Help:VisualEditor/Maps/hu

This page is a translated version of the page Help:VisualEditor/Maps and the translation is 44% complete.
Outdated translations are marked like this.

Main help pages:

Térképek hozzáadása a VisualEditorral

Térkép beszúrása

 
VisualEditor "Insert" menü a térképelem megjelenítésével

Ha új térképet szeretnél hozzáadni az oldalhoz, válaszd a VisualEditor eszközmenüjében a "Beszúrás" menüpontot. Kattints a "More" (Több) gombra a teljes menü megjelenítéséhez, majd válaszd ki a "Map" (Térkép) menüpontot. Ez egy térképet ad hozzá az oldalon a kurzor aktuális helyére. Click "More" to show the entire menu, then select "Map". This will add a map at the current location of your cursor on the page.


 
VisualEditor modal alapértelmezett térképbeállítások megjelenítése

Térkép középpont, méret és arányok beállítása

A párbeszédablakban egy interaktív térkép jelenik meg, alatta pedig három fül: "Térkép területe" (alapértelmezés szerint be van jelölve), "Térkép tartalma" és "Opciók". A hely meghatározásához húzd az interaktív térkép közepét és sarkait, majd a térkép alján található "+" és "-" gombokkal változtasd a nagyítási szintet, amíg az interaktív térkép meg nem jeleníti a kívánt területet. A térkép alatti mezőkben manuálisan is megadhatod a szélességi és hosszúsági fokot, a nagyítási szintet és a méretet.


Markerek és alakzatok hozzáadása

A térképhez alakzatok és jelölések hozzáadásához kattints a "Térkép tartalma" fülre az eszköztár megjelenítéséhez. Vonalakat, téglalapokat, sokszögeket és jelölőket adhatsz hozzá.

Egy elem hozzáadása után a térkép eszköztárában található ceruza és papír ikon   segítségével módosíthatod az elemet. Ne feledd, hogy az elemek hozzáadása a térképhez automatikusan GeoJSON-ként fejezi ki az egyes elemeket az ablak alján található szövegmezőben. Érvényes GeoJSON-t is beilleszthetsz a szövegmezőbe. Egy elem eltávolításához válaszd ki a szemetesdoboz ikont, majd a törölni kívánt elemet. Ezután kattints a "Mentés" gombra. Az elemet az alábbi GeoJSON mezőből is törölheted. You can also paste valid GeoJSON into the text field. To remove an element, select the trash can icon followed by the element you wish to delete. Then click "Save". You can also delete the element from the GeoJSON field below.


 
VisualEditor modális megjelenítő opciók fül

Formatting options

=== Formázási lehetőségek === Az "Opciók" lapon megváltoztathatod a térkép igazítását az oldalon, és kiválaszthatod a térképcímkék nyelvét. Megjegyzés: Nem minden nyelven érhető el minden címke. (További információ a térkép nyelveiről.) You can define whether to show the map with or without a frame and how to align the map on the page. You can also select a language for map labels. Note: Not all labels are available in every language. (More information on map languages.)

Saving a map

Térkép mentése

Ha kész vagy, kattints a "Beszúrás" gombra (az ablak felső sarkában lévő gombra), hogy létrehozd a térképet az oldalon. Ez bezárja a párbeszédpanelt.


 
Meglévő térkép szerkesztése

Editing an existing map

To edit an existing map's properties, select the map and then click the "Edit" button that appears.

To resize an existing map, select the map in the VisualEditor and then move the resizing arrows that appear on the bottom corner of the map. Note that this only changes the size of the map's frame on the page, not the zoom level nor any other of the map's properties.

To change a map's position on the page, select the map and then drag the map to its new location.

Térképek eltávolítása a VisualEditorral

Egy térkép eltávolításához jelöld ki, majd a billentyűzeten nyomd meg a Delete billentyűt vagy a CTRL-X billentyűkombinációt. A böngésző "Szerkesztés" menüjéből is választhatod a "Kivágás" lehetőséget.

Haladó térképbeállítások

A Kartographer térképek szerkesztésének és jelölésének speciális lehetőségeiért lásd: Segítség:Kiterjesztés:Kartographer .