Βοήθεια:Ανάπτυξη/Εργαλεία/Προτεινόμενες επεξεργασίες

This page is a translated version of the page Help:Growth/Tools/Suggested edits and the translation is 91% complete.
Αρχική σελίδα της Βικιπαίδειας και ροή προτεινόμενων επεξεργασιών

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιήσατε τη ροή προτεινόμενων επεξεργασιών και θέλετε να μάθετε περισσότερα!

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις είναι μέρος του έργου «Εργασίες για νέους χρήστες» της ομάδας Ανάπτυξης του Wikimedia Foundation. Suggested edits are available at all Wikipedias.

This page reviews the suggested edits feature available on desktop browsers and mobile browsers. The Wikipedia Android app also offers suggested edits.

Σκοπός των προτεινόμενων επεξεργασιών

Ο στόχος των προτεινόμενων επεξεργασιών είναι να βοηθήσει τους νεοεισερχόμενους να κάνουν τις πρώτες επιτυχημένες επεξεργασίες τους. Μπορεί να έχετε ορισμένες συγκεκριμένες επεξεργασίες που σας έφεραν στη Wikipedia. Εάν συμβαίνει αυτό, οι προτεινόμενες επεξεργασίες μπορούν να σας διδάξουν δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε στις επεξεργασίες που θέλετε να κάνετε. Ή ίσως θέλετε να επεξεργαστείτε, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε.

Η ροή εμφανίζει μια σειρά λημμάτων που χρειάζονται εργασία, μαζί με τον τύπο εργασίας που χρειάζονται (π.χ. επιμέλεια κειμένου ή προσθήκη συνδέσμων) και τη συχνότητα της επισκεψιμότητάς τους. Κάντε κλικ στο λήμμα για να το επισκεφθείτε και ξεκινήστε την επεξεργασία!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στην αρχική σελίδα και τη χρήση της μονάδας προτεινόμενων επεξεργασιών
For οπτική καθοδήγηση με βήματα, see: Special:MyLanguage/Help:Growth/Tools/Suggested edits#Visual guidance.

Η ροή προτεινόμενων επεξεργασιών βρίσκεται στην αρχική σας σελίδα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ενεργοποιήσετε και να βρείτε την αρχική σας σελίδα, κάντε κλικ εδώ. Ακολουθήστε τα κουμπιά και τις οθόνες για να ξεκινήσετε την ροή προτεινόμενων επεξεργασιών. Μόλις ξεκινήσετε, θα δείτε μια σειρά λημμάτων που χρειάζονται εργασία. Μπορείτε να φιλτράρετε τη ροή κατά δυσκολία και θέμα.

Δυσκολία

 
Επιλέξτε ενδιαφέροντα (κινητό)

Ένα από τα μενού της ροής προτεινόμενων επεξεργασιών σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα επίπεδο δυσκολίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι επεξεργασίας της Βικιπαίδειας και η ροή προτεινόμενων επεξεργασιών περιέχει πέντε διαφορετικούς τύπους. Ομαδοποιούνται σε εύκολες, μεσαίες και δύσκολες.

 • Εύκολες
  • Copyediting is about making a small fix to the way an article is written, and it is a valuable and easy way to get used to editing Wikipedia. Οι επιμέλειες βοηθούν τα λήμματα να είναι πιο επαγγελματικά και αξιόπιστα.
  • Η προσθήκη συνδέσμων είναι ο ευκολότερος τρόπος επεξεργασίας. Οι σύνδεσμοι βοηθούν τους αναγνώστες να μετακινούνται μεταξύ λημμάτων για να μάθουν πιο γρήγορα.
 • Μεσαίες
  • Η εύρεση παραπομπών χρησιμοποιεί βιβλία, ιστότοπους, και πηγές ειδήσεων για να επιβεβαιώσετε ότι η Βικιπαίδεια είναι ακριβής και να τις προσθέσετε στα λήμματα, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι αυτό που διαβάζουν είναι αλήθεια.
  • Η ενημέρωση λημμάτων είναι απαραίτητη επειδή τα λήμματα ξεπερνιούνται με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζονται νέα γεγονότα. Βρείτε και προσθέστε τις σωστές πληροφορίες έτσι ώστε η Βικιπαίδεια να περιέχει πάντα την τρέχουσα αλήθεια.
  • Add an image suggests an image from other wikis that match the article topic. Newcomers have to check if the image is accurate, and write a caption. [This feature is a test at a few Wikipedias ]
 • Δύσκολες
  • Η επέκταση λημμάτων χρειάζεται επειδή πολλά λήμματα της Βικιπαίδειας έχουν μόνο μία ή δύο προτάσεις. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και προσθέστε τις για να κάνετε το λήμμα πιο ολοκληρωμένο.
  • Η δημιουργία ενός νέου λήμματος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βικιπαίδεια. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να το δοκιμάσουν ως την πρώτη τους επεξεργασία.

Θέματα

Μπορείτε να φιλτράρετε τη ροή με βάση τα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Βρείτε άρθρα με βάση τέσσερις ομάδες θεμάτων: "Πολιτισμός", "Ιστορία και Κοινωνία", "Επιστήμη, Τεχνολογία και Μαθηματικά" και "Περιοχές". Επιλέξτε ένα ή πολλά θέματα που σας ενδιαφέρουν να επεξεργαστείτε!

