Növekedés/Hírlevelek/16

This page is a translated version of the page Growth/Newsletters/16 and the translation is 100% complete.

Üdvözlünk a Növekedési csapat tizenhatodik hírlevelében!

A Növekedési csapat célja olyan szoftvermódosítások kidolgozása, melyek segítenek megtartani a közepes méretű Wikimédia-projektek új közreműködőit.

A növekedés jellemzőinek hatása

Az újonc feladatra vonatkozó kísérletek eredményei

A csapat nemrég tette közzé az újoncfeladatok hatásáról szóló elemzésünket. Örömmel jelentjük be, hogy azt találtuk, hogy a Növekedési eszközök, és különösen az újoncfeladatok a kezdők fokozott szerkesztéséhez vezetnek.

2019 novemberében a Növekedési csapat hozzáadta az "újoncfeladatok" funkciót a kezdők kezdőoldalához. Hat hónap elteltével adatokat gyűjtöttünk arab, vietnámi, cseh és koreai Wikipédiákról. Elemeztük a Növekedés eszközeinek általános hatását, beleértve az újoncfeladatokat is.

Az elemzés szerint a Növekedési eszközök a következők növekedéséhez vezettek:

  • annak valószínűsége, hogy az új felhasználók először szerkesztenek cikket (+11,6%)
  • annak valószínűsége, hogy maradnak szerkesztők
  • a szerkesztések száma az első néhány hét alatt a wikin (+22%)

Azt is megállapítottuk, hogy a szerkesztéseik minősége - a visszaállítások arányával mérve - hasonló a kontrollcsoportéhoz.

Ezen eredmények miatt úgy gondoljuk, hogy minden Wikipédiának érdemes megfontolnia e funkciók bevezetését. Tudj meg többet arról, hogyan szerezheted be őket.

További részleteket találsz erről a kísérletről a jelentés oldalán. Bármilyen visszajelzést vagy kérdést írhatsz a vitalapon.

Általános mérőszámok

2020 novemberétől az összes olyan wikiben, ahol az eszközöket telepítették:

  • több mint 5000 kezdő több mint 40 000 szerkesztést végzett az újoncfeladatok használatával.
  • több mint 11 000 szerkesztő több mint 14 000 kérdést küldött önkéntes mentoroknak.
  • több mint 1500 szerkesztő több mint 2000 kérdést tett fel a súgószolgálaton.

A Növekedés eredményeiről itt olvashatsz többet, és ha bármilyen visszajelzésed vagy kérdésed van, kérlek, írd meg a vitalapon.

C és D verzió

A C és D verzió a kezdők kezdőlapjának két új elrendezése. Októberben telepítettük azokat. Miután hat hétig ezeket a variánsokat telepítettük, láthatjuk, hogy megnövekedett interakciókat eredményeztek az újoncfeladatokkal kapcsolatban. Ezután megállapítjuk, hogy melyik változat a legjobb, és azt fogjuk használni az összes kezdő számára.

Hírek mentoroknak

A mentorok önkéntesek, akik készen állnak arra, hogy segítsenek a kezdőknek az első lépésekben. Az új szerkesztők a kezdőlapon található mentorálási modul segítségével léphetnek velük kapcsolatba.

Külön lista a workshopok házigazdáinak

Az oktatási programok által a közösségeken keresztül szervezett workshopok során azok házigazdái szívesen mentorálnak olyanokat, akiket a wikin oktatnak. Több wikis kérte, hogy legyen mód arra, hogy igényt tarthassanak a mentoráltjaikra anélkül, hogy más kezdők véletlenszerűen hozzájuk kerülnének. Ennek az igénynek a kielégítésére egy külön listát lehet létrehozni a wikiben azon mentorok számára, akik igényt tartanak a tanítványaikra, de nem szeretnék, ha véletlenszerűen rendelnének hozzájuk mentoráltakat. Tudj meg többet erről a funkcióról.

Egyszerre több mentorált igénylése

A mentorok az Special:ClaimMentee segítségével igényelhetnek egy kezdő mentoráltat. A funkció mostantól lehetővé teszi, hogy a mentorok egyszerre több új belépőt is igényelhessenek.

Közösségi hírek

A súgópanel lehetővé teszi, hogy a szerkesztők szerkesztés közben üzenetet küldjenek a helyi súgónak. Korábban az eszköz mindig a súgóasztalok aljára küldött üzeneteket. A wikisek mostantól beállíthatják, hogy az új üzeneteket a súgóoldal tetején jelenítse meg. T261714


A Növekedési csapat hírlevelét a Növekedési csapat készíti, és egy bot kézbesíti • Visszajelzés küldéseFeliratkozás vagy leiratkozás.