User:Lea Lacroix (WMDE)/Cognate announcement/nl

This page is a translated version of the page User:Lea Lacroix (WMDE)/Cognate announcement and the translation is 100% complete.

Message sent on April 13th. Thanks to everyone who helped me translating <3 Lea Lacroix (WMDE) (talk) 10:12, 18 April 2017 (UTC)


Cognate & automatische intertaalkoppelingen

Hallo allemaal,

Vanaf 24 april wordt een nieuw intertaalkoppelingssysteem uitgerold op alle WikiWoordeboeken. Deze uitbreiding, Cognate, koppelt automatisch pagina's met dezelfde titel tussen de WikiWoordenboeken. Dit betekent dat ze niet langer handmatig toegevoegd hoeven te worden aan pagina's in de hoofd namespace.

Deze nieuwe functie is ontwikkeld door Wikimedia Duitsland als eerste stap van het project Wikidata voor WikiWoordenboek, het is niet afhankelijk van Wikidata.

Om de functie zijn werk te laten doen, moeten alle voormalige intertaalkoppelingen worden verwijderd uit de wikitekst. U kunt dit doen door middel van een robot, zoals al eerder gedaan op Wikipedia. Als ze blijven staan, overschrijven ze de automatische koppelingen.

Tijdens het ontwikkelen hebben we veel gesprekken gehad met de bewerkers van de WikiWoordenboeken om te begrijpen wat ze nodig hebben, maar het is mogelijk dat sommige automatische koppelingen niet werken zoals wordt verwacht. Indien u een bug tegenkomt, of suggesties voor verbeteringen heeft, voeg dan een een deeltaak toe op Phabricator of plaats een bericht op deze overlegpagina.

Bedankt, Lea Lacroix (WMDE) (talk)