[This feature is a test at a few Wikipedias (ar, bn, cs, es)] You can filter the topics in two ways: "Αντιστοιχίστε τουλάχιστον ένα επιλεγμένο θέμα" or "Αντιστοιχίστε όλα τα επιλεγμένα θέματα".

Επεξεργασία

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος! Όταν δείτε ένα λήμμα που προσελκύει το ενδιαφέρον σας, κάντε κλικ για να το επισκεφθείτε. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Επεξεργασία (ή πατήστε το μολύβι επεξεργασίας σε κινητό) και να κάντε αλλαγές. Ο οπτικός επεξεργαστής θα ανοίξει, ακόμα κι αν είχατε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τον επεξεργαστή κώδικα. Αυτό συμβαίνει επειδή η καθοδήγηση που παρέχεται εστιάζεται στη χρήση του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας. Δεν χρειάζεται να εργαστείτε σε ολόκληρο το λήμμα. Οποιαδήποτε μικρή αλλαγή κάνει τη διαφορά. Διορθώστε την ορθογραφία, προσθέστε συνδέσμους, προσθέστε παραπομπές- ή κάντε όλα αυτά τα πράγματα μαζί.

 
Πλαίσιο βοήθειας με καθοδήγηση

Όταν βρίσκεστε στο λήμμα, θα λάβετε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας και την ολοκλήρωση της επεξεργασίας με επιτυχία. Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες στο πλαίσιο βοήθειας κάτω δεξιά στην οθόνη σας (ή στο κάτω μέρος στο κινητό).

Η καθοδήγηση χωρίζεται σε απλά βήματα με παραδείγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γρήγορα πώς να εκτελέσετε έναν συγκεκριμένο τύπο εργασίας.

Μπορείτε πάντα να ελαχιστοποιήσετε και να ανοίξετε ξανά το πλαίσιο για να το επισκεφτείτε όποτε θέλετε!

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημοσιεύσετε την επεξεργασία σας και να εργαστείτε σε κάτι άλλο!

Εάν απενεργοποιήσετε το πλαίσιο Βοήθειας στις ρυθμίσεις, τότε θα χάσετε επίσης υποδείξεις για τις Προτεινόμενες επεξεργασίες.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς εφαρμόζονται τα θέματα σε λήμματα;

Τα θέματα επιλέγονται για τα άρθρα που βασίζονται στη μηχανική μάθηση. Οι προβλέψεις είναι συνήθως, αλλά όχι πάντα, σωστές.

Τι γίνεται αν η ροή δεν μου εμφανίζει λήμματα;

Εάν δεν βλέπετε λήμματα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσθέσετε μερικά άλλα θέματα ενδιαφέροντος ή να προσθέσετε μερικούς περισσότερους τύπους εργασιών.

Τι συμβαίνει αφού δημοσιεύσω τις επεξεργασίες μου;

Στις περισσότερες γλώσσες, η επεξεργασία σας είναι άμεσα διαθέσιμη και ορατή στο Διαδίκτυο! Σε ορισμένες άλλες γλώσσες, η τροποποίησή σας θα πρέπει να εγκριθεί από έναν έμπειρο συντάκτη προτού την δουν άλλοι.

Πρέπει να δουλέψω σε ολόκληρο το λήμμα;

Όχι. Απλά μπορείτε να διορθώσετε όποιο σημείο θέλετε, ακόμα κι αν είναι ένα μικρό τυπογραφικό λάθος. Οι αναγνώστες της Βικιπαίδειας εκτιμούν κάθε συμβολή που κάνετε.

Γιατί δεν μπορώ να επιλέξω τον τύπο εργασίας «δημιουργία νέου λήμματος»;

Η δημιουργία ενός νέου λήμματος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να κάνετε στη Βικιπαίδεια, επειδή απαιτεί τη χρήση πολλών Βικιπαιδικών δεξιοτήτων μαζί. Σας συνιστούμε να μάθετε πρώτα να κάνετε απλούστερες επεξεργασίες πριν προσπαθήσετε να γράψετε μόνοι σας ένα λήμμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό δεν είναι διαθέσιμη, παρόλο που ενδέχεται να το καταστήσουμε δυνατό στο μέλλον

Τι γίνεται αν χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια;

Η επεξεργασία της Βικιπαίδειας δεν είναι πάντα εύκολη και άλλοι εθελοντές είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν! Ένας πολύ καλός τρόπος για να ζητήσετε βοήθεια είναι μέσω του καθοδηγητή σας. Στην αρχική σας σελίδα, σας έχει ανατεθεί ένας καθοδηγητής και μπορείτε να κάνετε κλικ για να του θέσετε μια ερώτηση. Συνήθως θα σας απαντήσει την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα σχετικά με τις προτεινόμενες επεξεργασίες και το ευρύτερο έργο;

Μπορείτε Special:MyLanguage/Growth/Personalized_first_day/Newcomer_tasksνα διαβάσετε τη λεπτομερή σελίδα για το έργο και να μας ρωτήσετε στη σελίδα συζήτησης.

Οπτική καθοδήγηση

Έκδοση για υπολογιστή


Έκδοση για κινητό