Категорија:Помош со додатоци

This page is a translated version of the page Category:Extension help and the translation is 100% complete.
Вашата помош е добредојдена. Ни требаат пишувачи.
Вашата помош е добредојдена. Ни требаат пишувачи.

Category:Extension help/mk содржи помошни страници што опишуваат како се користат додатоците на МедијаВики. Во категоријава треба да стојат само страници во именскиот простор „Help:“. Имајте на ум дека сите страници во тој именски простор се предаваат во јавна сопственост за да можат лесно да се увезат во секој примерок (воспоставка) на МедијаВики без оглед на лиценцата на даденото вики. Ако сакате да ни помогнете, погл. Погледнете Project:PD help ако сакате да ни помогнете.

Сите помошни страници на македонски во јавна сопственост треба да се стават во категоријата Category:Help/mk (користејќи [[Category:Help{{#translation:}}]]), за документација на основниот посредник на МедијаВики, или Category:Extension help/mk (користејќи [[Category:Extension help{{#translation:}}]]) за документација на додатоците. Корисно е да има и дополнителни категории за понатамошно подредување. Ова е потребно поради подоцнежното полуавтоматско создавање на пакетот за помош во јавна сопственост од оваа категорија.

Предната страница е Help:Contents

Subcategories

This category has the following 2 subcategories, out of 2 total.
The number of included categories (C), pages (P) and files (F) is stated in brackets.

Pages in category "Категорија:Помош со додатоци"

This category contains only the following page.