Hjälp:Utseenden

This page is a translated version of the page Help:Skins and the translation is 100% complete.
PD OBS: När du redigerar denna sida samtycker du till att släppa ditt bidrag under CC0. Se hjälpsidorna för Public Domain för mer information. PD

Ett utseende definierar hur något ser ut och upplevs i MediaWikis gränssnitt. Trots att upplevelsen varierar mellan utseenden, har alla utseenden i stort sett samma beståndsdelar. Alla utseenden kan visa samma gränssnittskomponenter fast på olika sätt, genom att visa olika färger eller lägga saker på andra ställen.

För att testa de tillgängliga utseenden eller ändra utseende, klicka på Inställningar medan du är inloggad, klicka sedan på fliken "Utseende". Du kan förhandsvisa de tillgängliga utseendena innan du väljer något i avsnittet "Utseende" genom att klicka på länken "Förhandsvisning" bredvid varje utseende.

Standardutseende

Se även $wgDefaultSkin#Tillgängliga utseenden

MediaWiki erbjuder som standard flera utseenden. Läs Utseenden för en lista över utseenden.

Trots att du kan välja vilket utseende du vill, kom ihåg att vissa wikier kommer använda mallar eller designelement som inte visas som tänkt i alla utseenden. Rent allmänt är det bäst att hålla sig till Vector (eller vilket som nu är standardutseende) för att se till att sidor visas som det är tänkt.

Anpassning

Användare som är bekanta med CSS kan anpassa det nuvarande utseendets fil genom att skapa en undersida i sin användarrymd och döpa den efter utseendet plus suffixet .css, Användare:Dittnamn/vector.css till exempel. CSS som placerats här skriver åsidosätter utseendets CSS. Detta kräver att din webbplatsadministratör har aktiverat den funktionen.

Se även