Help:Preferències

This page is a translated version of the page Help:Preferences and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació.
PD

En fer clic en l'enllaç Preferències de la part superior dreta mentre esteu connectat, us permetrà canviar les vostres preferències. Se us presentarà la secció del Perfil d'usuari, així com una barra de pestanyes a la part superior per canviar altres tipus de configuracions.

Starting in MediaWiki 1.32.0-wmf.23, Special:Preferences's design has been changed. Note that some of the preferences discussed here are added by extensions and are not a part of MediaWiki core.

Perfil d'usuari

Informació bàsica

Nom d'usuari: El vostre nom d'usuari. Només els usuaris de confiança poden canviar el vostre nom d’usuari i la wiki també ha de tenir instal·lada l’extensió Renameuser .
Membre dels grups: A list of the user groups you are in.
Aplicacions connectades: Als wikis de Wikimedia, aquest enllaç us permet gestionar les aplicacions externes que tenen permís d'accedir al vostre compte. Per a més informació, vegeu Help:OAuth .
Nombre d'edicions: Quantes edicions heu realitzat. No tots els wikis la tenen.
Hora de registre: The time your account was registered.
Canvia la contrasenya vegeu més endavant
Compte global: vegeu més endavant
Autentificacion de dos factors : Manage two factor authentication.
Preferències globals: Manage global preferences.

Canvia la contrasenya

Per canviar la contrasenya, introduïu la contrasenya antiga, en la primera entrada de text, i la nova contrasenya en les dues últimes. Si desitgeu que aquest lloc recordi les vostres dades d'accés, accepteu Recorda el meu inici de sessió en aquest equip. Tingueu en compte que aquesta funció requereix tenir les galetes habilitades en el vostre navegador, i si la galeta s'elimina o expira ja no serà recordada.

Compte global

Internacionalització

Des de les vostres preferències podeu seleccionar en quin idioma us agradaria que es mostrés la interfície. Només seran afectats els botons, com 'modifica' o 'discussió', així com unes poques pàgines de la barra lateral. El text principal de les pàgines no serà canviat per a la majoria de les pàgines, però sí en algunes pàgines, com algunes de la Wikimedia Meta Wiki.

 • Idiomes
 • Com preferiu que se us descrigui?
 • Més paràmetres d'idioma

Signatura

 • La vostra signatura actual
 • La signatura nova
  • Tracta-la com a wikitext

Opcions de correu electrònic

Si heu proporcionat una adreça de correu electrònic, haureu de fer clic en el botó "verifica l'adreça" per poder utilitzar aquestes funcions. Rebreu un missatge de correu electrònic, i tot seguit haureu d'obrir i seguir l'enllaç per habilitar les funcions.

Confirmació de correu electrònic
Permet que altres usuaris m'enviïn missatges per correu electrònic Això permet que altres usuaris registrats us enviïn un correu electrònic mitjançant l'enllaç "Envia un correu electrònic" que hi ha a la barra lateral de la vostra pàgina d'usuari. Els correus electrònics s'envien mitjançant una interfície web, i la vostra adreça no es revela als remitents fins que no els responeu per correu electrònic.
Permet correus electrònics d'usuaris novells This allows users without the autoconfirmed permissions to send you emails.
Envia’m còpies dels missatges que enviï als altres usuaris
Prohibeix a aquests usuaris que m'enviïn correus electrònics: Aquesta opció us permet especificar quins usuaris no podran enviar-vos correus electrònics directes. No veuran l'enllaç "Envia un correu electrònic" a la barra lateral de la vostra pàgina d'usuari.
Envia'm un correu electrònic quan es modifiqui una pàgina de la meva llista de seguiment
Envia'm un missatge de correu electrònic per les respostes dels temes que vigilo

Aparença

Aparença

Aquí podeu triar l'aparença que voleu utilitzar. Podeu veure les aparences disponibles abans d'escollir-ne una, fent clic a l'enllaç "prova" del costat de cada aparença. Consulteu l'ajuda Help:Aparences per a més detalls.

