Help:VisualEditor/Kaarten

This page is a translated version of the page Help:VisualEditor/Maps and the translation is 100% complete.

Hoofdpagina's help:

Kaart met de VisualEditor toevoegen

Kaart invoegen

 
VisualEditor "Invoegen" menu om een kaart te tonen

Voeg een nieuwe kaart aan de pagina toe, kies "Invoegen" in het menu hulpmiddelen. Klik op "Meer" om het hele menu te tonen, selecteer dan "Kaart". Dit voegt een kaart toe aan de pagina op de plek waar uw cursor staat.


 
VisualEditor modal scherm toont de standaardinstellingen van de kaart.

Kaart punt, grootte en verhoudingen instellen

De dialoog toont een interactieve kaart met drie tabs er onder: "Kaartgebied" (standaard geselecteerd), "Kaartinhoud" en "Opties". Om een locatie te zetten, sleep het midden en de hoeken van de interactieve kaart. Gebruik de "+" en de "-" onder de kaart om het inzoomen te wijzigen naar de gewenste grootte. U kunt ook handmatig de lengtegraad, de breedtegraad, de mate van zoomen en de de grootte wijzigen in de velden onder de kaart.


Markeringen en vormen toevoegen

Om vormen en markeringen aan de kaart toe te voegen, klik op de tab "Kaartinhoud" om de werkbalk weer te geven. U kunt regels, rechthoeken, veelhoeken en markeringen invoegen.

Gebruik na het toevoegen van een element het icoon pen-met-papier in de werkbalk van de kaart om het aan te passen. Merk op dat door het toevoegen van elementen aan de kaart die elementen automatisch als GeoJSON in het tekstveld onderaan het scherm worden aangegeven. U kunt in dit veld ook zelf geldige GeoJSON zetten. Om een element te verwijderen, kies het icoon met de afvalbak en daarna het te verwijderen element. Klik dan op "Opslaan". U kunt het element ook verwijderen door het uit het GeoJSON-veld te halen.


 
VisualEditor modal scherm toont tab opties

Opmaak opties

In de tab "Opties" kunt u een caption (bijschrift) voor de kaart toevoegen. U kunt de uitlijning van de kaart aanpassen en aangeven of de kaart in een frame getoond moet worden. U kunt ook een taal kiezen voor de kaartlabels. Niet alle labels zijn in elke taal beschikbaar. (Meer informatie.)

Kaart opslaan

Als u klaar bent, klik dan op de knop "Invoegen" (bovenaan het venster) om uw kaart op de pagina te zetten. Dit sluit de dialoog.


 
Bestaand kaart bewerken

Bestaande kaart bewerken

Om de eigenschappen van een kaart te bewerken, selecteer de kaart en klik op de knop "Bewerken" die dan getoond wordt.

Om van een bestaande kaart de grootte aan te passen, selecteer de kaaart in de VisualEditor en verplaatst de pijlen om de grootte aan te passen die dan worden getoond in de hoeken onder van de kaart. Dit wijzigt alleen de grootte van het frame op de pagina, niet het zoomniveau of een andere eigenschap van de kaart.

Om de positie van de kaart op de pagina te veranderen, selecteer de kaart en sleep de kaart naar de gewenste positie.

Kaart met de VisualEditor verwijderen

Om de kaart te verwijderen, selecteer de kaart en druk op de toets Del of gebruik de CTRL-X toetsen. Of doe dit via "Verwijderen" in het menu "Bewerken" van uw browser.

Geavanceerde kaart instellingen

Voor geavanceerde opties voor bewerken/markeren: Help:Extension:Kartographer .