This page is a translated version of the page Help:Bots and the translation is 89% complete.
PD Nota: Quan modifiqueu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra contribució es publiqui en el marc de CC0. Mireu Pàgines d'ajuda de domini públic per a més informació. PD

Un bot (de "robot") és un programa informàtic que recupera o actualitza automàticament les pàgines wiki quan s'executa. En general, els bots s'utilitzen per a tasques de manteniment repetitives, quan el volum i les característiques són massa grans perquè els usuaris les realitzin manualment.

El desenvolupament i l'execució dels bots queda normalment fora del paper dels usuaris normals, requereix una experiència en programació i s'ha de fer en coordinació amb els administradors del wiki.

Per defecte, en Special:RecentChanges les edicions dels bots estan ocultes.

Frameworks (entorns de treball) i interfície per a desenvolupar bots

Els bots no tenen accés al wiki a través de la interfície gràfica normal d'usuari. MediaWiki té una API (Application Programming Interface = Interfície de programació d'aplicacions) per a aquest propòsit. Una API és un protocol per a la comunicació normalitzada entre dos programes d'ordinador. Consulteu API:Client code per a més informació.

Follow Manual:Creating a bot for guidelines how to create a bot.

Per accedir a un wiki mitjançant l'API, un bot ha de tenir un compte d'usuari amb permisos de 'bot'.

Extensions alternatives

  • Extension:MassEditRegex — proporciona una forma alternativa de realitzar edicions massives mitjançant expressions regulars, a través d’una pàgina especial a la wiki. Normalment, només els administradors poden utilitzar aquesta extensió.
  • Extension:Replace Text — una altra opció.

Vegeu també