Help:Edicions patrullades

This page is a translated version of the page Help:Patrolled edits and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Les edicions patrullades és una característica que permet a uns usuaris específics marcar les pàgines noves i els elements a Special:RecentChanges com a "patrullats", el que significa que no cal cap revisió més per part d'altres editors. A good edit might be marked as "patrolled", but a bad edit might also be marked as "patrolled", if it was reverted or its most obvious regressions were fixed. Per defecte només estarà disponible si es té permisos d'administrador; molts wikis concedeixen el permís de 'patrol' a grups d'usuaris.

Aquesta característica és útil en revisar canvis recents d'edicions no desitjades, vinculades a l'spam i el vandalisme. Això permet a la gent (amb permís per fer-ho) de coordinar les seves activitats de patrullatge, de manera que les modificacions es comproven més d'una vegada, amb un menor desaprofitament de l'esforç (diferents persones controlen la mateixa edició).

Aquesta característica també permet marcar (com a patrullades) les edicions dels usuaris de confiança, en ser vigilades de forma automàtica, de manera que les persones que revisen els canvis recents no necessitin passar l'estona fent una revisió innecessària.

Marcar edicions com patrullades

Per marcar una edició com a patrullada
 1. Accediu a Special:RecentChanges
  Els canvis que no han estat patrullats estan indicats amb un signe d'exclamació vermell (!).
 2. Feu clic a l'enllaç (dif) que hi ha al costat de l'edició que voleu marcar.
 3. Per marcar una edició com a patrullada, feu clic en l'enllaç Marca com a supervisat.
Per marcar una pàgina nova com a patrullada
 1. Accediu a Special:NewPages
 1. Les pàgines noves que no estan patrullades apareixen amb un fons groc.
 2. Pet marcar una pàgina nova com a patrullada, visiteu-la i cliqueu a l'enllaç "[Marca la pàgina com a supervisada]" que hi ha a prop del capdavall de la pàgina.
Per marcar un fitxer nou com a patrullat
 1. Accediu a Special:NewFiles
 1. Si voleu veure només els fitxers no patrullats, seleccioneu "Amaga les càrregues patrullades"
 2. Per marcar un fitxer nou o la versió nova d'un fitxer com a patrullat, visiteu-lo i cliqueu a l'enllaç "[Marc la versió del fitxer com patrullada]" que hi ha a prop del capdavall de la descripció del fitxer.

Caveats

 • There is currently no method to undo the marking of a page as patrolled.

Amagar edicions patrullades pels canvis recents

Edicions patrullades es poden amagar als canvis recents afegint &hidepatrolled=1 a l'URL de la següent manera:

https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:RecentChanges&hidepatrolled=1

Nota: això només funciona per als usuaris amb drets de patrol o patrolmarks. Això podria canviar quan es resolgui l'error task T44246 en el futur.

Personalització

Habilitar/deshabilitar

MediaWiki version:
1.4

Les edicions patrullades es troben habilitades per defecte. Per a desactivar-ho, assigneu $wgUseRCPatrol en LocalSettings.php com a false.

$wgUseRCPatrol = false;

Permisos

Les edicions patrullades estan habilitades per als administradors del sistema. Utilitzeu la variable de configuració $wgGroupPermissions per a assignar-li grups d'usuaris nous o existents. Vegeu Manual:User rights management .

Per exemple, per crear un grup de "patrullers":

$wgGroupPermissions['patrollers']['patrol'] = true;

Patrullatge automàtic

Les edicions dels usuaris amb el dret d'«autopatrullat», assignat només als administradors del sistema per defecte, es marquen automàticament com a patrullades.

Marcador

El format del marcador de l'edició sense patrullatge pot ser modificada en el CSS. L'estil del signe d'exclamació que apareix en el Registre de canvis recents és determinat mitjançant la classe span.unpatrolled.

Log

Patrolling actions are listed in the Patrol log (example).

Vegeu també