Help:Nya filter för redigeringsgranskning

This page is a translated version of the page Help:New filters for edit review and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD OBS: När du redigerar denna sida samtycker du till att släppa ditt bidrag under CC0. Se hjälpsidorna för Public Domain för mer information. PD

Nya filter för att granska redigeringar lägger till nya filter och andra verktyg samt ett filtreringsgränssnitt till Special:RecentChanges (Special:Senaste_ändringar) och Special:RecentChangesLinked (Special:Senaste_relaterade_ändringar).

Dessa verktyg hjälper granskare med att bättre rikta och effektivisera sina insatser. De har också potentialen att särskilt gynna nya bidragsgivare, som kräver en mer stöttande process för att granska redigeringar, enligt undersökningar.

För att ta reda på mer om delarna av det förbättrade användargränssnittet, besök snabbturen. För att ta reda på mer om hur man använder de avancerade funktionerna, utforska sidorna beskrivna nedan.

Utrullningen av den nya funktionen började i mars 2017. Betaversionen av "Nya filter för redigeringsgranskning" fanns inte från början i mobilversionen.

Huvudfunktioner

Filtrering
Den här sidan förklarar hur den förbättrade filtreringen fungerar och hur man bäst utnyttjar de nya verktygen.
Markering
Användardefinierade markeringsverktyg låter dig se färger som betonar de redigeringar du intresserar dig mest för. Funktionerna och teknikerna beskrivna på den här sidan hjälper dig att göra senaste ändringarna mer betydelsefulla.
Kvalitets- och uppsåtsfilter
"Nya filter för redigeringsgranskning" introducerar två nya filtreringsgrupper - bidragskvalité och uppsåtsbedömning - som drivs av maskinlärning och fungerar på ett annat sätt än andra filter. De erbjuder förutsägelser om sannolikheten att en redigering kommer skapa problem eller inte och om användaren utfört dem i god tro. Att veta lite om hur verktyget fungerar hjälper dig använda dem effektivare.
Bokmärken
Spara och återställ dina favoritfilter. You can also set the default filter.
Realtidsuppdateringar
Filtrerade resultat uppdateras periodvis.

Stänga av filtren

Användare som stänger av JavaScript i sin webbläsare, eller som stänger av filtren i sina användarinställningar får se gränssnittet utan JavaScript. RecentChanges eller RecentChangesLinked kommer laddas in utan huvudfunktionerna som beskrivits ovan.

Se även

Vanliga frågor
De vanligaste frågorna.
Återkopplingssida
Pågående diskussioner och återkoppling som uppgetts av användare.

Andra resurser