Ajuda:Seguretat/Fitxers PDF

This page is a translated version of the page Help:Security/PDF files and the translation is 92% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació.
PD

El format de fitxer PDF té alguns problemes de seguretat i privadesa que hauríeu de considerar abans d’obrir un d’aquests fitxers. Els fitxers PDF poden incloure característiques interactives complexes que podrien provocar que el programa visualitzador de PDF es connecti amb l’Internet i, per tant, es reveli l’adreça IP o altres dades personals a tercers. Un autor maliciós de fitxers PDF pot utilitzar aquesta funcionalitat, per exemple, per connectar llocs en xarxes amb noms d’usuaris de wikis, o violentar d’altres maneres la privadesa del lector.

La estructura interna del format PDF és complexa; pel qual és pràcticament impossible detectar fitxers perillosos. Es convoca a que els lectors extremin precaucions. Que un fitxer PDF pugui exposar informació personal depèn de la vostra elecció del programari de lectura del PDF. En general, els lectors de PDF amb menys funcionalitats són més segurs. Els lectors natius de PDF que inclouen Firefox i Chrome són les eleccions més segures.

Versions antigues d'Adobe Acrobat i Adobe Reader, configurades amb els paràmetres per defecte, no són segures. Adobe Acrobat XI, DC, and newer versions all prompt the user before connecting to the Internet, unless you have manually changed Acrobat's trust settings.

Per a aprendre’n més: