaris anònims
 • Amaga a la llista les edicions d'usuaris registrats
 • Amaga la categorització de les pàgines
 • Amaga edicions patrullades de la llista de seguiment
  Use these options to filter out changes you are not interested in from the watchlist. Note that the categorization option only affects changes shown when watching the category, not changes shown when watching the page being added or removed from the category.

Pàgines en seguiment

 • Afegeix les pàgines que vagi editant a la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines que reanomeni a la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines que elimino a la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines on he realitzat una reversió a la llista de seguiment
 • Afegeix els nous fitxers que pengin de la meva llista de seguiment
  Selects the "watch this page" checkbox by default when performing each of the specified actions. It can still be unselected manually. Some options may not appear if you don't have sufficient permissions to perform the action in question.

Testimoni

 • Testimoni de llista de seguiment: Aquest testimoni (token) s'utilitza per generar un canal web (web feed) a partir de la vostra llista de seguiment. Qualsevol que el conegui pot utilitzar-lo per accedir a la vostra llista de seguiment. Si algú descobreix aquest testimoni, podeu crear-ne un altre mitjançant l'enllaç "Cliqueu aquí si voleu restaurar-la"; aleshores, en el vostre agregador haureu d'adaptar l'URL de la subscripció per reflectir-hi el canvi de testimoni.

Cerca

General

 • Nombre de resultats de la cerca que es mostraran a cada pàgina: - How many results to display on each page of a search. Defaults to 20, maximum is 500.

Completion suggester

These preferences control the Completion Suggester used to provide suggestions of article titles when you type a search query, including possibly correcting any typos.

 • Default (recommended)
  • Corrects up to two typos. Removes redirects that are very similar to the main title.
 • Subphrase matching (recommended for longer page titles)
  • Corrects up to two typos. Resolves close redirects. Matches subphrase in titles.
 • Strict mode (advanced)
  • No typo correction. No accent folding. Strict matching.
 • Redirect mode (advanced)
  • No typo correction. Resolves close redirects.
 • Redirect mode with subphrase matching (advanced)
  • No typo correction. Resolves close redirects. Matches subphrase in titles.
 • Classic prefix search
  • No typo correction. Matches the beginning of titles.

Cerca avançada

 • No mostrar la interfície de cerca avançada quan s’utilitza Special:Search - Disables Advanced Search. La cerca avançada incorpora un formulari a la pàgina "Especial:Cerca". Això permet realitzar cerques especialitzades fins i tot sense conèixer-ne la sintaxi. També canvia la manera com poden ser seleccionats els espais de noms..

Ginys

This section of your preferences allows you to enable or disable any gadgets that have been set up by your wiki's interface administrators to improve browsing experience.

Característiques de la beta

En els wikis de Wikimedia, la pestanya Funcionalitats beta us permet habilitar característiques experimentals abans no estiguin disponibles per a tothom. Si escolliu habilitar qualsevol d'aquestes característiques, heu d'esperar trobar errors i problemes, i podríeu veure canvis sobtats en l'aspecte i el funcionament a mesura que la característica es vagi desenvolupant.

Cada característica té un enllaç "Discussió" al costat, perquè hi pugueu aportar suggeriments o informes d'errors.

The following Beta Features are available:

These features are only available on some wikis:

These features are beta features on some wikis while enabled for everyone on all others:

 • Habilita automàticament totes les funcionalitats beta noves: Si activeu aquesta opció, les funcionalitats beta noves se us habilitaran tan aviat com s'afegeixin al sistema de funcionalitats beta.

Notificacions

This section of your preferences allows you to control what notifications you receive and how you receive them.

Alta i baixa voluntàries

Si us doneu de baixa de qualsevol tipus de notificació, les notificacions generades mentre esteu donat de baixa no se us generen i no s'emmagatzemen a les bases de dades. Encara que després us en doneu d'alta, no es mostraran. Les úniques notificacions que es podran mostrar seran les que hi havia abans de donar-vos de baixa.

Notificacions per correu electrònic o al wiki

Per activar o desactivar les notificacions per a qualsevol categoria, només heu de marcar (o desmarcar) la casella que apareix al costat. Podeu activar (o desactivar) les notificacions a la web o per correu electrònic per a la majoria de categories. (Algunes notificacions no es poden desactivar, com ara els canvis en els vostres drets d'usuari, o els missatges nous a les pàgines de discussió: aquestes notificacions són massa importants per descartar-les.) També podeu controlar amb quina freqüència voleu rebre notificacions per correu electrònic, des de notificacions individuals per a cada esdeveniment fins a resums diaris o setmanals. Quan hàgiu acabat, assegureu-vos de fer clic al botó "Desa les preferències", al final de la pàgina, per a actualitzar les vostres preferències.

Silenciar usuaris

Podeu silenciar les notificacions del lloc provinents d'usuaris específics, teclejant el nom d'usuari al quadre que hi ha al capdavall de les preferències sobre notificacions. Quan comenceu a teclejar, s'autocompletaran els noms d'usuari. Els usuaris que no tenen JavaScript haurien de teclejar un sol nom d'usuari per línia, sense cap wikitext ni prefixos.

Tot i això, seguireu rebent notificacions si un usuari silenciat escriu o participa a la vostra pàgina de discussió (no importa si la pàgina utilitza Flow o wikitext desestructurat), o revisa una pàgina que heu creat. La llista de silenciaments no afecta el comportament de la llista de seguiment ni dels correus electrònics.

L'usuari silenciat seguirà rebent les notificacions de 'Menció enviada satisfactòriament' si les ha habilitat a les preferències. La llista de silenciaments és privada i no la pot veure cap dels altres usuaris del wiki, inclosos els administradors i qualsevol altre càrrec.

Muting pages

Muting pages is possible for "page linked" notifications.

You can mute "page linked" notifications for a page by typing the page name into the box at the bottom of the notifications preferences.

When you start typing the page titles will autocomplete.

Users without JavaScript should type one page title per line, without any wikitext or prefix.


Vegeu també