This page is a translated version of the page Miraheze and the translation is 100% complete.

Miraheze är ett gratis, icke-vinstdrivande wikihotell som drivs av WikiTide Foundation som använder MediaWiki version som dess värdmotor, och siktar på att uppgradera till den senaste stabila versionen. Miraheze installerar automatiskt flera MediaWiki-tillägg på nya wikier, där användare kan välja att aktivera flera andra tillägg på wikin (och begära nya), inklusive VisualEditor och Tillägg:Strukturerade diskussioner . Miraheze stöds av användardonationer och inkluderar inte någon reklam på wikier de driver.

Mirahezes logotyp

Miraheze driver för närvarande fler än 6,250 wikier.

Tillägg

Miraheze kan ladda ner vilket MediaWiki-tillägg som helst, på wikioperatörens begöran, såvida den följer en säkerhetsrecension. Många av dessa kan hittas på Wikimedias Git-kods förvar. För att se tillägg som för nuvarande laddats ner på Miraheze se deras Github.

Det finns också tillägg av Miraheze, tillgängliga som gratis mjukvara med öppen källkod.

Egna domäner

Vid begäran kan Miraheze ge support för egna domäner, så länge som domänen riktas mot dem som beskrivet här.

Kod

Miraheze använder öppen källkod, och det värdas på GitHub.

Tillägg, inställningar och rättighetshantering

Miraheze använder sig av ett eget tillägg som heter ManageWiki för att låta användare på enskilda wikier aktivera eller avaktivera tillägg, ändra en rad inställningar (logotyp, favicon, osv.), ändra rättigheter och hantera namnrymder.

Felrapportering

Miraheze använder Phorge för fel/buggrapporter samt för att begära material till wikier som inte ingpr i ManageWikis standardalternativ.

Servrar

Miraheze fungerar för närvarande med 49 olika servrar för olika syften (MediaWiki, Varnish, Database, Puppet, Test, Gluster, mm.). En lista över dessa servrar och alla deras funktioner kan läsas här.

Se även