Format de la data i decalatge horari

Depenent de les preferències, normalment es representa el següent:

 [[2001-01-05]] (or [[2001]]-[[01-05]]) (with leading zeros)
 [[2001]] [[January 5]] ([[2001]] [[January 05]])
 [[January 5]], [[2001]] ([[January 05]], [[2001]])
 [[5 January]] [[2001]] ([[05 January]] [[2001]])
 [[January 5]] ([[January 05]])
 [[5 January]] ([[05 January]])

Fitxers

Aquí podeu determinar com es mostraran les imatges. Les imatges mostrades enganxant directament un URL (si el wiki ho permet) no es veuran afectades per aquest ajust.

 • Límit de mida d'imatges en les pàgines de descripció dels fitxers: - Aquesta configuració us permet triar la mida de les previsualitzacions d'imatges definides en les pàgines com a imatge (Fitxer:). Si sabeu quina és la resolució de la vostra pantalla actual potser voldreu establir aquesta o una o dos mides més petites que la vostra pròpia pantalla, per a les imatges que s'hi mostrin. Si teniu una connexió lenta (com una línia commutada) és possible que vulgueu limitar-les a 320×240.
 • Mida de la miniatura: - Definiu la mida en que apareguin les miniatures. Aquest ajust no afectarà les miniatures amb dimensions determinades per un editor, ni pot augmentar les imatges més enllà de les seves dimensions originals.
 • Utilitza el visor multimèdia: Als wikis de Wikimedia, aquesta opció (activada per defecte) determina si ha d'utilitzar-se el visor multimèdia, que proporciona una experiència més fluïda en la visualització d'imatges.

Difs

 • Amaga el contingut de la pàgina sota la taula de diferències
 • No mostris les diferències després de realitzar una recuperació
 • No mostrar el control lliscant de revisions

Opcions avançades

 • Subratlla els enllaços:
 • ⧼stub-threshold⧽
 • Mostra les categories ocultes
 • ⧼tog-numberheadings⧽
 • Mostra una petició de confirmació en clicar un enllaç de reversió

Com es mostren les fórmules

Aquí podeu controlar com es mostraran les equacions matemàtiques descrites utilitzant l'etiqueta ‎<math>. Les fórmules matemàtiques carregades com imatges o escrites fora de l'etiqueta de matemàtiques no es veuran afectades per aquest ajust. Tingueu en compte que les preferències de matemàtiques només seran visibles si Extension:Math està instal·lat.

 • MathML amb SVG o PNG alternatiu (recomanat per a navegadors moderns i eines d'accessibilitat)
 • Deixa com a LaTeX (per a navegadors de text)

Caixa d'edició

Aquestes són les opcions per al control d'edició de pàgines, incloent si són mostrades automàticament ("Previsualització") les pàgines que acabeu d'editar o crear.

Opcions generals

 • Habilita l'edició per seccions en clicar amb el botó dret sobre els títols de les seccions (cal JavaScript)
 • Edita les pàgines amb un doble clic

Edició

 • Edita l'estil de l’àrea d'edició
 • Marca totes les contribucions com a edicions menors per defecte
 • Avisa'm quan deixi en blanc el resum de la modificació (o el resum per defecte)
 • Avisa'm quan surti d'una pàgina d'edició amb canvis sense desar
 • Habilita la barra d'edició

Previsualització

 • Mostra una previsualització en començar a editar
 • Mostra una previsualització abans del quadre d'edició
 • Mostra la previsualització sense recarregar la pàgina

Canvis recents

Opcions d'aparença

 • Dies a mostrar en els canvis recents: - Aquí podeu especificar fins a quin dia enrere es mostraran les pàgines als canvis recents. Noteu que la llista s'aturarà prematurament si se supera el nombre d'edicions a mostrar (vegeu més avall).
 • Nombre d'edicions a mostrar per defecte en canvis recents, historials de pàgines i registres: - Aquí podeu especificar el nombre d'edicions que s'han de mostrar.

Opcions avançades

 • Amaga les edicions menors en la pàgina de canvis recents - Us permet amagar edicions marcades com a menors (vegeu Help:Modificació de pàgines ). Ja que alguns usuaris fan ràpidament un munt de petits retocs per actualitzar plantilles o arreglar els errors ortogràfics, llavors és possible que aquesta opció us sigui útil. També podeu activar aquesta funció temporalment en la pàgina de canvis recents (vegeu Help:Seguiment de canvis ).
 • Agrupa els canvis per pàgina en canvis recents i llista de seguiment - Millora de canvis recent que condensa en la llista les edicions per pàgina. Com s'indica, requereix JavaScript per activar-se. Vegeu Help:Seguiment de canvis per a més informació sobre aquesta funció.
 • Mostra les modificacions de Wikidata en els canvis recents: En alguns projectes de Wikimedia que agafen dades de Wikidata, aquesta opció us permet veure els canvis dels elements de Wikidata que estan connectats amb les pàgines del vostre wiki, a més dels canvis de les pàgines wiki mateixes. Això pot ajudar a enxampar els actes vandàlics fets a Wikidata i que es podrien veure al vostre wiki.

Llista de seguiment

Aquestes són les opcions per controlar el comportament de la llista (Vegeu Help:Llista de seguiment ). La majoria d'aquestes opcions també estan disponibles en la mateix pantalla de la llista de seguiment, però si les establiu en les vostres preferències, controlareu el comportament predeterminat de la llista de seguiment, llavors cada vegada que visiteu la llista, d'entrada, ja es realitzaran les mateixes accions.

Edita la llista de seguiment

Opcions de visualització

Opcions avançades

 • Mostra les modificacions a Wikidata en la llista de seguiment: En alguns projectes de Wikimedia que agafen dades de Wikidata, aquesta opció us permet veure els canvis dels elements de Wikidata que estan connectats amb les pàgines del vostre wiki, a més dels canvis de les pàgines wiki mateixes. Això pot ajudar a enxampar els actes vandàlics fets a Wikidata i que es podrien veure al vostre wiki.

Testimoni

 • Testimoni de llista de seguiment: Aquest testimoni (token) s'utilitza per generar un canal web (web feed) a partir de la vostra llista de seguiment. Qualsevol que el conegui pot utilitzar-lo per accedir a la vostra llista de seguiment. Si algú descobreix aquest testimoni, podeu crear-ne un altre mitjançant l'enllaç "Cliqueu aquí si voleu restaurar-la"; aleshores, en el vostre agregador haureu d'adaptar l'URL de la subscripció per reflectir-hi el canvi de testimoni.

Cerca

Correspon a les opcions per defecte per a les cerques, incloent el nombre de resultats a mostrar i la quantitat de context per mostrar per a cada resultat. Marqueu les caselles al costat dels espais de noms en els que voleu buscar, la primera vegada que busqueu alguna cosa. Podeu anul·lar aquesta selecció en fer una cerca determinada, marcant o desmarcant les caselles de la part inferior de la pantalla de resultats de cerca.

Completion suggester

Notificacions

Opcions de correu electrònic

Notifica'm sobre aquests esdeveniments

Notificacions interwiki

Ginys

Característiques de la beta

En els wikis de Wikimedia, la pestanya Funcionalitats beta us permet habilitar característiques experimentals abans no estiguin disponibles per a tothom. Si escolliu habilitar qualsevol d'aquestes característiques, heu d'esperar trobar errors i problemes, i podríeu veure canvis sobtats en l'aspecte i el funcionament a mesura que la característica es vagi desenvolupant.

Cada característica té un enllaç "Discussió" al costat, perquè hi pugueu aportar suggeriments o informes d'errors.

Per a més informació, vegeu Quant a les funcions beta.

 • Habilita automàticament totes les funcionalitats beta noves: Si activeu aquesta opció, les funcionalitats beta noves se us habilitaran tan aviat com s'afegeixin al sistema de funcionalitats beta.

Vegeu també