This page is a translated version of the page Miraheze and the translation is 100% complete.

Miraheze is een gratis, Amerikaanse, 501(c)(3) non-profit wiki-hostingservice die wordt beheerd door de WikiTide Foundation, die gebruik maakt van MediaWiki versie als hosting-engine, en verbindt zich ertoe om te upgraden naar de meest recente stabiele versie. Miraheze installeert automatisch meerdere MediaWiki-uitbreidingen op nieuwe wiki's, waarbij de gebruikers de keus hebben vele andere uitbreidingen op de wiki in te schakelen (en nieuwe aan te vragen), waaronder VisualEditor en StructuredDiscussions . Miraheze wordt ondersteund door donaties van de gebruikers en plaatst geen reclame op de erbij ondergebrachte wiki's.

Logo Miraheze

Bij Miraheze zijn momenteel meer dan 6,250 wiki's ondergebracht.

Uitbreidingen

Miraheze kan elke MediaWiki-uitbreiding downloaden, dit op verzoek van de beheerder van de wiki, aangenomen dat die uitbreiding wat betreft veiligheid wordt goedgekeurd. Veel van deze uitbreidingen staan in de de Git-codeopslagplaatsen van Wikimedia. Om te zien welke uitbreidingen momenteel worden gedownload op Miraheze kijkt u op hun GitHub.

Er zijn ook door Miraheze zelf ontwikkelde uitbreidingen. Deze zijn vrij beschikbaar als opensourcesoftware.

Eigen domeinen

Op verzoek biedt Miraheze ook ondersteuning voor aangepaste domeinnamen, op voorwaarde dat het domein naar Miraheze wordt verwezen zoals hier wordt uitgelegd.

Code

Miraheze gebruikt opensourcecode en brengt die onder bij GitHub.

Beheer van uitbreidingen, instellingen en rechten

Miraheze gebruikt een eigen uitbreiding, ManageWiki genoemd, om gebruikers toe te staan op individuele wiki's uitbreidingen in of uit te schakelen, verschillende instellingen te wijzigen (eigen logo, eigen favicon, enz.), rechten aan te passen en naamruimten te beheren.

Problemen melden

Miraheze gebruikt Phorge voor het melden van fouten en voor het aanvragen van nieuwe functies voor de wiki's indien die niet tot de standaard ManageWiki-opties behoren.

Servers

Miraheze werkt nu met 49 verschillende servers die voor verschillende doelen gebruikt worden (MediaWiki, Varnish, Database, Puppet, Test, Gluster, enz.). Een lijst van deze servers en hun functies is hier te zien.

Zie ook