Growth/Newsletters/20/nl

This page is a translated version of the page Growth/Newsletters/20 and the translation is 100% complete.

Growth team nieuwsbrief 20

 

Welkom bij de twintigste nieuwsbrief van het Growth team!

Het doel van het team is om te werken aan softwarewijzigingen die helpen nieuwe bijdragers in Wikimedia-projecten te behouden.

Voorgestelde bewerkingen

Vanaf februari zijn 300.000 voorgestelde bewerkingen voltooid sinds de functie voor het eerst werd geïmplementeerd in december 2019.

Voeg een link toe is de eerste gestructureerde taak van het team, geïmplementeerd in mei 2021. Het heeft de resultaten voor nieuwkomers verbeterd. Het team werkt nu aan een tweede iteratie op basis van feedback van de gemeenschap en data-analyse. Verbeteringen zijn onder meer: verbeterde algoritmische suggesties, maatregelen om te voorkomen dat er te veel vergelijkbare links worden toegevoegd en duidelijkere aanmoedigingen voor gebruikers om door te gaan met het maken van bewerkingen. Na het toevoegen van deze verbeteringen zullen we deze taak op meer Wikipedia's implementeren.

Voeg een afbeelding toe is de tweede gestructureerde taak die door ons team is gebouwd. Het werd in november 2021 ingezet op vier pilot-Wikipedia's. Dit is een meer uitdagende taak voor nieuwkomers. Het voegt echter meer waarde toe aan artikelen (tot nu toe zijn er meer dan 1.000 afbeeldingen toegevoegd). We leren nu van gemeenschappen en van de gegevens over wat goed werkt en wat verbeterd moet worden. De projectpagina bevat links naar interactieve prototypes. We zijn erg geïnteresseerd om uw mening over dit idee te horen terwijl we de eerste versies bouwen en testen. We zullen deze taak binnenkort als test op meer Wikipedia's inzetten.

"Een link toevoegen" en "Een afbeelding toevoegen" hebben nu beide een beperking op het aantal van deze taken dat nieuwkomers per dag kunnen doen. Het is bedoeld om onvoorzichtige nieuwkomers te ontmoedigen om te veel problematische bewerkingen te maken.

Positieve versterkingeɲ

In de afgelopen twee jaar heeft het team zich gericht op het bouwen van voorgestelde bewerkingen: eenvoudige taken voor nieuwkomers om mee te beginnen. We hebben met deze ervaring geleerd dat deze taken veel nieuwkomers helpen om hun eerste bewerkingen uit te voeren. Nu start het team een nieuw project: "positieve versterkingen". Het doel is om nieuwkomers trots te maken op hun bewerkingen en om ervoor te zorgen dat ze terug willen komen om er meer te doen. In dit project overwegen we drie soorten functies:

  • Impact statistieken: geef nieuwkomers de mogelijkheid om te zien hoeveel mensen de artikelen lezen die ze bewerken.
  • Hoger niveau taken gaan uitvoeren: moedig nieuwkomers aan om van eenvoudigere taken naar moeilijkere taken te gaan.
  • Persoonlijke lof: moedig mentoren en andere redacteuren aan om nieuwkomers te "bedanken" en te belonen voor goed werk.

Dit project is nog maar net begonnen en we hopen op gedachten van de gemeenschap over de richting. We weten dat het mis kan gaan als we nieuwkomers de verkeerde prikkels geven, dus we willen voorzichtig zijn. Ga naar de overlegpagina om het project te begeleiden!

Nieuws voor mentoren

  • Het mentor dashboard is beschikbaar op alle wiki's. Het helpt mentoren te zien wie ze kunnen begeleiden en hun activiteit bij te houden. Het wordt automatisch geactiveerd waar een lijst met mentoren is gemaakt. Als u hulp nodig hebt om een lijst met mentoren te maken, neem dan contact contact met ons op.
  • Het mentordashboard heeft een nieuwe module: instellingen. Het is nu mogelijk voor mentoren om hun status (actief of afwezig) te definiëren. Ze kunnen het aantal vragen opgeven dat ze willen ontvangen en ze kunnen 'nieuwkomers' op een eenvoudigere manier claimen. Het is ook mogelijk voor mentoren om te stoppen, waardoor hun 'nieuwkomers' automatisch opnieuw worden toegewezen aan andere mentoren.
  • We zijn werken aan een mogelijkheid voor een 'nieuwkomer' om zich af te melden (en weer in te schakelen) voor het hebben van een mentor.
  • Voorheen werden in de tabel met activiteit alle mensen genoemd die om begeleiding verzochten, zelfs de filters met nul bewerkingen of veel bewerkingen. We hebben dit aangepast zodat standaard alleen de 'nieuwkomers' met tussen de 1 en 500 bewerkingen zichtbaar zijn. Mentoren kunnen deze waarde wijzigen in hun filters.
  • We zijn bezig met een speciale pagina voor mentoren om zich aan te melden.

Sommige wiki's hebben gebruikersboxen gemaakt die mentoren op de gebruikerspagina's kunnen weergeven. Als uw wiki er een heeft, koppel deze dan aan Wikidata!

Schaling

Voorheen kreeg op de meeste Wikipedia's slechts 80% van de nieuwkomers de Growth-functies. Dit werd gedaan om te experimenteren, om een controlegroep te hebben. We hebben deze instelling gewijzigd. Nu krijgt 100% van de nieuwe accounts op alle Wikipedia's de Growth-functies (behalve een paar, bewaard als testwiki's). We nodigen gemeenschappen uit om hun onboardingdocumentatie en tutorials bij te werken. Neem onze functies erin op. Om u te helpen, we hebben een helppagina die kan worden vertaald en aangepast aan uw wiki.

Hoe u kunt helpen

Heeft u vragen over deze functies? De FAQ bevat antwoorden op de meest gestelde vragen over het werk van het team Growth. We werken het regelmatig bij.

Interfacevertalingen zijn belangrijk voor nieuwkomers. Help alstublieft voor uw taal, door te vertalen van de interface van de Growth-functies.

Nieuwsbrief van het team Growth opgesteld door het team en geplaatst door botGeef feedbackIn- of uitschrijven.