Корисник:Lea Lacroix (WMDE)/Cognate announcement/sr

This page is a translated version of the page User:Lea Lacroix (WMDE)/Cognate announcement and the translation is 100% complete.

Message sent on April 13th. Thanks to everyone who helped me translating <3 Lea Lacroix (WMDE) (talk) 10:12, 18 April 2017 (UTC)


Cognate i automatski međujezički linkovi

Pozdrav svima,

počevši od 24. aprila, novi sistem međujezičkih linkova će biti postavljen na sve Vikirečnike. Ova ekstenzija, Cognate, automatski povezuje sve stranice sa istim naslovima između različitih Vikirečnika. To znači da ih više nije neophodno dodavati na stranice glavnog imenskog prostora.

Ovu mogućnost je razvila Vikimedija Nemačke kao prvi korak u projektu Vikipodataka za Vikirečnik, ali se ona na zasniva na Vikipodacima.

Da biste omogućili novom sistemu da radi, svi prethodni međujezički linkovi moraju biti uklonjeni iz vikiteksta. Ovo možete učiniti upotrebom bota, kao što je već ranije činjeno na Vikipediji. Ako ih pustite unutra oni će pobrisati automatske linkove.

Tokom razvoja smo imali puno diskusija sa urednicima Vikirečnika kako bismo razumeli njihove potrebe, ali je i dalje moguće da neki automatski linkovi ne rade kako biste očekivali. Ako pronađete nekakve greške ili dođete do predloga za unapređenje, osećajte se slobodnim da dodate pod-zadatak na Fabrikatoru ili ostavite poruku na ovom Razgovoru.

Hvala Lea Lacroix (WMDE) (talk)