Help:Vormgevingen

This page is a translated version of the page Help:Skins and the translation is 100% complete.
PD Let op: Als u deze pagina bewerkt, gaat u akkoord met het vrijgeven van uw bijdragen onder de CC0. Zie Helppagina’s Publiek Domein voor meer informatie. PD

Een skin definieert het uiterlijk van de MediaWiki interface. Alhoewel het uiterlijk dus per skin verschilt, in het algemeen gebruiken ze dezelfde interface componenten. Een skin kan een interface component dus anders tonen, bijvoorbeeld door verschillende kleuren te gebruiken of door de posities op de pagina iets te veranderen.

Druk, als je aangemeld bent, op de link Voorkeuren en dan op het tabblad Uiterlijk om je vormgeving ("skin") te wijzigen. Je kunt de vormgeving voorvertonen in de sectie Vormgeving door op een Voorvertoning-link, die naast elke skin staat, te klikken.

Standaard vormgevingen

Zie ook beschikbare skins

Standaard bevat MediaWiki meerdere skins. Lijst met skins.

Hoewel je elke skin kunt kiezen denk eraan dat sommige wiki's sjablonen en lay-out elementen kunnen bevatten dat een skin anders dan bedoeld wordt weergegeven. In het algemeen zal het blijven bij Vector (of wat dan ook de standaard voor de skin bij uw wiki is) geeft meer zekerheid dat de pagina's zoals bedoeld worden getoond.

Aanpassingen

Je kunt ook (persoonlijke) wijzigingen doorvoeren op de CSS stylesheet van de huidige skin, via een subpagina van je gebruikerspagina, bijvoorbeeld "Gebruiker:Uwnaam/vector.css". CSS in dit sheet overschrijft het CSS van de skin. De websitebeheerder moet daarom de functie hebben ingeschakeld.

Zie ook