Βοήθεια:Αρχίζοντας μία νέα σελίδα

This page is a translated version of the page Help:Starting a new page and the translation is 74% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Σημείωση: Όταν επεξεργάζεστε αυτή τη σελίδα, συμφωνείτε να απελευθερώσετε τη συνεισφορά σας υπό την CC0. Δείτε τις Σελίδες Βοήθειας για το Κοινό Κτήμα για περισσότερες πληροφορίες. PD

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αρχίσετε μία νέα σελίδα.

Αυτοί μπορούν να ποικίλλουν βάσει του τύπου της σελίδας που αρχίζετε, όπως επίσης και του λήμματος και του ονόματος χώρου (namespace).

Χρησιμοποιώντας Εσωτερικούς συνδέσμους

Το MediaWiki απλοποιεί πολύ τη διασύνδεση των σελίδων wiki κάνοντας χρήση μιας τυποποιημένης σύνταξης (δείτε Help:Links ).

Αν εσείς (ή οποιοσδήποτε) δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο προς ένα άρθρο που δεν υπάρχει ακόμα, ο σύνδεσμος θα χρωματιστεί κόκκινος, όπως αυτό.

Notes:
  • This sample displays that underline style unconditionally. The underline displayed below the text of actual links will normally be hidden by default and made visible only when the link is hovered by the mouse or selected by keyboard navigation, if the wiki (or the user's preferences) uses the default MediaWiki styles.
  • The actual color of links is also dependent on the default wiki styles, and the design of Wiki pages may still override these default colors.

Κάνοντας κλικ σε ένα κόκκινο σύνδεσμο, θα σας πάει στη σελίδα δημιουργίας του νέου άρθρου.

Απλά γράψτε το κείμενό σας, πατήστε αποθήκευση και η νέα σελίδα θα δημιουργηθεί.

Αφού έχει δημιουργηθεί η σελίδα, ο σύνδεσμος θα αλλάξει από κόκκινο σε μπλε (μωβ για τις σελίδες που έχετε επισκεφθεί) δείχνοντας έτσι ότι το άρθρο τώρα υπάρχει.

Συνήθως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργείτε μια νέα σελίδα, γιατί σημαίνει ότι ήδη από την αρχή, η σελίδα θα είναι συνδεδεμένη με τουλάχιστον μία άλλη θέση στο wiki (και τυπικά θα θελήσετε αργότερα να την εμπλέξετε και σε άλλες σχετικές σελίδες).

Αν δημιουργείτε μία νέα σελίδα χωρίς να βάζετε κανένα σύνδεσμο προς αυτήν, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείτε: Αυτή η σελίδα ταιριάζει πράγματι με τα θέματα που έχουν ήδη καλυφθεί από το wiki;

Επίσης, πώς αναμένετε οι επισκέπτες να βρουν αυτή τη σελίδα;

Συνήθως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε μία σελίδα χωρίς προηγουμένως να έχετε δημιουργήσει έναν κόκκινο σύνδεσμο προς αυτήν.

Από την σελίδα αναζήτησης

Αν αναζητήσετε μία σελίδα που δεν υπάρχει, τότε θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος για να δημιουργήσετε μία νέα σελίδα.

Χρησιμοποιώντας το URL

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το URL του λήμματος για να δημιουργήσετε μία νέα σελίδα.

Το URL ενός άρθρου είναι συνήθως σαν κι αυτό:

  • http://www.example.net/index.php/ARTICLE    or
  • http://www.example.net/wiki/ARTICLE

Αντικαθιστώντας το ARTICLE με το όνομα της σελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε, θα οδηγηθείτε σε μία κενή σελίδα που δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμα άρθρο με αυτό το όνομα.

Κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Επεξεργασία" στην κορυφή της σελίδας θα μεταφερθείτε στην επεξεργασία σελίδας για αυτό το άρθρο, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε την νέα σελίδα γράφοντας το κείμενό σας και πατώντας Υποβολή.

Using article creation template

This method requires Extension:InputBox to be installed.

Copy the following text into a page in the wiki:

<inputbox>
type=create
width=100
break=no
buttonlabel=Create new article
default=(Article title)
</inputbox>

This generates a box where users can simply type the article title and generate a page with that name.

This allows unexperienced editors to easily create pages.

Δημιουργήστε ανακατευθύνσεις προς την νέα σας σελίδα

Μην ξεχάσετε να στήσετε ανακατευθύνσεις όταν δημιουργήσετε μία σελίδα.

Αν νομίζετε ότι κάποιος μπορεί να ψάξει για τη σελίδα που δημιουργήσατε αναζητώντας την με διαφορετικό όνομα ή ορθογραφία, δημιουργήστε τις κατάλληλες ανακατευθύνσεις.

Δείτε Βοήθεια:Ανακατευθύνσεις .

Προστασία της νέας σελίδας σας

Κανονικά μία νέα σελίδα wiki μπορούν να την επεξεργαστούν άλλοι άνθρωποι (αυτή είναι μία από τις βασικές ιδέες ενός wiki!)

Ωστόσο, ένας διαχειριστής συστήματος θα μπορούσε να προστατέψει τη σελίδα, αν επιθυμείτε, για να εμποδίσει τους απλούς χρήστες να την επεξεργαστούν.