Категорија:Помош

This page is a translated version of the page Category:Help and the translation is 100% complete.
Вашата помош е добредојдена. Ни требаат пишувачи.
Вашата помош е добредојдена. Ни требаат пишувачи.

Category:Help/mk содржи помошни страници што опишуваат како се користи МедијаВики. Во категоријава треба да стојат само страници во именскиот простор „Help:“. Имајте на ум дека сите страници во тој именски простор се предаваат во јавна сопственост за да можат лесно да се увезат во секој примерок (воспоставка) на МедијаВики без оглед на лиценцата на даденото вики. Ако сакате да ни помогнете, погл. Project:PD Help

Сите помошни страници на македонски во јавна сопственост треба да се стават во категоријата Category:Help/mk (користејќи [[Category:Help/mk]]), за документација на основниот посредник на МедијаВики, или Category:Extension help/mk (користејќи [[Category:Extension help/mk]]) за документација на додатоците. Корисно е да има и дополнителни категории за понатамошно подредување. Ова е потребно поради подоцнежното полуавтоматско создавање на пакетот за помош во јавна сопственост од оваа категорија.

Предната страница е Help:Contents

Повеќе помошни страници ќе најдете на Категорија:Прирачник за МедијаВики на Мета.

Subcategories

This category has only the following subcategory.
The number of included categories (C), pages (P) and files (F) is stated in brackets.

E

Pages in category "Категорија:Помош"

The following 7 pages are in this category, out of 7 total.