OOUI/nl

This page is a translated version of the page OOUI and the translation is 100% complete.

Met OOUI kunnen ontwikkelaars responsieve gebruikersinterfaces en applicaties maken.

Het is wereldwijd inzetbaar omdat ook recht-naar-links talen worden ondersteund, benaderbaar volgens de Web Content Accessibility Guidelines en het consistent gebruik kan worden met veelheid aan webbrowsers.

De OOUI-bibliotheek bevat:

  • kant-en-klare widgets, lay-outs en vensters die direct of eenvoudig kunnen worden gemaakt,
  • een PHP-server-compatibele uitvoer voor gevallen waarin JavaScript niet wordt ondersteund,
  • elementen die gemakkelijk kunnen worden gecombineerd en gekoppeld kunnen worden om aangepaste gebruikersinterfaces te maken.

OOUI is beschikbaar in MediaWiki Core, evenals op npm, Composer en via cdnjs. OOUI implementeert een "WikimediaUI"-thema - conform de ontwerpgids van de Wikimedia Foundation. Interfaces gebouwd binnen MediaWiki gebruiken dit thema standaard, hoewel verschillende MediaWiki skins dit kunnen overriden. Zie de documentatie over het gebruiken van OOUI in MediaWiki. Het wordt met succes gebruikt in 40+ webproducten door Wikimedia Foundation en vrijwillige ontwikkelaars. Merk op dat de bibliotheek oorspronkelijk is gemaakt voor de gehele gebruikersinterface van VisualEditor, bovenop de OOjs primer (Object-Oriented JavaScript, vandaar ook OOUI's vroegere naam "OOjs UI"). Het is later uitgebreid om MediaWiki Core te bedienen met PHP geïmplementeerde widgets of responsieve interfaces in het project Advanced Mobile Contributions.

OOUI wordt uitgesproken als oh-oh-you-eye.

De broncode kan gevonden worden op Gerrit en wordt gemirrored op GitHub.

Documentatie

Zie de zijbalk voor een volledige lijst van documentatie-subpagina's.

Zie ook: